FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 oktober 2003

FIA accepteert nieuwe regels

De FIA had een bijeenkomst vandaag en besloot enkele zaken over het nieuwe seizoen.

Zo werd de nieuwe voorlopige kalender gepresenteerd en werd de nieuwe weekendindeling goedgekeurd. Verder werden er enkele regels gepresenteerd:

Vrijdag
Tijdens de vrijdagtrainingen mogen de onderste zes teams van 2003 een derde coureur inzetten zolang:
-dit niet een van de voorgestelde racecoureurs is.
-deze coureur een Super Licentie heeft.
-deze coureur in de afgelopen twee seizoenen niet meer dan zes keer in een Wereld Kampioenschap Evenement heeft deelgenomen.

Zaterdag
Op zaterdag zal de kwalificatie plaatsvinden in twee sessies. De tweede begint twee minuten na de eerste. Tijdens de eerste zal op volgende van de uitslag van de vorige Grand Prix een tijd worden neer gezet. Tijdens het eerste weekend zal worden uitgegaan van de eindstand van vorig seizoen. De tweede sessie Een rijder die uitvalt in de eerste sessie mag niet deelnemen aan de tweede. Als de auto naar de pits teruggebracht wordt moet hij in het parc fermť blijven tot het einde van de tweede sessie. Er mag tussen de sessies bijgetankt worden.
Tijdens de tweede sessie zet de langzaamste rijder van de eerste sessie als eerst een tijd neer, waarna het hele veld wordt afgelopen.
De volgende rijder zal de baan op gelaten worden op het moment dat de vorige aan zijn vliegende ronde begint. Alleen voor de nummers 6, 11 en 16 zal in beide sessies twee minuten worden gewacht voordat ze de baan op mogen.
Regels rondom bijtanken en afstellen voor de race blijven gelijk aan vorig jaar.

Rijders
Als een van de voorgestelde racecoureurs na het eerste afstellen niet in staat is om het weekend af te maken mag, mits de stewards daar mee instemmen, de derde rijder zijn plaats overnemen. Deze moet dan wel de motor gebruiken die hij de rest van het weekend al gebruikt heeft.
Elk team mag vier coureurs gebruiken over het gehele seizoen, waarbij de derde rijders op vrijdag niet worden meegerekend. De eerste rijder mag maximaal ťťn maal vervangen worden, de tweede rijder maximaal twee maal.

Auto's
De regel rondom de uniformiteit van de auto's is niet van toepassing op de derde auto, behalve als deze als reserveauto in de race wordt gebruikt. Het gaat hier voornamelijk om het uiterlijk van de auto en de onderscheiding van de auto's met behulp van de on-board camera.

Banden
Er zijn nog steeds 40 droogweerbanden per coureur beschikbaar voor het hele weekend. Twintig voorbanden en twintig achterbanden. Hiervan zijn er 3 sets (12 banden) alleen voor de vrijdag beschikbaar en mogen er van de overige banden geen op vrijdag gebruikt worden. Verder zijn er 28 natweerbanden (14 voor, 14 achter) beschikbaar per coureur per weekend. Extreemweerbanden mogen nog steeds gebruikt worden, echter alleen als er vanuit de raceleiding toestemming is verleend.
De bandenkeuze voor de kwalificatie (en dus de race) moet zaterdag voor 9 uur gemaakt worden, behalve als beide trainingssessies op vrijdag nat verklaard zijn. Dan mag het tot 13:00 worden uitgesteld.

Parc Fermť
De regels voor het parc fermť zijn gelijk als vorig jaar, behalve dat er geen brandstof gecirculeerd mag worden om te koelen.

Pitstraat
In de pitstraat mag er voortaan 100 km/h gereden worden zowel tijdens de race als tijdens de kwalificatie. Dit kan verlaagd worden als er speciale omstandigheden zijn, bijvoorbeeld een smalle pitstraat.

Uitslag UEFA Cup (15-10-03)

Vanavond werden de returnwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup afgewerkt. Van de Nederlandse afvaardiging kwamen FC Utrecht, NEC en NAC Breda in actie.

FC Utrecht kon met de 2-0 voorsprong op zak, rustig voetballen. Na een stormloop van Zilina wist Hans van der Haar de 0-1 aan te tekenen. De Slowaken kwamen die klap niet meer te boven. Via andermaal Van der Haar, Lamey en Tanghe maakte Utrecht er in de tweede helft een waar feestje van (0-4). FC Utrecht is door.

NEC begon in Nijmegen goed tegen Wisla Krakow. Een goal van Zonneveld na een goed halfuur maakte de achterstand van de uitwedstrijd (1-2) ongedaan. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Frankowski echter gelukkig 1-1. In de tweede helft bleek NEC niet bestand tegen de zenuwen. Enkele ellebogen van de Polen werden met slechts geel bestraft. Hersi die nadrukkelijk naar een tweede gele kaart solliciteerde kon echter na een goed uur als eerste inrukken. Na de tweede goal van Frankowski (1-2) kwamen ook Ax en Zonneveld na direct rood hem nog vergezellen. Het Europees avontuur is voor NEC voorbij.

NAC Breda maakte er vanavond na de forse nederlaag tegen Newcastle in Engeland (0-5) nog een goede wedstrijd van. Keeper Gabor Babos moest na een halfuur van het veld met een gebroken hand. In de tweede helft waren de Engelsen sterker. Newcastle kon echter pas vlak voor tijd middels Robert het verschil op het bord zetten (0-1). NAC breda is uitgeschakeld.


Enkele andere uitslagen:

Barcelona (Spa) - Puchov (Slw) 8-0 (1-1)
Groclin (Pol) - Hertha BSC (Dui) 1-0 (0-0)
Van Burik (e.d.)
Borussia Dortmund (Dui) - Austria Wien (Oos) 1-0 (2-1)
Lokeren (Bel) - Manchester City (Eng) 0-1 (2-3)
Vardar (Mac) - AS Roma (Ita) 1-1 (0-4)
Grazer AK (Oos) - Valerenga (Noo) 1-1 (0-0)
Trabzonspor (Tur) - Villarreal (Spa) 2-3 (0-0)
FC Basel (Zwi) - Malatyaspor (Tur) 1-2 (2-0)
Neuch‚tel (Zwi) - AJ Auxerre (Fra) 0-1 (0-1)
Liverpool (Eng) - NK Olimpija (Slo) 3-0 (1-1)
Mallorca (Spa) - FC Apoel (Cyp) 4-2 (2-1)

tussen haakjes de uitslag van de heenwedstrijd

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager

Interview: The Ataris

De laatste in een kleine serie interviews met punkbands. Twee weken geleden kon je lezen over Lagwagon, vorige week over Sugarcult en deze week is de beurt aan een band die ik steeds meer waardeer: The Ataris.

Eerder dit jaar beluisterde ik hun album, dat ik inmiddels overigens met veel meer dan 'slechts' een 7.5 zou waarderen, maar onlangs kreeg ik de kans om ze te interviewen. Het werd een ontzettend leuk gesprek en inmiddels heb ik hun DVD ook gezien (daarover binnenkort meer).

Uitslag NEC - Wisla Krakow

NEC bedierf vanavond zijn Europese feestje met een rood getinte nederlaag. De ploeg liet Wisla met 1-2 vertrekken.

De wedstrijd begon met een goed NEC. Het eerste halfuur was voor de Nijmegenaren. De Polen bleken achterin wederom kwetsbaar. Na een goed halfuur zette Zonneveld NEC op 1-0. Onverwacht maakte Frankowski er in de blessuretijd 1-1 van.

Na rust werden de zenuwen de Nijmegenaren te veel. Scheidsrechter Szabo miste weliswaar enkele grove overtredingen van Polen, maar streek ook eenmaal over het hart toen Hersi, die al geel had, heftig protesteerde. Iets later begin Hersi alsnog een onvoorzichtige overtreding. Niet lang na de rode kaart scoorde Frankowski 1-2, zijn vierde treffer tegen NEC.

Nadat de scheidsrechter voor de tweede maal een Pool op geel tracteerde voor een elleboogstoot (Frankowski) ging NEC over de rode. Eerst Patrick Ax en vlak daarop Zonneveld moesten van het veld. NEC beeindigde het duel met acht spelers.


NEC - Wisla Krakow (1-2)
33' Zonneveld 1-0
45'+3 Frankowski 1-1
67' Frankowski 1-2

Geel: Tumba,Wisgerhof (beiden NEC), Stolarczyk, Paszulewicz, Zurawski, Frankowski (allen Wisla)

Rood: 63' Hersi (2x geel), 85' Ax, 86' Zonneveld

NEC: Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy (Demouge/74), Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld, Tumba (Ax/67), De Nooijer

Wisla Krakow: Piekutowski, Bazczynski, Stolarczyk, Jop, Paszulewicz, Piotr Brozek (Brasilia/46), Szymkowiak, Strak, Pater (Gorawski/46), Zurawski (Ouadja/84), Frankowski

Opstootje tussen Kimi en Michael

Volgens de Canadese krant Journal de Montrťal zou er een opstootje zijn geweest tussen Kimi RšikkŲnen en Michael Schumacher

Martijn wist ons vandaag het volgende te melden:

Vlak voordat de Schumacher broertjes hun feestje vierden zou de runner-up van dit jaar de dronken Micheal boos toegesproken hebben. "Jij bent mijn idool, maar ik houd niet van de manier waarop je je nu gedraagt." De Fin zou dit meerdere malen tegen de Duitser gezegd te hebben voordat de teams van McLaren en Ferrari tussen beide kwamen.

De ruzie lijkt echter weer bijgelegd, want later die avond zaten de twee weer bij elkaar aan tafel.

Uitslag NAC Breda - Newcastle United

NAC Breda heeft haar Europese campagne er al weer opzitten. Na de forse nederlaag in Engeland werd er nu met 0-1 van Newcastle United verloren.

Newcastle liet vanavond zijn toppers op de bank zitten na de 5-0 zege in eigen huis. Given, Speed en Shearer speelden niet mee. De Engelsen kregen de eerste kans, maar ook NAC kon gevaarlijk worden. Penders kopte op de paal.

In de tweede helft gingen de gasten nog wel voetballen voor de overwinning. NAC probeerde het tij fysiek te keren. Pas vijf minuten voor tijd kon Robert de overwinning voor Newcastle opeisen (0-1).

Een verdere tegenvaller voor NAC was dat doelman Gabor Babos in de eerste helft zijn hand brak, waarna Coutinho inviel. Babos is zeker zes weken uitgeschakeld.


NAC Breda - Newcastle United (0-1)
87' Robert 0-1

Geel: Slot, Stam (beiden NAC), Bramble (Newcastle)

NAC Breda: Babos (Coutinho/35), Collen, Penders, Koning (Barakat/68), Gudelj, Seedorf, Stam, Slot, Engelaar, Elmander, Boussaboun (Vos/68)

Newcastle United: Harper, Griffin, Jenas, Bramble (Caldwell/79), O'Brien, Viana, Bernard, Solano (Ambrose/79), Robert, Dyer (Lualua/83), Ameobi

Canada keert terug

Gilles Villeneuve staat weer op de kalender van de FIA.

martijn van der Zalm wist ons vandaag het volgende te melden:

Het is nog de voorlopige kalender, maar Bernie Ecclestone pleitte voor terugkomst van de Canadese GP. Hij valt mooi voor Indianapolis waardoor er reiskosten bespaard worden en ook helpt de race in Canada mee aan het wereldwijd bekend maken van de F1. In 2005 zou om deze reden ook Hockenheim of de Nurburgring het veld moeten ruimen.

Voorlopige Kalender 2004
DatumCircuitLand
7 maart 2004Albert ParkAustraliŽ
21 maart 2004SepangMaleisiŽ
4 april 2004BahreinBahrein *
25 april 2004ImolaSan Marino
9 mei 2004BarcelonaSpanje
23 mei 2004Monte CarloMonaco
30 mei 2004NurburgringEuropa
13 juni 2004Gilles VilleneuveCanada **
20 juni 2004IndianapolisVerenigde Staten
4 juli 2004SilverstoneGroot BritanniŽ
11 juli 2004Magny CoursFrankrijk ***
25 juli 2004HockenheimDuitsland
15 augustus 2004HungaroringHongarije
29 augustus 2004Spa-FrancorchampsBelgiŽ
12 september 2004MonzaItaliŽ
26 september 2004ShanghaiChina *
10 oktober 2004SuzukaJapan
24 oktober 2004InterlagosBraziliŽ

* = Afhankelijk van goedkeuring van het ciruit
** = Afhankelijk van financiŽle afwikkeling i.v.m. verbod op tabaksreclame
*** = Afhankelijk van afwikkeling van het contract

Dode bij schietpartij in coffeeshop Amsterdam

JMT, wouterwouter2 (E-tracker) en KabouterSmikkel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een schietpartij in een coffeeshop in Amsterdam is dinsdagavond een 31-jarige Marokkaan omgekomen. Twee mensen, een bezoeker en een barman, raakten gewond. Zij verkeren buiten levensgevaar.

Het voorval vond plaats in coffeeshop Ruthless, aan de Hoofdweg in De Baarsjes. Rond negen uur kwam een gehelmde man in donkere kleding binnen en loste meerdere schoten. De politie bevestigt dat het slachtoffer een bekende van de politie is, maar wil niet ingaan op de geruchten dat de man in de cel heeft gezeten voor moord en dit mogelijk een afrekening binnen het criminele circuit was.

Voetbalsupporters opgepakt in Breda

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij rellen in de Bredase binnenstad heeft de politie woensdagavond meer dan vijftig Britse relschoppers opgepakt. De hooligans waren naar Breda gekomen voor de UEFA Cup-wedstrijd NAC - Newcastle United, die vanavond in Breda werd gespeeld.

's Middags verzamelden zich steeds meer supporters in de binnenstad. Hoewel er veel drank genuttigd werd, waren er in het begin geen problemen. Rond zes uur 's avonds braken echter ongeregeldheden uit. Er werd met flessen en glazen gegooid en de ME voerde enkele charges uit. Rond acht uur was de rust werdergekeerd.

Bij de grensovergang in Gennep heeft de Nijmeegse politie in een bus met 41 Poolse supporters achttien wapens aangetroffen, waaronder een bijl, schroevendraaiers, een wurgkoord, messen en slagwapens. Tegen alle inzittenden is proces-verbaal opgemaakt.

Vader en zoon verdrinken na val van schip

wouterwouter2 (E-tracker) en Daaniejelluh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 40-jarige man en zijn 3-jarige zoon uit Alblasserdam zijn woensdag verdronken nadat zij te water raakten. Zij stonden op een binnenvaartschip dat ter hoogte van Lelystad voer. Een getuige zag de twee in het water liggen en alarmeerde de hulpdiensten.

Duikteams van verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving zijn 2,5 uur bezig geweest om de slachtoffers uit het water te halen. Zij werden uiteindelijk gevonden door een speurhond die getraind is op het vinden van personen in het water. De twee werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, maar bleken bij aankomst reeds overleden.

De politie vermoedt dat het jongetje in het water is gevallen en zijn vader hem achterna is gesprongen om hem te redden.

FOK! BN-er Interviews

Vanaf deze week starten we op FOK! met een serie interviews met BN-ers. Wat heb je nou altijd van een BN-er willen weten? Welke brandende vragen heb je? Stel ze in het Soaps, Showbizz & Sterren-forum, en misschien dat ze beantwoord gaan worden. Ongeveer 15 van de leukste, origineelste gestelde vragen zullen uiteindelijk ter beantwoording naar de BN-er gaan.

De eerste in de rij BN-ers waar je je vragen aan kunt gaan stellen is:

Aukje van Ginneken


foto Ray Christian/De Kroon Studio


Je vragen aan Aukje kun je stellen in dit topic en de spelregels vindt je hier. Hier je vragen stellen heeft dus geen zin. Doe dat in het topic in SHO.

[update] Sittardenaar verdacht van zedenmisdrijven

Roel's Weblog en je_moedah hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft een 42-jarige man uit Sittard opgepakt wegens verdenking van ernstige zedenmisdrijven met zes jonge meisjes uit Maastricht.

Het misbruik zou tussen 1996 en 2000 gebeurd zijn, toen de slachtoffertjes 9 en 10 jaar oud waren. De verdachte en de kinderen waren vermoedelijk lid van de turnvereniging Lambertus in Maastricht, al wil de politie dat niet bevestigen.

De man ontkent het misbruik, maar geeft wel toe dat er dingen zijn gebeurd die de meisjes mogelijk anders dan bedoeld hebben kunnen opvatten. De verdachte wordt morgen voorgeleid.

Update 20.51
Turnclub Lambertus bleek al in 1999 ervan op de hoogte te zijn dat de verdachte een lid van de vereniging seksueel misbruikt had. De ouders van ťťn meisje hebben dit namelijk aan de club gemeld.

Aangezien de toenmalige voorzitter, die het verhaal te horen kreeg, geen direct betrokkene was kon hij geen aangifte doen van het misbruik. De ouders van het meisje zelf wilden geen aangifte doen. Wel heeft de vereniging de leraar de toegang tot de club ontzegd.

Het voorarrest van de 42-jarige verdachte is inmiddels met tien dagen verlengd.

Man rijdt naakt in auto rond

Dalunar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Geleen is dinsdagavond een 40-jarige man uit Sittard aangehouden omdat hij naakt in zijn auto rond reed.

De politie merkte de man op, omdat hij met zijn mistlampen aan reed. Toen de man de politieauto zag, begon hij met zijn wagen te slingeren en reed daarbij tegen een geparkeerde auto aan. Volgens de politie had de man geprobeerd om tijdens het rijden nog gauw een jas aan te trekken, over zijn veiligheidsgordel heen.

Dorp biedt excuses aan voor opeten missionaris

Dalunar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een dorp op de Fiji-eilanden gaat zich formeel verontschuldigen voor het feit dat in 1867 een Engelse missionaris werd opgegeten door de toenmalige bewoners. Thomas Baker werd gedood en opgegeten omdat hij een lok uit de haardos van de dorpschef had geknipt. Het was, en is, verboden om een gekroond hoofd aan te raken.

Hoewel Baker het eerste en het laatste slachtoffer van de kannibalen bleek te zijn, kreeg de eilandengroep niettemin de bijnaam "kannibaaleilanden".

De huidige inwoners willen nu hun verontschuldigingen aanbieden en hebben de nazaten van Baker uitgenodigd om de officiŽle ceremonie bij te wonen. Deze zal volgende maand plaatsvinden in het bergachtige district Navosa.

Topambtenaar verdacht van ontucht

Je_moedah en Madnessy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de Eindhovense politie is dinsdag aanifte gedaan tegen een topambtenaar van het ministerie van Justitie. Hij zou ontucht hebben gepleegd met een minderjarige. Volgens het NOS-journaal zou het gaan om de secretaris-generaal, de hoogste ambtenaar van Justitie.

De Gay Krant en Panorama publiceerden vorige week een artikel over het Anne Frank-plantsoen in Eindhoven, waar mannelijke bezoekers, soms tegen betaling, seks zouden hebben met minderjarige jongens. In dat artikel werd een topambtenaar met een gefingeerde naam genoemd.

De aangever, een inmiddels 28-jarige man, vertelde bij het SBS6-programma Stem van Nederland dat de betreffende topambtenaar hem zowel in Nederland als in TsjechiŽ heeft misbruikt. Dat gebeurde toen hij minderjarig was.

De betreffende ambtenaar, die niet op non-actief is gesteld, heeft inmiddels de Gay Krant en Panorama aansprakelijk gesteld voor de schade die hij lijdt door de beschuldigingen.

5 Mensen komen om na begrafenis

Melvin, Je_moedah en juusjuh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de buurt van de Turkse stad Yozgat zijn woensdag vijf mensen om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Ongelukkig toeval wil dat zij juist van een begrafenis afkwamen.

Op weg naar huis botste hun auto frontaal tegen een vrachtwagen op de andere weghelft. De vijf inzittenden, die allen tussen de 58 en 70 jaar oud waren, waren op slag dood. De vrachtwagenchauffeur ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Info over fysieke toestand Paus per sms

Roel's Weblog en Da Lunar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De website www.katholieknederland.nl, die verbonden is aan de KRO, is deze week begonnen met een sms-nieuwsdienst met informatie over de Katholieke wereld. De zorgwekkende gezondheidstoestand van de Paus zal hierbij extra aandacht krijgen.

Mensen die zich abonneren krijgen ťťn of twee keer per dag een sms-je met het belangrijkste nieuws. Per bericht moet 25 eurocent betaald worden.

De rooms-katholieke nieuwsdienst is van plan een tweede sms-abonnement aan te bieden als de gesteldheid van de paus zodanig verslechtert dat over zijn overlijden wordt gesproken. Deze service zal abonnees dan drie maal per dag op de hoogte houden over de toestand van de Paus. Dit nieuws zal rechtstreeks van het Vaticaan afkomstig zijn, alwaar de nieuwssite een correspondent heeft.

Uitslag MSK Zilina - FC Utrecht

FC Utrecht heeft vanavond overtuigend de tweede ronde van de UEFA Cup bereikt. Het won in Slowakije met 0-4 van Zilina.

Zilina begon de wedstrijd aanvallend en werd enkele malen gevaarlijk. Na een halfuur was het in de eerste tegenstoot van Utrecht echter meteen raak, Van der Haar scoorde door de benen van de keeper 0-1. Zilina wist niet goed raad met de nieuwe tegentreffer.

Na rust kreeg Zilina al snel een penalty nemen, maar die werd gestopt door Ponk. Daarop gaf andermaal Van der Haar Zilina de nekslag. Door Lamey en Tanghe gingen de meegereisde fans vervolgens uit hun dak (0-4).

Met de twee overtuigende scores in het achterhoofd is Utrecht nu hoopvol gestemd om de tweede ronde nu eens te overleven.


MSK Zilina - FC Utrecht (0-4)
29' Van der Haar 0-1
66' Van der Haar 0-2
80' Lamey 0-3
83' Tanghe 0-4

Geel: Zabavnik (Zilina), Shew-Atjon, Zuidam (beiden Utrecht)

55' Ponk stopt penalty

MSK Zilina: Trabalik, Konecny, Spendla (Bazik/65), Labant, Drahno, Barcik, Durica, Zabavnik, Shinsky, Fabus (Gottwald/46), Simcek

FC Utrecht: Ponk, Lamey, Zwaanswijk, Van den Brink, Shew-Atjon (Braafheid/77), Zuidam, De Jong, Tanghe, Fujita (De Groot/73), Van den Bergh (Chaiat/81), Van der Haar

Button denkt aan podium

Als eerste coureur bij BAR hoopt Jenson Button eindelijk eens op het podium te belanden.

De afgelopen drie jaar was Button de tweede man. Eerst achter Ralf Schumacher bij Williams in 2000. Later achter Giancarlo Fisichella bij Benetton, daarna achter Jarno Trulli bij Renault en afgelopen jaar was hij tweede man bij BAR achter Jacques Villeneuve.

Met de komst van Takuma Sato zal Button nu eindelijk eens de meest ervaren rijder zijn bij zijn team. Hij is nu dan ook optimistisch over zijn podiumkansen. "Het is heel goed mogelijk dat we een aantal podiums kunnen halen. Op basis van betrouwbaarheid, niet pure gelukjes," aldus de jonge Brit.

Enkele mensen bij BAR zien in Jenson de grote man voor komend jaar, maar daar gelooft hij zelf niet in. "Het zal erg moeilijk zijn om het grote te doen en de titel te pakken," aldus een realistische Button.

Winkelman stopt als pitreporter

Uit een totaal onverwachte hoek komt het nieuws van pitreporter Rick Winkelman dat Japan zijn laatste Grand Prix als verslaggever was voor RTL Grand Prix.

F1Crew.nl wist ons vandaag het volgende te melden:

Suzuka was de laatste race voor Winkelman als pitreporter. "Ik heb ook geen ruzie met Olav, Jack, Jos, Huub, Minardi of wie dan ook. Daarover dus geen 'speculaas' op de internetsites," aldus Winkelman. Hij stopt er mee omdat hij niet langer ruim honderd dagen per jaar van huis wil zijn. Winkelman zal dus de GP's niet langer ter plekke meemaken, maar vanuit Nederland via de TV.

"Bovendien groeit RaceReport groter en groter, waardoor er steeds meer werk in Nederland komt. En dat is prachtig," vervolgt hij. "Als ik de races vanuit Nederland volg, zal ik weer met ouderwets plezier voor de televisie zitten. Want dat veel van de huidige RTL Grand Prix makers volgend jaar gewoon weer betrokken zijn bij de Formule 1, lijkt mij duidelijk. Een betere groep autosporttelevisiemakers is er immers niet."

HMG maakt plannen RTL FM en Yorin FM bekend

De Holland Media Groep heeft vandaag bekend gemaakt wat ze met haar radiozenders RTL FM en Yorin FM van plan is. De nieuwe programmadirecteur Fons van Westerloo vertelde de pers wat hij van plan is.

RTL FM gaat veel lijken op de televisiezender RTL 4. De zender gaat non-stop muziek uitzenden. Behalve in de vroege ochtendspits en de middagspits. Tot 1 december zal er in de ochtend tussen 07:00 en 09:00 uur een nieuwsshow komen met de RTL Nieuws presentatoren Jan de Hoop en Jeroen Latijnhouwers. In middag gaat nieuwslezeres Hanelore Zwitserlood een nieuwsprogramma maken. In deze uitzendingen zullen ook de verslaggevers van het RTL Nieuws te horen zijn.

Ook RTL Boulevard krijgt z'n aandeel in RTL FM. Deze redactie gaat in de middageditie op RTL FM entertainmentnieuws brengen.

Yorin FM wordt "Radio met een edge", zoals Fons van Westerloo zich uitdrukte. Er komen geen grote dj's naar het station toe al zal Gijs Staverman wel weer een programma op zondagmiddag gaan maken. De nadruk komt echter op de muziek. Dit zal vooral muziek zijn uit de jaren '90 en de actuele hits.

Het station wil de doelgroep tussen Radio 538 en 3FM gaan aanboren. Verder zal er meer samengewerkt worden met de televisiezenders van HMG. Zo is Yorin FM live aanwezig bij de activiteiten rondom het programma 'Idols'.

Blatter jaar extra voorzitter FIFA

Sepp Blatter zal een jaar extra na zijn termijn aanblijven als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA.

Dit is in speciale commissies geregeld en er zal tijdens een buitengewoon congres volgende week in Doha besloten worden tot het extra aanblijven van een jaar.

Blatter zelf heeft de discussie opgestart dat de verkiezingen voor de nieuwe voorzitter niet gelijk zouden moeten vallen met de wereldkampioenschappen.

In 1998 werd blatter gekozen tot voorzitter en net voor het WK 2002 in Zuid-korea en Japan werd hij herkozen voor een extra termijn van vier jaar.

Oudste vrouw ter wereld overleden

je_moedah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een ziekenhuis op het Caribische eiland Dominica is dinsdag de 128-jarige Ma Pampo overleden. Pampo, wier echte naam Elizabeth Israel was, beweerde op 27 januari 1875 geboren te zijn en zou daarmee de oudste mens ter wereld zijn.

Deze geboortedatum wordt door doopgegevens van de Katholieke Kerk bevestigd. Ook op Pampo's geboortebewijs staat deze datum vermeld, al is dit bewijs pas in 2000 uitgegeven.

Het Guinness Book of Records vond deze bewijzen te vaag en gaat er van uit dat de in 1997 overleden FranÁaise Jeanne Calment de oudste mens ter wereld was. Zij werd 122 jaar. Op dit moment is de oudste nog levende mens ter wereld de Japanse Kamato Hongo. Zij werd vorige maand 116 jaar.

Celstraf voor zelfmoordconsulent

Dizzler had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft zelfmoordconsulent W.M. dinsdag veroordeeld tot ťťn jaar celstraf waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De advocaat-generaal eiste twee weken geleden zes maanden voorwaardelijk.

M. verleende in 2001 hulp bij zelfdoding aan een 81-jarige vrouw. Op verzoek van de vrouw opperde hij drie zelfmoordmogelijkheden. Uiteindelijk bleek een combinatie van dood door verstikking, alcohol en medicijnen de beste optie. M. zette daarop de benodigdheden hiervoor op papier.

Het Hof was van oordeel dat de man een regisserende en instruerende rol heeft gehad bij de voorbereiding op zelfdoding. Ook wordt hem verweten onzorgvuldig gehandeld te hebben. Het Hof vreest dat het niet straffen van de man zou kunnen leiden tot soortgelijke gevallen. Eerder werd M. door de rechtbank in Groningen al tot dezelfde straf veroordeeld.

Bondscoach Noord-Ierland weg

Sammy McIlroy is per direct gestopt als bondscoach van het Noord-Ierse voetbalteam.

De 49-jarige trainer die als speler zelf actief was in de tachtiger jaren voor Noord-Ierland kende geen prettig einde van zijn carriere als bondscoach. Of hij lang zonder werk zit valt te betwijfelen want hij is al in onderhandeling met Stockport County dat in de Engelse second division uitkomt.

'Planeet aarde minder leefbaar dan gedacht'

Jimi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De astronomen Darren Williams en David Pollard van Penn State University in Harrisburg (VS) hebben ontdekt dat de aarde 'ťťn van de meest onbewoonbare plekken in het universum' is.

Het bewoonbaar zijn van een planeet is in belangrijke mate afhankelijk van het aanpassingsvermogen van de ondergrond met vloeibaar water, stellen de astronomen. Hoeveel water vloeibaar beschikbaar is, hangt van de seizoenen op de planeet af. De seizoenen worden bepaald door de rotatie van de planeet om de zon.

Williams en Pollard hebben nu met behulp van schaalmodellen, zoals die ook voor klimaatonderzoek worden gebruikt, de rotatie van de aarde en andere planeten eens aangepast bekeken. Daaruit blijkt dat als de aarde onder een schuinere hoek om de zon heen zou draaien, de temperatuur op de polen zou stijgen en rond de evenaar afnemen. De hogere gemiddelde temperatuur zou behalve meer water ook meer landoppervlak beschikbaar laten komen op aarde, wat gunstig is voor 'complex leven' (de mens).

Alleen op planeten die totaal geen of veel minder rotatie vertonen, bijvoorbeeld Venus dat geen seizoenen kent, is het kouder en ongunstiger leven dan op aarde. De andere onderzochte planeten, vormen allemaal een beter voedingsbodem voor leven.

Vanaf 2005 betaald kenteken voor brommers

Madnessy en Dizzler hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 1 januari 2005 zullen brom- en snorfietsers ongeveer 50 euro moeten gaan betalen voor het kenteken dat minister Peijs van Verkeer en Waterstaat wil invoeren.

De minister hoopt met de invoering van deze maatregel de verkeersveiligheid te vergroten, aangezien de politie na invoering van dit kenteken opgevoerde of niet-goedgekeurde voertuigen van de weg kan halen. Ook hoopt de minister zo te bewerkstelligen dat het aantal diefstallen van brom- en snorfietsen zal afnemen, zodat de verzekeringspremie omlaag kan.

Litmanen scoort weer

Jari Litmanen kwam gister voor het eerst weer uit voor het eerste van Ajax. In de oefenwedstrijd tegen DjurgŚrdens IF (5-0) in Stockholm was hij vanaf de strafschopstip succesvol.

Litmanen is juist hersteld van een slepende achillespeesblessure. In Stockholm mocht hij voor het eerst weer 20 minuten meespelen. Litmanen kreeg van het Zweedse publiek een ovatie. Litmanen: "Het gaat steeds beter, maar ik heb nog een lange weg te gaan."

Hoe anders verging het de Zweed Zlatan Ibrahimovic, hij werd voortdurend getracteerd op een fluitconcert. Hij scoorde weliswaar twee treffers, maar vrolijk werd het niet. Jelle Van Damme en Anthony Obodai maakten de andere Ajax doelpunten.

"hou-je-pinpongballetjes-hoog"

Veerboot meldde ons het volgende:
Via Buzz.nl kun je het spelletje "hou-je-pinpongballetjes-hoog" spelen, wel geinig spelletje (en frustrerend!). Je moet om het te spelen wel ff een van die twee studentenverenigingen kiezen (de vereniging waar je zogenaamd voor speelt), dus vink ff het bovenste balletje aan en klik dan op "Speel nu". Ben benieuwd hoe hoog jullie zullen komen! De hoogste score die ik tot nu toe heb gehaald is 15. Succes!
Buzz.nl

'Echte' James Bond overleden

KabouterSmikkel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die hoogstwaarschijnlijk model stond voor geheim agent James Bond, Patrick Dalzel-Job, is op 90-jarige leeftijd in Groot-BrittaniŽ overleden.

Dalzel-Job was een vriend en collega van Ian Fleming, de bedenker van James Bond. Danzel-Job diende samen met Fleming tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Inlichtingendienst van de Britse marine. Als 'Lieutenant-Commander' vervulde Dalzel-Job talloze undercover-missies.

Fleming heeft nooit onthuld wie model stond voor zijn fictieve spion, maar Dalzel-Job was ervan overtuigd dat hij het was. Ook oud-collega's van Dalzel-Job wijzen op de overeenkomsten die tussen Dalzel-Job en 007 bestaan. Beiden hebben Schots bloed, spraken vele talen, waren moedig, stonden erom bekend intitiatief te tonen en waren niet bang om bevelen te negeren. Ook werkten ze beiden het liefst alleen en waren ze dol op technische snufjes.

Toch lijkt Dalzel-Job niet in alle opzichten op Bond. Zo hield hij niet van Martini's en zat hij niet achter de vrouwen aan.

Leger des Heils krijgt eigen kledinglijn

rizzoh en brillie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Legers des Heils gaat een eigen kledinglijn op de markt brengen. Het merk zal 50/50 gaan heten en bestaat uit handgemaakte kledingstukken en accessoires. De collectie is samengesteld uit tweede handskleding en andere materialen uit de kledingdepots van het Leger des Heils.

Het merk is vanaf eind oktober te koop op de Chill Out!-afdeling van de Bijenkorf. De opbrengst van de 50/50-collectie gaat naar Leger des Heilsprojecten voor zwerfjongeren.

Volgende week woensdag vindt in de Amsterdamse Bijenkorf de officiŽle introductie van het modemerk plaats, welke gepaard zal gaan met een uitgebreide modeshow.

Doden door aanslag op Amerikaans konvooi

Realisto, GoldaM en je_moedah hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een bomaanslag op een konvooi in de Gazastrook zijn woensdag zeker vier Amerikanen om het leven gekomen. De explosie vond plaats langs de kant van de weg en trof een serie voertuigen van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv.

De inzittenden waren medewerkers van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, de slachtoffers zouden meereizende veiligheidsmensen zijn. Volgens ooggetuigen werd een terreinwagen volledig verwoest. De bom sloeg een enorme krater in de weg en slingerde delen van de auto dertig meter weg. Twee van de doden zouden volledig aan stukken gereten zijn.

Lading bier veroorzaakt ravage op de A2

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een lading bier heeft vanochtend bij het verkeersknooppunt Batadorp nabij Eindhoven een grote ravage aangericht. Het bier kwam van een vrachtwagen die zijn lading verloor na een botsing met een andere vrachtwagen. De snelweg moest hierop in zuidelijke richting voor alle verkeer worden afgesloten.

Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Het opruimen duurt nog geruime tijd, aldus de zegsman. Het verkeer wordt omgeleid.

18 jaar cel voor discomoord Nijmegen

cetrac, wouterwouter2 (E-tracker), Bloodkiller007, 1750GTV, Robustiano en nijmegenaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Arnhem heeft de 30-jarige C.A. woensdag veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf. A. schoot in de nacht van 2 op 3 november vorig jaar een 37-jarige portier van de Nijmeegse discotheek The Matrixx dood. Een andere portier raakte zwaargewond en heeft blijvend letsel aan de schietpartij overgehouden. De straf is conform de eis van de Officier van Justitie.

De rechtbank achtte bewezen dat A. opzettelijk en met voorbedachten rade naar de discotheek is gegaan om de portiers te vermoorden. Ook vond de rechtbank dat de rechtsorde daardoor hevig geschokt is.

Degene die het wapen leverde, de 22-jarige S.V., heeft een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd gekregen, twee jaar meer dan de Officier van Justitie eiste. B.B., de vriendin van A. en degene die hem het wapen bracht en A. naar de disco vervoerde, heeft een celstraf gekregen die gelijk is aan haar voorarrest. Daarbij kreeg zij vier maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur opgelegd.

'Pitstop' zorgt voor verontruste reacties

sjkultra2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuw 'spelletje' heeft zijn intrede gedaan onder de autorijdende jeugd: 'pitstop'. Inhalen over een parkeerplaats langs de autosnelweg.

OfficiŽle woordvoerders van de politie willen er nog niets over zeggen, maar verkeersagenten in het Limburgs/Duitse grensgebied en ook de medewerkers van 3VO trekken aan de bel. Het is nog geen rage, maar volgens een agent is het een kwestie van tijd, totdat het fenomeen naar Nederland overwaait.

Het principe is afgekeken van de Formule-1 race. Daarbij moeten de coureurs op gezette tijden een pitstop maken om te tanken of de banden te verwisselen. Daarna moeten ze zo snel mogelijk weer het circuit op. Er is ťťn verschil: bij dit 'spel' wordt niet geremd, maar juist gas gegeven.

Bij 'pitstop' rijdt men met aanzienlijke snelheid over de snelweg. 'Langzaam' rijdende auto's worden niet links ingehaald, maar de pitstop-speler kiest voor een ander manier van inhalen. Hij scheurt de parkeerplaats op en geeft gas bij, zodat hij enkele honderden meters verderop, voor de 'langzaam' rijdende weggebruiker uitkomt.

"Een levensgevaarlijke bezigheid", aldus een Limburgse politieman. "Daarmee vergeleken waren de illegale straatraces nog tamelijk onschuldig. Die werden georganiseerd op afgesloten wegen of verlaten industrieterreinen. 'Pitstop' vindt plaats op de autoweg, dus de kans op slachtoffers is groter."

In Duitsland is 'pitstop' al een sport geworden. Om jongeren niet op ideeŽn te brengen, wil de politie zo min mogelijk aandacht vestigen op de nieuwe rage.

Zelfmoordaanslag bij Turkse ambassade Irak

Akisha had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Turkse ambassade in de Iraakse hoofdstad Bagdad was dinsdag doelwit van een zelfmoordaanslag. Buiten de dader vielen er geen doden. Wel raakten tien mensen gewond.

Twee van de gewonden zouden bewakers van de diplomatieke missie zijn. De andere gewonden zijn burgers. De aanslag zou bedoeld zijn als protest tegen het Turkse voornemen om duizenden manschappen in Irak te stationeren. Zowel de tijdelijke regeringsraad als de Koerdische bevolking staan hier negatief tegenover.

Misdaad kliklijn landelijk ingevoerd

1750GTV en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden

Het anonieme meldpunt voor misdaad, bekend geworden onder de naam 'Meld Misdaad Anoniem', wordt landelijk ingevoerd. Via het nummer 0800-7000 kunnen mensen criminele activiteiten of vermoedens van misdrijven anoniem melden. Uit een proef in vijf politieregio's bleek de kliklijn een groot succes te zijn.

Minister Donner (Justitie) en minister Remkes ( Binnenlandse Zaken) denken dat de tiplijn mensen voorziet in hun behoefde misdaad te melden. Sinds het openen van het nummer vorig jaar september hebben bijna 28.000 mensen gebruik gemaakt van de meldlijn.

Straalkachel oorzaak treinongeval Kaprun

robbie_I wist ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht door te geven, welke ook door je_moedah gesubmit werd:

De oorzaak van de treinramp in Kaprun, die op 11 november 2000 plaats had, blijkt een kapotte straalkachel te zijn en niet brand, zoals men eerst aannam. Dit bleek uit een onderzoeksrapport dat dinsdag aan de rechtbank van Salzburg gepresenteerd werd.

Op de fatale dag brak in ťťn van de coupťs van de skitrein, die wintersporters naar de populaire berg Kitsteinhorn vervoert, brand uit. Deze werd echter pas opgemerkt in de drie kilometer lange tunnel door de berg. Door het hevige vuur en de verstikkende gassen die daarbij vrijkwamen, vonden 155 mensen, waaronder veel kinderen en inwoners van Kaprun, de dood. Slechts 12 inzittenden overleefden de brand.

De oorzaak van de brand was volgens het rapport een technisch mankement in de ventilatorkachel, welke was te wijten aan een productiefout. In het vorige rapport nam men nog aan dat de kachel oververhit was geraakt door isolatiemateriaal dat tegen de wand achter de kachel was geplakt. Nu de oorzaak een productiefout blijkt te zijn, staan de nabestaanden en slachtoffers sterker in het eisen van een schadeclaim.

Weber: "Schu wilde geen Ferrari"

Nu Michael Schumacher vier van zijn zes wereldtitels met Ferrari heeft gewonnen, is het bijna niet voor te stellen dat hij ooit, in eerste instantie, helemaal niet naar het Italiaanse team wilde verhuizen. Toch is dat wel de waarheid, aldus Willi Weber, de manager van Schumi.

Het was eigenlijk ook helemaal niet zo gek. Terwijl Schumacher halverwege de jaren '90 hoogtij vierde bij Benetton, was Ferrari nauwelijks een competitief team. Maar Weber, bijgenaamd "Mister Twenty Percent", zag de mogelijkheid om op de lange termijn succesvol te zijn bij het Italiaanse team. Uiteindelijk wist hij Schumacher ervan te overtuigen om toch een handtekening onder het contract uit Maranello te zetten.

"Michael dacht dat ik uit m'n nek lulde, omdat Ferrari toentertijd moeite had om races te winnen, laat staan kampioenschappen", vertelt Weber aan The Sun. "Hij bleef maar zeggen: 'Waarom zou ik nou weer in zo'n rode auto willen rijden die ik op het circuit continu inhaal in mijn Benetton?'. Er waren bovendien een hoop andere aanbiedingen en Michael dacht dat hij bij McLaren of Williams veel grotere kansen had om meer titels te winnen."

"Ik wist dat iemand als Michael, met de juiste mensen om hem heen (onder andere Ross Brawn en Rory Byrne verlieten Benetton en gingen mee naar Ferrari - red.), Ferrari naar de top zou kunnen helpen - en daar zou kunnen blijven", zegt Weber nu, zeven jaar nadat hij met Schumacher overstapte naar Ferrari.

Schumi II en Button over China

Grote afstanden betekenen niet zoveel in de Formule 1. Misschien dat mede daarom Ralf Schumacher en Jenson Button gisteren afreisden naar China om het nieuwe circuit van Shanghai te bekijken. Beide coureurs zijn het er over eens: het is een erg interessante baan.

Schumacher merkte meteen de combinatie van langzame en snelle bochten op en denkt aan mooie inhaalmogelijkheden. "Dit lijkt me een extreem interessant circuit", zegt de Duitser, die een virtuele rit maakte op het circuit door middel van een simulator ter plaatse. Ook Button was er zeer over te spreken. "Ik denk dat het een heel snel circuit is, waarop je heel goed kan inhalen", aldus de Brit. "Het lijkt me zelfs nog spannender dan Hockenheim."

Button was meegegaan met BAR-baas David Richards, die niet alleen erg onder de indruk was van de baan, maar ook van alles eromheen. "Ik heb nog nooit een GP-faciliteit van zo'n groot formaat gezien". BAR greep in China meteen de kans om, in samenwerking met hun Chinese sponsor Sina, de Chinese versie van haar website te openen. "Ik wil het team introduceren aan Chinese bedrijven die interesse hebben in de mogelijkheden die een Formule 1-team als partner kan bieden", aldus Richards.

Gascoyne tekent bij Toyota

Denk maar niet dat het Silly Season alleen maar met coureurs te maken heeft. Na een vuur aan ontkenningen van Renault, zal hun technisch directeur Mike Gascoyne dan toch het Franse team verlaten en inruilen voor Toyota. Hij wordt daar Technical Director Chassis en zal samenwerken met Gustav Brunner, die gewoon bij Toyota blijft. Tegelijkertijd maakte Renault bekend dat Bob Bell hun nieuwe technisch directeur wordt.

"We bedanken Mike voor zijn fantastische werk en zijn bijdrage aan het succes dat we tot nu toe hebben en wensen hem veel succes voor de toekomst", aldus Flavio Briatore, de teambaas van Renault, in een persbericht. Ondertussen spreekt Briatore zijn vertrouwen uit in Bob Bell, die tot nu toe vice-technisch directeur was bij Renault en blijkbaar dus al van wanten weet. "We zijn blij dat we Bob Bell de rol van technisch directeur aan kunnen bieden. Ons programma is zorgvuldig opgebouwd door de juiste mensen op de juiste plaats neer te zetten en ik heb er alle vertrouwen in dat Bobs technische ervaring en managerkwaliteiten een belangrijke bijdrage aan onze toekomst zullen leveren", aldus de Italiaanse Briatore.

Ondertussen is Toyota in haar nopjes over de komst van Gascoyne, die wordt gezien als ťťn van de betere ontwerpers in de paddock. "We zoeken altijd naar manieren om onze technische afdeling te versterken", zegt Tsutomu Tomita, president van Toyota Motorsport, "dus kunnen we nu met groot genoegen de komst van Mike Gascoyne naar het Panasonic Toyota Racing-team aankondigen. Hij zal een cruciale rol spelen bij de verdere ontwikkeling van ons team."

Gascoynes contract bij Toyota zal per 1 december 2003 ingaan. Toyota licht de taken van Gascoyne toe: "We hebben besloten om een technisch directeur voor zowel het chassis als de motor te benoemen om zo de efficiŽntie van onze team te vergroten. Mike Gascoyne zal de leiding krijgen over de technische aspecten van het chassis bij de fabriek in Keulen en ook tijdens de races en de tests. Luca Marmorini wordt technisch directeur op het gebied van de motoren. Ik ben er van overtuigd dat Mike nauw zal samenwerken met onze hoofd-ingenieur Gustav Brunner."

De afgelopen vijftien jaar werkte Gascoyne voor McLaren, Tyrell, Sauber, weer Tyrell, Jordan en Benetton, dat later Renault werd. Wellicht was zijn tweede jaar bij Jordan vooralsnog zijn meest succesvolle, toen zijn auto Heinz-Harald Frentzen naar een derde plaats in het kampioenschap hielp. Desondanks was het succes bij Renault niet bepaald klein. "Ik ben erg blij dat ik als technisch directeur chassis bij het Toyota-team in dienst mag treden", aldus Gascoyne zelf. "Natuurlijk vind ik het jammer dat het Renault-team moet verlaten na drie erg leuke en succesvolle seizoens. Maar ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij Toyota en hoop dat we zullen slagen in onze doelstelling om van Toyota een kampioensteam te maken."

Tijger van Roy wordt niet gestraft

Dizzler en 1750GTV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Montecore, de witte tijger die dierentemmer en illusionist Roy in zijn nek heeft gebeten, wordt niet gestraft. het dier zal in de stal van de show blijven in het Amerikaanse Las Vegas.

Volgens showbizzsite 'E! Online' is dit wat Roy zelf ook zou willen. De tijger werd sinds het voorval in quarantaine gehouden. Dierenartsen hebben het dier onderzocht op hondsdolheid, maar konden niets vinden.

Roy verkeert ondanks zijn lichte herstel nog steeds in kritieke toestand. Hij verloor een grote hoeveelheid bloed en kreeg daarbij ook nog een beroerte. Hij is inmiddels drie operaties ondergaan.

Siegfried, de partner van Roy, beweert dat Montecore Roy wilde 'redden' toen hij tijdens zijn optreden struikelde. De tijger deed dit zoals alle katachtigen doen, namlijk door Roy in zijn bek te nemen en weg te slepen.

De shows, die een groot succes zijn in Las Vegas, zijn voor onbepaalde tijd afgelast.

Stel vragen aan Evanescence!


Voor het concert van Evanescence a.s. zaterdag zal FOK! een interview hebben met een van de bandleden van Evanescence (gitarist en oprichter Ben). Wij willen hier een echt FOK! lezers-interview van maken. Als jij een vraag hebt voor Evanescence, maakt niet uit hoe gek, post het in het forum-topic of stuur een mailtje naar flipneus@fok.nl. We maken dan een selectie van de leukste vragen, welke uiteindelijk aan Ben gesteld zullen worden. Het uiteindelijke interview zal ongeveer anderhalve week later op de frontpage en het forum verschijnen.

We kijken uit naar jullie vragen!

Geen gratis OV in Eindhoven

Er komt geen gratis openbaar vervoer in Eindhoven. De gemeente had een proef met het gratis vervoer in petto. Maar nu het economisch slecht gaat is het plan in de ijskast gezet.

De kosten van het hele project werden geschat op elf miljoen euro. De gemeente hoopt nu dat de proef alsnog door kan gaan als het economisch weer wat beter gaat.

De gemeente heeft het geld voor het gratis openbaar vervoer ook nodig om de reductieregeling in stand te houden. Met de reductieregeling kunnen inwoners van Eindhoven die ťťn jaar of langer moeten rondkomen van een minimuminkomen een vergoeding in de kosten krijgen voor activiteiten op het terrein van sport, cultuur en recreatie.

Parkeerwachter uit Hillegom blijkt meesterdief

wouterwouter2 (E-tracker), 1750GTV, je_moedah en Juusjuh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een parkeerwachter uit Hillegom blijkt een dubbel gezicht te hebben. De man is gisteren gearresteerd omdat hij verdacht wordt van een spectaculaire diamantroof in het Diamond Centre Antwerpen begin dit jaar. De buit bij deze roof had een waarde van 100 miljoen euro.

Het zou gaan om de Italiaan Antonio F., Hij zat al eventjes eerder vast na de roof. Vorige maand werd hij opnieuw door de Belgische politie opgepakt. Zijn vrouw, Judith Z., werd eveneens aangehouden. De Nederlandse is inmiddels echter weer op vrije voeten.

De man zou lid zijn van de 'Dievenbende van Turijn'. Deze groep Italiaanse meesterinbrekers is wereldwijd actief. Volgens de Belgische politie ging er twee jaar voorbereiding aan de diefstal vooraf.

Van Persie geeft reactie

Robin van Persie geeft zijn visie op de onderhandelingen.

Naar aanleiding van de berichten dat hij extreme eisen zou stellen aan zijn salaris laat Robin van Persie weten dat de zaak volgens hem anders ligt.

Volgens de jonge speler van Feyenoord zitten de onderhandelingen vast omdat hij een maximale transfersom in zijn contract wil. Het salaris wat Feyenoord biedt komt dicht bij wat hij wil, aldus het talent.

Van Persie wil een maximale transfersom voor tussentijds vertrek van rond de 4 miljoen euro opnemen in het contract. Feyenoord wil daar niet aan toegeven.

De 20-jarige aanvaller vindt het jammer dat hij in de pers wordt neergezet als een geldwolf, terwijl hij enkel opkomt voor zijn vrijheid om in de toekomst van club te kunnen veranderen.

VS blokkeert veroordeling van IsraŽl

1750GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

IsraŽl krijgt geen veroordeling van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties voor de bouw van een muur tussen Palestijns gebied en IsraŽl. De Verenigde Staten hebben deze veroordeling geblokkeerd. De VS zorgde er met haar veto-recht voor dat de resolutie tot veroordeling het niet haalde. Tien van de vijftien leden van de raad wilden IsraŽl veroordelen voor de bouw van de muur.

Ook de plannen voor de bouw van 600 nieuwe woningen voor Joodse kolonisten in Palestijns gebied zorgde voor kwaad bloed. De Palestijnen gaan nu waarschijnlijk de Algemene Vergadering om een uitspraak vragen.

Bloempotten blokkeren de A67

VeiligGlijden, Dizzler, wouterwouter2 (E-tracker) en KabouterSmikkel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De A67 bij Eindhoven is vanochtend enkele uren geblokkeerd geweest door een lading glazen bloempotten die van een vrachtwagen waren afgevallen. De vrachtwagen was tegen een loslopend paard gebotst en kwam daarna in de vangrail terecht. Daardoor kwam de lading op de weg terecht.

Even na zeven uur vanochtend kon het verkeer weer door. Ongelukken deden zich niet voor. Het paard was op slag dood.

Verbeek gaat de Antillen trainen

Pim Verbeek wordt tot aan de zomer van 2004 bondscoach van de Nederlandse Antillen.

De oud-trainer van Feyenoord zal in januari gaan beginnen. Tot die tijd zal Henk Duut nog de training leiden, waarna hij de assistent van Verbeek wordt.

Het contract is voor een half jaar, maar als de ploeg er in slaagt zich te kwalificeren voor de tweede ronde van de WK-kwalificatie wil Verbeek nog wel verder.

In de Antilliaanse selectie zitten onder andere spelers als Raymond Victoria, Nelson Wau (beiden Willem II), Brutil Hosť (ex-Ajax), Robin Nelisse (AZ) en Civard Sprockel (Excelsior).

Ronaldinho wil meer salaris

Aanvaller Ronaldinho wil meer salaris van zijn werkgever FC Barcelona.

Ronaldinho, die nu een paar maanden bij Barcelona speelt, kwam er achter dat er vier spelers zijn die meer verdienen dan hij (zie onder). De salarissen zijn wel voor een groot gedeelte gebaseerd op het behalen van een aantal doelstellingen. De braziliaan meent desondanks nu meer salaris te kunnen claimen, daar hij de enige is van het stel die momenteel goed functioneert.

Ronaldinho werd afgelopen zomer voor een kleine 30 miljoen door het armlastige Barcelona overgenomen van Paris St. Germain. De club had daarmee zijn best gedaan, het troefde tevens Manchester United af die Ronaldinho een salaris van 4,5 miljoen euro had geboden.

Kluivert Ä 11 miljoen
Luis Enrique Ä 6 miljoen
Puyol Ä 6 miljoen
Gerard Ä 5 miljoen

Mogelijk biechthokjes in scholen Cyprus

De jongeren in Cyprus hoeven mogelijk binnenkort helemaal niet meer naar de kerk om hun zonden te bekennen. Een Orthodoxe bisschop biedt namelijk aan om biechthokjes in elke school van het eiland te plaatsen.

Of ze nou hebben gerookt of andere dingen hebben gedaan waarvan het haar van hun ouders recht overeind zou gaan staan, het bekennen in een dergelijk biechthokje zou de jongeren weer op het rechte pad moeten brengen, zo denkt de bisschop. Hij stelde al eerder kerkdiensten op de late morgen in om mensen die in de nacht uitgingen toch de kans te geven om naar de kerk te gaan.

Een woordvoerder van het Ministerie van Onderwijs van het Griekse deel van Cyprus liet weten dat men het plan onderzoekt. Het ministerie heeft nauwe banden met de Orthodoxe kerk en sommige scholen hebben ook al kleine kapellen.

Vakbonden van leerkrachten zijn tegen het idee. "Kinderen zijn vrij om naar een kerk te gaan als ze willen, maar iemand dwingen om dat te doen kan slecht zijn," liet men weten.

China lanceert eerste bemande ruimtevlucht

geen en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De lancering van de eerste bemande ruimtevlucht van China is vanochtend succesvol verlopen. Vanaf het lanceerplatform in het westelijke gedeelte van de Gobi-woestijn vertrok rond 2 uur Nederlandse tijd China's eerste astronaut, Yang Liwei. Hij is inmiddels in een baan om de aarde.

Vanuit de ruimte liet de 38-jarige voormalig piloot weten dat hij zich goed voelde en dat het ruimtevoertuig in orde was. Yang zal veertien ronden om de aarde maken om vervolgens weer in MongoliŽ te landen.

Met de lancering komt China bij het eliteclubje landen met een ruimtevaartprogramma. Het is nog maar het derde land dat in staat is mensen in de ruimte te brengen. Eerder gingen Rusland en de Verenigde Staten het land al voor.

Volgens de Chinese president Hu Jintao, die de lancering bijwoonde, is de vlucht "de glorie van het grote moederland" en is het een historische stap van Chinese mensen om over de top van 's werelds wetenschap en technologie te klimmen.

Groninger verdacht van brand Ajax bus

Peter K. had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nog onbekende Groninger wordt in verband gebracht met de uitgebrande Ajax-bus op zondag vijf oktober. De politie verdenkt de man van het in brand steken van de bus. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd vanavond aandacht besteed aan de zaak. In totaal kreeg de politie na deze uitzending negen bruikbare tips.

De man heeft op maandagochtend rond vijf uur een taxi genomen van de Grote Markt in Groningen naar de Grevingaheerd in Beijum.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.