[Uitslag] Brazilië - België

Brazilië - België 2-0

De wedstrijd begint gelijk met Mpenza die het doelman Marcos met een lob moeilijk maakt. Niet zo veel later zet Juninho daar iets tegenover als hij met met een strak schot het Belgische doel maar net mist. En Roberto Carlos knalt even later de bal uit een vrije trap over het Belgische doel.
Na wat kleine kansjes voor België legt Ronaldinho goed af op Ronaldo, maar de Braziliaanse topscorer ziet zijn schot met veel effect erin net over het doel van De Vlieger vliegen.
Dan is er een tijdje weinig echt interresants gebeurd totdat het onverwacht ineens België is dat scoort via Wilmots met het hoofd, na een pass van Peeters, maar die wordt om zeer onbegrijpelijke redenen afgekeurd door de Jamaicaanse scheidsrechter die als enige iets zag.
België is hierdoor aardig van streek en trekt zich voor even terug op de eigen helft, waardoor Brazilië de kans greep om zijn aanvallende kwaliteit te laten zien. Ronaldo wrong zich langs Peeters en Van Buyten, maar werd opgevangen door De Vlieger. Een actie van Ronaldinho drie Belgische verdedigers uitspelend eindigde op slag van rust in een geblokt schot dat uitkwam in de armen van de al op de grond liggende De Vlieger.

Na de rust ging Brazilië door met hun langzame opbouw wat de Belgen aangrepen om de controle over de wedstrijd te nemen. Dankzij de uitstekend keepende Marcos hield Brazilië toch stand, de sluitpost van Palmeiras kreeg namelijk nog net een vingertop tegen een hobbelend schot van Wilmots, hij voorkwam dat Mpenza aan de bal kon komen na een gellukige voorzet en dook mooi naar de rechterbovenhoek na een schitterend lobje van Wilmots.
Ondertussen loerden de Canaries heel on-Braziliaans op de counter, waarnaar de vermoeide rode duivels geleidelijk aan steeds meer gelegenheid gaven. Uit zo'n tegenstoot legde Rivaldo op de rand van het strafschopgebied handig de bal stil op de borst uit een voorzet van Ronaldinho om vervolgens uit te halen, de verdediger twijfelde. Het schot werd nog ietsje van richting veranderd door Simons wat ervoor zorgde dat De Vlieger kansloos was.
De opluchting was goed zichtbaar bij de Brazilianen, die schenen te beseffen dat gezien het wedstrijdbeeld het doelpunt niet terrecht was. Waseige reageerde gelijk door verdediger Peeters op te offeren voor de als pinch-hitter gebruikte Wesley Sonck. De topscorer van de Belgische competitie liet zich gelijk zien met schoten op doel, maar wist de betrouwbaar gebleken keeper Marcos niet te verschalken. Ploeggenoot Goor kwam net te kort om een doorstuiterende bal goed in te koppen, waarna Mpenza zelf schoot inplaats van de vrijstaande Wilmots aan te spelen gevaarlijker was geweest.
Brazilië hield zich vooral bezig met de verdedeging om de voorsprong vast te houden, ook nogal onbraziliaans maar uiteindelijk wel een effectieve handelswijze zoals bleek uit de slotfase waarin een volgende counter door Ronaldo werd aangegrepen voor zijn jacht om topscoorder van het tournooi te worden, hij maakte zijn vijfde toernooidoelpunt en staat nu gelijk met Duitser Klose.
Hierna kreeg Bart Goor nog een kans in de slotminuut maar dat had de Belgen niet meer kunnen redden. Brazilië speelt de kwartfinale tegen Engeland, al hebben ze niet kunnen imponeren om tot favoriet bestempeld te worden.

Brazilië Marcos, Lucio, Roberto Carlos, Edmilson, Roque Júnior, Silva, Cafú, Juninho (Denilson 57'), Ronaldinho (Kléberson 81'), Rivaldo (Ricardinho 90'), Ronaldo

België De Vlieger, Peeters(Sonck 73'), Simons, van Buyten, van Kerckhoven, Mpenza, Vanderhaeghe, Walem, Goor, Wilmots, Verheyen

Scheids: Prendergast (Jamaica)

Scoreverloop: Rivaldo(67'), Ronaldo(87')

Geel: Roberto Carlos, Vanderhaeghe

Toeschouwers: 42.000