FIA accepteert nieuwe regels

De FIA had een bijeenkomst vandaag en besloot enkele zaken over het nieuwe seizoen.

Zo werd de nieuwe voorlopige kalender gepresenteerd en werd de nieuwe weekendindeling goedgekeurd. Verder werden er enkele regels gepresenteerd:

Vrijdag
Tijdens de vrijdagtrainingen mogen de onderste zes teams van 2003 een derde coureur inzetten zolang:
-dit niet een van de voorgestelde racecoureurs is.
-deze coureur een Super Licentie heeft.
-deze coureur in de afgelopen twee seizoenen niet meer dan zes keer in een Wereld Kampioenschap Evenement heeft deelgenomen.

Zaterdag
Op zaterdag zal de kwalificatie plaatsvinden in twee sessies. De tweede begint twee minuten na de eerste. Tijdens de eerste zal op volgende van de uitslag van de vorige Grand Prix een tijd worden neer gezet. Tijdens het eerste weekend zal worden uitgegaan van de eindstand van vorig seizoen. De tweede sessie Een rijder die uitvalt in de eerste sessie mag niet deelnemen aan de tweede. Als de auto naar de pits teruggebracht wordt moet hij in het parc fermé blijven tot het einde van de tweede sessie. Er mag tussen de sessies bijgetankt worden.
Tijdens de tweede sessie zet de langzaamste rijder van de eerste sessie als eerst een tijd neer, waarna het hele veld wordt afgelopen.
De volgende rijder zal de baan op gelaten worden op het moment dat de vorige aan zijn vliegende ronde begint. Alleen voor de nummers 6, 11 en 16 zal in beide sessies twee minuten worden gewacht voordat ze de baan op mogen.
Regels rondom bijtanken en afstellen voor de race blijven gelijk aan vorig jaar.

Rijders
Als een van de voorgestelde racecoureurs na het eerste afstellen niet in staat is om het weekend af te maken mag, mits de stewards daar mee instemmen, de derde rijder zijn plaats overnemen. Deze moet dan wel de motor gebruiken die hij de rest van het weekend al gebruikt heeft.
Elk team mag vier coureurs gebruiken over het gehele seizoen, waarbij de derde rijders op vrijdag niet worden meegerekend. De eerste rijder mag maximaal één maal vervangen worden, de tweede rijder maximaal twee maal.

Auto's
De regel rondom de uniformiteit van de auto's is niet van toepassing op de derde auto, behalve als deze als reserveauto in de race wordt gebruikt. Het gaat hier voornamelijk om het uiterlijk van de auto en de onderscheiding van de auto's met behulp van de on-board camera.

Banden
Er zijn nog steeds 40 droogweerbanden per coureur beschikbaar voor het hele weekend. Twintig voorbanden en twintig achterbanden. Hiervan zijn er 3 sets (12 banden) alleen voor de vrijdag beschikbaar en mogen er van de overige banden geen op vrijdag gebruikt worden. Verder zijn er 28 natweerbanden (14 voor, 14 achter) beschikbaar per coureur per weekend. Extreemweerbanden mogen nog steeds gebruikt worden, echter alleen als er vanuit de raceleiding toestemming is verleend.
De bandenkeuze voor de kwalificatie (en dus de race) moet zaterdag voor 9 uur gemaakt worden, behalve als beide trainingssessies op vrijdag nat verklaard zijn. Dan mag het tot 13:00 worden uitgesteld.

Parc Fermé
De regels voor het parc fermé zijn gelijk als vorig jaar, behalve dat er geen brandstof gecirculeerd mag worden om te koelen.

Pitstraat
In de pitstraat mag er voortaan 100 km/h gereden worden zowel tijdens de race als tijdens de kwalificatie. Dit kan verlaagd worden als er speciale omstandigheden zijn, bijvoorbeeld een smalle pitstraat.