Uitslag Federer - Roddick

Roger Federer heeft voor de tweede maal het toernooi van Wimbledon gewonnen. De Zwitser won in de finale van de Amerikaan Andy Roddick.

De wedstrijd, die twee keer onderbroken werd door regenval, begon in het voordeel van Andy Roddick, die vroeg in de eerste set de Zwitser brak en zo de set won met 4-6. In de tweede set kwam Federer met 4-0 voor maar verspeelde knullig zijn voorsprong. Maar bij 5-5 brak Federer de service van de hardhitter en won met 7-5.

In de derde set kwam Roddick weer een break voor, terwijl Federer nog steeds niet in beste vorm was. Maar dankzij eigen fouten van de Amerikaan verspeeld hij de voorsprong en moest de tiebreak een beslissing brengen. Daarin was Federer duidelijk de betere en won met 7-5.

De vierde set bracht meer vuur in de finale. Roddick kreeg bij 3-2 breakkansen, maar faalde om ze te benutten. Een game later brak Federer de service van de Amerikaan wel, en serveerde de wedstrijd bij 5-4 met een ace uit.

Roger Federer, als eerste geplaatst, won ook de vorige editie van Wimbledon en is nu 24 partijen achter elkaar ongeslagen op gras.