Teambazen verdeeld over 19 races

De teambazen in de Formule 1 zijn verdeeld over de vraag of er volgend seizoen negentien in plaats van achttien races moeten zijn.

De meerderheid lijkt tegen het plan, tenzij de teams meer geld krijgen om de extra kosten voor de werknemers te betalen. Met zoveel races moet men namelijk backup-crew achter de hand houden. "Het houden van races een week na elkaar maakt veel uit," aldus Tony Purnell van Jaguar. Zonder extra geld is het werk volgens hem niet houdbaar voor het huidige personeel.

Peter Sauber is tegen het voorstel. "Zestien races is genoeg," zo liet hij weten. "Als we negentien races moeten doen hebben we veel meer geld nodig. Ik ben er niet enthousiast over en ik ben niet blij dat we worden gevraagd om het te doen."

"Meer races kost meer geld," aldus Eddie Jordan. "Het houden van negentien races is een erg zware taak, tenzij er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van achtereenvolgende races en er een zorgvuldige planning van de plaatsen waar de races worden gehouden komt. Je kunt het zien als het verminderen van het testen, maar er zijn andere manieren om dat te doen."

Tsutomu Tomita, de baas van Toyota, ziet een uitbreiding van de kalender wel zitten. "Negentien of zelfs twintig races zijn welkom bij Toyota vanuit een zakelijk oogpunt. We zijn een wereldwijd bedrijf en we willen de naamsbekendheid in de wereld zo groot mogelijk maken. We moeten wel kijken hoe de dingen worden geregeld met het oog op de kosten. In essentie staan we er echter wel achter."