Armstrong opgelucht na proloog

Lance Armstrong is blij met zijn eigen prestatie in de proloog. Daarnaast vergat hij niet om zijn bewondering uit te spreken voor Fabian Cancellara.

Het eerste duel der favorieten is gestreden en Lance Armstrong is er als beste uitgekomen. Reden voor hem om opgelucht adem te halen, maar ook voor te veel optimisme te waken. De critici die na de Dauphiné Libéré twijfelden aan de vorm van Armstrong is voorlopig de mond gesnoerd.

Armstrong zei zelf over zijn voorsprong op Ullrich: "Dat heeft mij verrast, ja. Maar laten we niet vergeten dat we pas aan het begin staan van een lange Tour de France. Ik ben er zeker van dat Jan later in de Tour super zal zijn. Voorlopig ben ik vooral blij met mijn eigen rijden. Dat heeft mij een gerust gevoel gegeven."

Hij was zelf na de Dauphiné Libéré bezorgd geraakt: "Na mijn nederlaag op de Mont Ventoux hadden veel mensen twijfels over me. En eigenlijk was ik zelf ook best wel bezorgd geraakt."

Concurrent Ullrich was, ondanks zijn verlies, niet ontevreden over zijn proloog: "Ik heb niet alle risico genomen en in dat licht bezien zit ik er goed bij. Het zijn maar vijftien seconden, aan het eind van de Tour gaat het om minuten - hopelijk ik mijn voordeel."