Aankoop NEC gepresenteerd

NEC werkt aan een nieuwe spectaculaire aankoop: met Edgar Osvaldo Barreto (19) van Cerro Porteño zou een mondeling akkoord zijn bereikt.

NEC, dat eerder de Pool Andrej Niedzielan in huis haalde, hoopt nu de Paraguyaan aan zich te binden. Barreta is aanvoerder van het olympisch team van Paraguay. De middenvelder schakelde afgelopen weekend nog Brazilië uit voor de Olympische Spelen in Athene, waar Paraguay nu zeker is van deelname.

NEC kan bogen op daadkrachtige sponsors, die aankopen als deze financieren. De club zal zich met behulp van de aankopen wederom pogen te plaaten voor Europees voetbal, al wil trainer 'de Nees' daar zelf nog niet aan.

Update:
Vanmiddag is Edgar Osvaldo Barreto om vijf uur door NEC gepresenteerd. Barreto heeft een contract voor 4,5 seizoen getekend en zal waarschijnlijk vanaf maandag meetrainen in Nijmegen. Volgens Paraguayaanse berichten zou hij één miljoen dollar hebben gekost. Hij wordt omschreven als een harde werker met verfijnde traptechniek en een sterke balcontrole. Zijn voorbeeld zou naar eigen zeggen Edgar Davids zijn.