Borst niet welkom bij interlands

Hugo Borst is voorlopig niet meer welkom als journalist bij interlands van de KNVB. Daarnaast adviseert de KNVB alle clubs om hem niet meer te accrediteren.

Tijdens de bekerwedstrijd tussen Sparta en FC Utrecht was Hugo Borst het niet met de scheidsrechter eens. Als fanatieke Sparta-supporter hield hij zich niet in en ging in de rust naar de kleedkamer van de scheidsrechter. Daar schold hij de scheidsrechter Vink de huid vol en noemde hem onder meer een 'oplichter'.

De KNVB eist excuses van de journalist, maar die peinst er niet over. In een brief van de KNVB, die ook is ondertekend door de Eredivisie NV (ENV) en de Coöperatie Eerste Divisie, geven ze aan dat ze zijn opmerkingen 'beledigend, kwetsend en grievend' vinden. Daarnaast vinden ze dat hij zijn macht als journalist misbruikte door te zeggen dat hij zondagavond Vink wel zou terugpakken. Op zondagavond krijgt hij vaak in het tv-programma Studio Voetbal uitgebreid de mogelijkheid om zijn mening te geven.

In dat programma nuanceerde hij zijn gedrag al. Borst vindt ook niet dat hij nog een straf verdient: "Sportjournalist Borst heeft Sparta-supporter Borst in Studio Voetbal teruggefloten en heeft hem een stadionverbod van één wedstrijd opgelegd. Ik ga dus niet naar Sparta-AGOVV, maar bezoek als alternatieve straf een literaire avond."