Ruzie reden voor vertrek Montoya?

Patrick Head, technisch directeur bij Williams, denkt dat een ruzie Montoya heeft doen besluiten te tekenen bij McLaren.

Tijdens de Grand Prix van Frankrijk kreeg Montoya het idee dat Ralf Schumacher iedere keer het betere moment kreeg voor de pitstop. Juan Pablo Montoya was hier woest over en schold diverse teamleden over de radio flink uit. Een paar dagen na de race heeft de teamleiding Montoya hiervoor berispt. Enkele dagen later zou Montoya zijn contract bij McLaren hebben getekend.

Patrick Head, technisch directeur bij Williams, vertelde: "Ik denk niet dat Juan Pablo onder de indruk was toen we hem na de race in Frankrijk op de vingers tikten. Ik weet zeker dat de beslissing om naar McLaren te gaan in de dagen die volgden op onze ruzie werd genomen."

Over de ruzie vertelde hij: "Montoya is tien minuten lang het hele team aan het uitschelden geweest over de radio, waarna hij er denk ik genoeg van had en besloot de wedstrijd rustig uit te rijden. De waarheid is echter dat dit hem de zege heeft gekost want Ralf maakte nog een slipper en indien Juan Pablo meer zijn best had gedaan, dan had hij dichter bij Ralf gezeten en kon hij hem nog inhalen."