FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 juni 2002

Beckhams kapper naar Japan

David Beckham, de aanvoerder van het Engelse elftal, heeft zijn kapper, Aidan Phelan, gevraagd per direct naar Japan te komen om hem te voorzien van een nieuw kapsel. Beckham wilt het liefste vrijdag tijdens de wedstrijd tegen Brazilië een nieuw kapsel hebben.

Op dit moment heeft Beckham een mohikanenkapsel, dat al veelvuldig gekopieerd is door de voetbalgekke Engelsen en Aziaten. Phelan heeft verklaard tegen de Engelse krant Evening Standaard: "We gaan er eens rustig over praten. David kan elke coupe dragen, hij staat open voor gewaagde ideeën. Als ik met hem werk, ben ik op het toppunt van mijn creativiteit."

Korte relatie Eminem en Mariah

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eminem heeft tegenover de pers toegegeven dat hij een korte, maar zeer heftige relatie met Mariah Carey heeft gehad. Op dit moment heeft hij geen gevoelens meer voor de zangeres, wat dan ook duidelijk te merken is aan de teksten op zijn nieuwe album.

De affaire vond plaats op het moment dat Mariah op het punt stond haar relatie met Luis Miguel te beeïndigen. De relatie is door beiden altijd ontkend. Uiteindelijk is er een einde aan deze korte relatie gekomen toen het geestelijk met Mariah steeds slechter ging en Eminem niet wilde meewerken aan Mariah haar nieuwe plaat. Mariah heeft een maand na de beeïndiging van de relatie een zenuwinzinking gekregen.

KPNQwest morgen wellicht alsnog plat

Ik_dus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nu het Franse bedrijf Alcatel een deel van zijn tegoed opeist bij het noodlijdende KPNQwest gaat mogelijk morgen het glasvezelnetwerk alsnog 'uit de lucht'. Alcatel, dat een van de belangrijkste leveranciers is van apparatuur aan KPNQwest, eist direct 15 miljoen van de ruim 100 miljoen euro die het nog tegoed heeft van KPNQwest. Alcatel heeft gedreigd het netwerk plat te gooien als de 15 miljoen morgen niet binnen is.

Voor KPNQwest is surseance aangevraagd. De curatoren gaven het bedrijf vorige week genoeg financiële armslag om het netwerk nog tot juli operationeel te houden onder de voorwaarde dat de leveranciers hun steun zouden verlenen. Dit streven lijkt nu dus alsnog onhaalbaar.

14 Juni: 'Hiddink Day'

Koreaanse supporters stellen voor om 14 Juni, de dag dat Zuid-Korea de 2e ronde haalde, om te dopen in Hiddinkdag, plus natuurlijk een standbeeld bij Seouls' World Cup Stadium.

Hoewel Hiddink in Januari 2001 de bijnaam 'de buitenlander' kreeg is hij een nationale held. Men vergelijkt hem zelfs met de 16e eeuwse Admiraal Lee Sun-shin, die de Japanse bezetters verdreef.

Koreaanse fans hebben witte bordjes neergelegd op bepaalde stoelen, zodat als die tegelijk omhooggehouden worden de zin 'Nog een keer alsjeblieft' (in het Koreaans waarschijnlijk) wordt gespeld. Vergelijkingen worden gelegd met het WK van 1966 waarin Noord Korea met 1-0 won van Italië. Italiaanse spelers waarin niet onder de indruk van dat feit. 'Ik geef daar helemaal niks om. 't is m'n probleem niet' zei Vieri.

Overigens zitten er nog 200 mensen in de rij voor het stadion te kamperen, in de hoop nog kaartjes te kunnen kopen. Ondanks het feit dat de autoriteiten meerdere keren hebben gezegd dat er helemaal geen kaartjes verkocht meer worden weigeren er sinds vrijdag nogsteeds mensen te vertrekken, in de illusie nog kaarten te kopen.

Figo wilde gelijkspel regelen

sander4444 wist ons vandaag het volgende te melden:

De Zuid-Koreaanse verdediger Young-Pyo Lee heeft Luis Figo behoorlijk voor schut gezet.

"Laat het maar rustig uitlopen op een gelijkspel", dat zou Figo tegen Young-Pyo Lee gezegd hebben na de rust.
Volgens een Koreaanse krant was de reactie van Young-Pyon Lee als volgt:"Op dat moment begreep ik niet wat hij bedoelde. Dus heb ik er verder geen acht op geslagen"

Bij een gelijkspel zouden beide teams naar de volgende ronde zijn doorgegaan. Dan was Portugal wel door gegaan. De Fifa ziet geen aanleiding om er iets tegen te ondernemen. "Zoals gewoonlijk gaan we niet in op krantenberichten", verklaarde woordvoerder Keith Cooper.

Israël: Wedden op bomaanslag

wortel-willy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Israël kan men tegenwoordig wedden op de plek waar de volgende Palestijnse zelfmoordaanslag zal plaatsvinden. Volgens de Israëlische politie wordt dit morbide spel georganiseerd door een criminele organisatie in Kirjat Malachi, in het zuiden van het land.

De weddenschappen werken net zo als bij bijvoorbeeld voetbalwedstrijden. De uitkering is het hoogst als de winstkansen het laagst worden ingeschat. Wie inzet op een aanslag in het tot nu toe veilige Eilat krijgt in het geval van een terroristische actie daar zeventien keer zijn inzet uitgekeerd. In het veel vaker door aanslagen getroffen Jeruzalem staan de kaarten op drie tegen twee.

Man gijzelt vrouw in Amsterdamse woning

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse politie heeft vanmiddag de omgeving van een woning in de Burmanstraat in Amsterdam-Oost gedurende twee uur afgezet. Binnen hield een gewapende man de bewoonster (34) in gijzeling.

Omstreeks 13.30 uur lukte het de leden van het arrestatieteam om de 34-jarige man naar buiten te laten komen. Daar werd de man onmiddellijk gearresteerd. Er vielen geen gewonden.

Getuigen hadden de man omstreeks 11.30 uur, met wat later een gasalarmvuurwapen bleek te zijn, het huis binnen zien gaan en alarmeerden de politie. Volgens de politie ligt het motief in de relationele sfeer.

Blair wil schema EU-top omgooien

ZuPeRMaN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse premier Tony Blair heeft geopperd het programma van de EU-top in Sevilla van aankomende vrijdag om te gooien. Dan kan hij namelijk naar het duel tussen Engeland en Brazilië kijken.

Het voorstel van Blair, om het programma naar de namiddag te verschuiven, kan op een veto van de Duitse bondskanselier Schröder rekenen. Ook Duitsland moet die dag namelijk spelen (tegen de Verenigde Staten).

[Uitslag] Brazilië - België

Brazilië - België 2-0

De wedstrijd begint gelijk met Mpenza die het doelman Marcos met een lob moeilijk maakt. Niet zo veel later zet Juninho daar iets tegenover als hij met met een strak schot het Belgische doel maar net mist. En Roberto Carlos knalt even later de bal uit een vrije trap over het Belgische doel.
Na wat kleine kansjes voor België legt Ronaldinho goed af op Ronaldo, maar de Braziliaanse topscorer ziet zijn schot met veel effect erin net over het doel van De Vlieger vliegen.
Dan is er een tijdje weinig echt interresants gebeurd totdat het onverwacht ineens België is dat scoort via Wilmots met het hoofd, na een pass van Peeters, maar die wordt om zeer onbegrijpelijke redenen afgekeurd door de Jamaicaanse scheidsrechter die als enige iets zag.
België is hierdoor aardig van streek en trekt zich voor even terug op de eigen helft, waardoor Brazilië de kans greep om zijn aanvallende kwaliteit te laten zien. Ronaldo wrong zich langs Peeters en Van Buyten, maar werd opgevangen door De Vlieger. Een actie van Ronaldinho drie Belgische verdedigers uitspelend eindigde op slag van rust in een geblokt schot dat uitkwam in de armen van de al op de grond liggende De Vlieger.

Na de rust ging Brazilië door met hun langzame opbouw wat de Belgen aangrepen om de controle over de wedstrijd te nemen. Dankzij de uitstekend keepende Marcos hield Brazilië toch stand, de sluitpost van Palmeiras kreeg namelijk nog net een vingertop tegen een hobbelend schot van Wilmots, hij voorkwam dat Mpenza aan de bal kon komen na een gellukige voorzet en dook mooi naar de rechterbovenhoek na een schitterend lobje van Wilmots.
Ondertussen loerden de Canaries heel on-Braziliaans op de counter, waarnaar de vermoeide rode duivels geleidelijk aan steeds meer gelegenheid gaven. Uit zo'n tegenstoot legde Rivaldo op de rand van het strafschopgebied handig de bal stil op de borst uit een voorzet van Ronaldinho om vervolgens uit te halen, de verdediger twijfelde. Het schot werd nog ietsje van richting veranderd door Simons wat ervoor zorgde dat De Vlieger kansloos was.
De opluchting was goed zichtbaar bij de Brazilianen, die schenen te beseffen dat gezien het wedstrijdbeeld het doelpunt niet terrecht was. Waseige reageerde gelijk door verdediger Peeters op te offeren voor de als pinch-hitter gebruikte Wesley Sonck. De topscorer van de Belgische competitie liet zich gelijk zien met schoten op doel, maar wist de betrouwbaar gebleken keeper Marcos niet te verschalken. Ploeggenoot Goor kwam net te kort om een doorstuiterende bal goed in te koppen, waarna Mpenza zelf schoot inplaats van de vrijstaande Wilmots aan te spelen gevaarlijker was geweest.
Brazilië hield zich vooral bezig met de verdedeging om de voorsprong vast te houden, ook nogal onbraziliaans maar uiteindelijk wel een effectieve handelswijze zoals bleek uit de slotfase waarin een volgende counter door Ronaldo werd aangegrepen voor zijn jacht om topscoorder van het tournooi te worden, hij maakte zijn vijfde toernooidoelpunt en staat nu gelijk met Duitser Klose.
Hierna kreeg Bart Goor nog een kans in de slotminuut maar dat had de Belgen niet meer kunnen redden. Brazilië speelt de kwartfinale tegen Engeland, al hebben ze niet kunnen imponeren om tot favoriet bestempeld te worden.

Brazilië Marcos, Lucio, Roberto Carlos, Edmilson, Roque Júnior, Silva, Cafú, Juninho (Denilson 57'), Ronaldinho (Kléberson 81'), Rivaldo (Ricardinho 90'), Ronaldo

België De Vlieger, Peeters(Sonck 73'), Simons, van Buyten, van Kerckhoven, Mpenza, Vanderhaeghe, Walem, Goor, Wilmots, Verheyen

Scheids: Prendergast (Jamaica)

Scoreverloop: Rivaldo(67'), Ronaldo(87')

Geel: Roberto Carlos, Vanderhaeghe

Toeschouwers: 42.000

Chemische wapens uit WO2 bedreigen milieu

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een halve eeuw geleden hebben de Britten 100.000 ton aan chemische wapens, die ze in beslag hadden genomen van de Duitsers, gedumpt in de Noordzee tussen Noorwegen en Denemarken. Deze chemicalieën blijken nu de zee in te lekken en verscheidene Deense vissers zijn hier al door gewond geraakt.

De arsenicum concentratie in het omringende water blijkt extreem hoog en Onder de gedumpte chemicaliën bevinden zich onder andere ook mosterdgas en zyklon B. Wetenschappers vrezen dat deze chemicaliën in de voedsel keten terechtkomen

Amerikaan schiet familie dood

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagnacht maakte de Amerikaanse politie bekend dat een 30-jarige Amerikaan vier personen, onder wie zijn vroegere vriendin, dood heeft geschoten. Daarna pleegde de man zelfmoord.

De man bracht de vroegere vriendin, haar vierjarige dochtertje en haar ouders om het leven in het stadje Grimsby, in het zuiden van Canada. De man liep eerst de woning van de ouders in, en liep vervolgens naar het huis daarnaast, waar zijn ex-vriendin en haar dochter woonden.

Vissers vinden menselijke resten in haai

De lokale media in Thailand berichten vandaag dat vissers menselijke resten hebben gevonden in een grote haai.

De vissers hadden een 3,7 meter lange haai gevangen met in zijn bek een rechterbeen. Nadat ze de haai hadden gedood vonden ze, toen ze de haai opensneden, nog een rechterarm. Functionarissen denken dat een blanke man vorige week door de haai werd aangevallen en verorberd. Het dier was in de zee nabij Indonesië gevangen.

Het woord "neuken" dateert uit 1706

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het woord "neuken" blijkt, in zijn seksuele betekenis, ouder te zijn dan gedacht. Het Leeuwarder historisch blad "Leovardia" onthult dat het woord al in 1706 in Leeuwarden werd gebruikt.

Historicus Onno Hellinga onderzocht een getuigenverklaring van "Frouckje Michels" tegen "Wolkammer Johannes Bodendijk". Wolkammer had de vrouw "haer meer als duysentmaal van de olde maeckelaer hadde laten neucken, ja meer als sij hairen aen haer kut had." toegeschreeuwd. Bodendijk was overigens van Duitse afkomst. Het is nog niet bekend of het woord een Fries of Duits woord is.

Graf van Fortuyn trekt nog veel bezoekers

Het blijft, ook zes weken na de moord, druk bij het graf van Pim Fortuyn op begraafplaats Westerveld in Driehuis bij Velsen. Volgens een woordvoerder van de begraafplaats bezochten afgelopen week op werkdagen vier- tot vijfhonderd mensen het graf van Fortuyn. In het weekeinde kwamen in totaal zo'n 2500 mensen naar het graf.

Sinds 10 mei, de dag van de begrafenis van Fortuyn, zijn zo'n 115.000 bezoekers langs het graf getrokken. ,,Het wordt nu iets minder, maar toch is het een constante stroom bezoekers'', aldus de woordvoerder. Onder de belangstellenden zijn ook veel buitenlanders.


De vele bloemen bij het graf worden regelmatig bijgehouden. Alle kaarten, knuffels, foto's en brieven die bezoekers hebben achtergelaten gaan in overleg naar de familie Fortuyn.

Italië

Tot 20 juli kunnen bezoekers terecht in Westerveld, op die dag wordt Fortuyn opgegraven en gelijk overgevlogen naar Italië. Daar wordt hij in het dorpje Provesano di San Giorgio, waar Fortuyn een buitenhuis had, herbegraven.

De familie van Pim Fortuyn heeft bij de begraafplaats in Driehuis een verzoek gedaan om een gedenkplaat te mogen plaatsen op de plek waar de vermoorde politicus tijdelijk begraven ligt. Volgens de woordvoerder is er nog geen beslissing genomen over dat verzoek.


Tot 20 juli ligt Fortuyn nabij Velsen

Protest tegen oliemaatschappij inzake 'bloedgeld'

In Amsterdam hebben vertegenwoordigers van negen Nederlandse ontwikkelings- en vredesorganisaties actiegevoerd bij de oliemaatschappij Talisman. Volgens de organisaties is dat bedrijf schuldig aan grootschalige schendingen van de mensenrechten bij de oliewinning in Sudan. De Nederlandse overheid profiteert daar indirect van door de belastingafdrachten van de dochteronderneming van de Canadese multinational Talisman Energy Inc. :

Aan de Tweede Kamer hebben de actievoerders een petitie aangeboden met als doel te voorkomen dat Nederlandse bedrijven meewerken aan mensenrechtenschendingen.

De overheid moet desnoods de vestigingsvergunning van Talisman intrekken of het bedrijf voor de rechter dagen, vinden de organisaties. Oliemaatschappij Talisman wilde nog niet op de beschuldigingen reageren.

Turkije pakt leden Greenpeace op

Twaalf activisten van Greenpeace, onder wie twee Nederlanders en een Libanees, zijn vandaag in Turkije opgepakt bij een betoging.

De actievoerders betoogden in Ankara tegen het verbranden van gevaarlijk afval, en vijf van het twaalftal waren daartoe in de 127 meter hoge Atakule-toren geklommen om daar een spandoek op te hangen.

De Turkse politie zegt dat Greenpeace geen toestemming voor het protest had, dat zich richtte op een verbrandingsinstallatie in de stad Izmir.

Dodelijk ongeluk met ambulancehelicopter

Emme-r-tje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Griekenland is vanmorgen een ambulancehelicopter neergestort op het eiland Anafi in de Cycladen-archipel. In het toestel bevonden zich vijf personen die allen om het leven zijn gekomen. Het ging om twee piloten, twee ziekenbroeders en een patiënt.

De helicopter was op weg met de patiënt naar een ziekenhuis in Athene. Het is al het tweede ongeluk met een ambulancehelicopter in twee jaar tijd in Griekenland.

[WK] Turbulente verplaatsing Turkije

TM001 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vliegtuig van de Turkse voetbalselectie is een paar keer terechtgekomen in een luchtzak. Op sommige momenten zakte de machine enkele honderden meters. De speler Hasan Sas viel flauw en moest aan boord verzorgd worden. Hakan Sükür was zo geschokt dat hij luidkeels voor overleven zat te bidden.

Het toestel was weer snel in de greep van de piloot, hij landde het vliegtuig veilig in Sendai. In Turkije waren er inmiddels al berichten binnengekomen waarin gemeld werd dat het vliegtuig was neergestort. Bezorgde familie kon spoedig worden gerustgesteld.

Wielrennen: Erik Zabel kopman Telekom

In de ronde van Frankrijk wordt Erik Zabel kopman van de Telekomploeg. Doordat Jan Ullrich een knieblessure heeft en niet beschikbaar is voor de Tour, krijgt de 31-jarige sprinter de rol van kopman.

Telekom mikt op dagsuccessen in de Tour. Manager Godefroot bouwde zijn ploeg om Zabel die in de Tour op jacht gaat naar zijn zevende groene trui.

In de ploeg zitten ook de volgende wielrenners: de Duitsers Aldag, Klöden en Wesemann, de Amerikanen Julich en Livingston, de Italianen Guerini en Fagnini en de Kazak Vinokoerov. Danilo Hondo is eerste reserve.

Alleen Klöden is een verrassing aangezien deze herstellende is van een knieblessure, zijn rentree zal pas in de Ronde van Catalonië zijn.

Zaterdag 6 Juli 2002 start de Tour de France

[Uitslag] Mexico - Verenigde Staten

Mexico - Verenigde staten 0-2

In de eerste helft begon Mexico zeer zelfverzekerd en zette de tegenstander meteen onder druk, wat kansen opleverde. Een snelle voorsprong leek in de maak, maar na 8 minuten was het toch de eerste treffer die door de VS gemaakt werd. McBride speelde diep op Reyna uit een vrije trap op de rechterkant. Die stoomde door naar de achterlijn en gaf de bal voor op Wolff, die goed had gezien dat McBride mee op gekomen was, en hem dus de kans gaf om te scoren en die deed dat ijskoud.
Van het zelfvertrouwen dat de Mexicanen voor deze treffer hadden was ineens niet zoveel meer te zien. De rustig opgebouwde aanvalsgolven van daarvoor stopten dan ook en de Amerikanen bleven met gemak overeind. Morales forceerde na 15 minuten een redding van Friedel met een schot van afstand en zo kwam Mexico weer een beetje terug in de wedstrijd. Coach Aguirre wisselde hierna toch Morales voor de ervaren aanvaller Hernández om de druk op de VS wat meer op te voeren.
Dit leek zeer positieve gevolgen te hebben voor Mexico gezien een afgeslagen schot van Borgetti in het doelgebied van Friedel terecht kwam, die stompte de bal voor de voeten van Blanco, die de bal daarna weer tegen de handen van de keeper van Amerika schoot.
Maar de grootste kans voor de rust was toch weer voor de Amerikanen. Het was Donovan die een voorzet doorkopte naar Wolff, die alleen tegenover Perez kwam. Die hield met wat fortuin zijn ploeg in de partij.

Na rust nam Mexico meteen het heft weer in handen. De Amerikanen moesten de ene na de andere overtreding maken om de tegenstander uit de buurt van hun doel te houden. De doelman bleef toch nog net overeind, hij werkte een vrije trap van Luna via de lat over en liet zich ook niet verslaan door een groot aantal corners. Een actie van verdediger Berhalter, die Friedel letterlijk de helpende hand bood, deed de VS bijna de das om want op het moment dat Blanco een voorzet in wilde koppen, sloeg de Amerikaan de bal weg. Deze overduidelijke handsbal werd echter niet opgemerkt door de scheidsrechter.
Daarna bood net als in de eerste helft een schitterend uitgevoerde counter uitkomst voor de VS. In de 65ste minuut stuurde O'Brien een pass de ruimte in op de linkerkant, waarna Lewis met een perfecte voorzet de bal precies op het hoofd van Donovan legde die de 2-0 zonder moeite in kon koppen. De treffer bracht de Amerikanen weer helemaal terug en bleek uiteindelijk ook gelijk de genadeklap voor Mexico. De Mexicanen gingen na het doelpunt zonder veel overtuiging verder en werden steeds moedelozer omdat de Amerikanen makkelijk stand hielden en in de tegenstoten zelfs voor meer gevaar zorgden, de ingevallen Stewart raakte de buitenkant van de paal.

In de eindfase waren de Mexicaanse spelers nogal gefrustreerd en dat leidde tot zware overtredingen. 2 minuten voor het einde haalde die onmacht zijn dieptepunt toen Marques Jones erg hard torpedeerde. Dit betekende donker rood voor de aanvoerder. Veel deed dat Amerika niet. Het eindsignaal werd daarna zonder kleerscheren gehaald waarmee de ploeg van Bruce Arena zich plaatste voor de kwartfinale tegen Duitsland.

Mexico Perez, Marquez, Vidrio(Mercado 46'), Luna, Morales(Hernández 28'), Carmona, Torrado(Garcia Aspe 76'), Rodriguez, Arellano, Blanco, Borgetti

Verenigde Staten Friedel, Mastroeni (Llamosa 90'), Berhalter, Pope, Lewis, Reyna, O'Brien, Donovan, Sanneh, Wolff(Stewart 59'), McBride(Jones 79')

Scoreverloop: McBride(8'), Donovan(66')

Geel: Vidrio, Garcia Aspe, Carmona, Hernández, Pope, Wolff, Mastroeni, Berhalter, Friedel

Rood: Marquez

Toeschouwers: 36.380

Politie vindt babylijkje in auto

beware_reageerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Hilversum op het Lavendelplein is het stoffelijk overschot gevonden van een pasgeboren baby. Het lijkje is aangetroffen in een auto die daar al enkele weken geparkeerd stond. De identiteit van de moeder is bekend, zij wordt al een paar weken vermist, aldus de politie.

Volgens de politie heeft het babylijkje geruime tijd in de auto gelegen. Onbekend is of de baby een natuurlijke dood is gestorven of door geweld om het leven is gekomen.

Frankrijk: Absolute meerderheid centrum-rechts

Kreator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Frankrijk heeft de Centrum Rechtse partij van de Franse president Chirac een klinkende overwinning behaald op links. Ongeveer 400 van de 577 zetels gingen naar de partij van Chirac en zijn rechtse bondgenoten van de UDF. Hierdoor kan Chirac voorlopig rustig achterover leunen, omdat hij nu met rechts kan regeren, in plaats van met links, zoals de afgelopen 4 jaar.

Centrumrechts kan de komende vijf jaar rekenen op een absolute meerderheid in het parlement (390 tot 405 van de 577 zetels). De linkse partijen, die momenteel een meerderheid hebben, moeten het stellen met naar schatting slechts 172 tot 187 zetels. Rechts bezet momenteel 258 zetels, links 319.

Het extreemrechtse Front National verwierf volgens de prognoses geen enkele zetel. Momenteel heeft de partij van Jean-Marie Le Pen ook geen plaats in de assemblee. Le Pen stelde zondagavond teleurgesteld vast dat geen van zijn "zes miljoen stemmers nu gehoord zal worden in het parlement."

Palestijns Volksfront op EU terreurlijst

Op de lijst van terroristische organisaties van de Europese Unie (EU) staat sinds vandaag ook het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). In Luxemburg waar op dit moment EU-overleg plaatsheeft, is dat besloten. Het Volksfront heeft onder meer de moord opgeëist op de Israëlische minister Ze'evi, vorig jaar. De PFLP is de tweede grootste organisatie binnen de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO).

De terreurlijst van de Europese Unie is opgesteld na 11 september. Groeperingen die op de lijst staan mogen niet in de EU vertegenwoordigd zijn, en financiële tegoeden van die groeperingen worden bevroren. In Luxemburg wordt ook nog gesproken over de mogelijke toevoeging van andere radicale Palestijnse groepen, waaronder de Al Aqsa Martelaren Brigades die veel zelfmoordaanslagen beramen.

Bewoners eisen sluiting moskee in Tilburg

In Tilburg hebben omwonenden van de moskee waar de radicale imam Ahmad Salamin preekt, de onmiddellijke sluiting van het gebedshuis geëist.

In een brief aan burgemeester Stekelenburg zeggen de bewoners zich bedreigd te voelen door de radicale prediking in de moskee aan de Von Suppéstraat. Vorige week kwam de moskee in het nieuws toen Nova liet zien dat er in bepaalde moskeeën agressief tegen het moderne Westen wordt gepredikt. Imam Ahmad Salamin is voorzitter van een stichting waarin de radicale imams samenwerken.

De buurtbewoners hebben geen behoefte aan een gesprek met de radicale imam of het benoemen van een commissie, maar eisen onmiddelijke sluiting. Burgemeester Stekelenburg heeft nog niet gereageerd omdat hij de brief vanochtend nog niet ontvangen had.

Gezocht: 'Verse' FOK!Columnisten

FOK! wordt gerund door vrijwilligers wat betekent dat zo nu en dan enkele vrijwilligers andere prioriteiten stellen en plaats maken voor vers bloed.
We zijn wat dun voorzien van columnisten momenteel en schrijven hiervoor een vacature uit.

Wat is het profiel van een columnist?
Ben jij iemand die op regelmatige basis (2 x per maand) vlot in de pen kan kruipen om met kritische noot een eigen verhaal toe te vertrouwen aan je wordprocessor of heb je regelmatig de behoefte andere users duidelijk te maken wat jij in het dagelijkse leven ziet als een onderwerp waarover jij je mening wil geven, dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken.
Van de nieuwe columnist zien we graag grappige, spraakmakende en gedurfde stukjes tegemoet met humor, sarcasme en 'schwung'. Dat wil niet zeggen dat serieuze maatschappijkritische columns niet mogen. We zoeken een gezonde balans in de algemene content van FOK!

Wel zal de columnist beschikken over kennis van de Nederlandse taal en spelling.

Wat moet ik doen om te solliciteren?
Stuur een mailtje aan KingShakur met je naam, usernaam en een argumentering waarom we jou als columnist zouden moeten aannemen. We zouden het fijn vinden indien je eventueel eerder gepubliceerde stukken en referenties erbij voegt + minimaal 1 nieuw stuk!

Hoe wordt er beslist wie columnist bij FOK! wordt?
De FOK!Crew zal alle sollicitatiemailtjes gezamelijk doornemen en alle ingezonden stukken doorlezen en daaruit een paar mensen gaan kiezen die per mail worden op de hoogte gesteld. Afgewezen kandidaten krijgen ook een mailtje.

Moet ik al een actief poster zijn op FOK! om te solliciteren?
Nee, dat is zeker geen vereiste. Elke sollicitatie wordt bekeken en een username kan je altijd nog registreren.

Wat is mijn beloning voor de stukjes die ik schrijf?
Helemaal niks omdat FOK! gerund wordt door vrijwilligers, maar je geniet alle respect en faam van het gehele team (inmiddels al een heel wat elftallen groot ) en je krijgt de kans mee te werken aan de verdere ontwikkeling van de FrontPage die volop in ontwikkeling is. en Last but not least, jouw stukjes kunnen gelezen worden door 40.000 unieke bezoekers per dag.

Wat is de inzendtermijn?
De inschrijfdatum is tot en met 24.00u twee weken na de plaatsingsdatum, dus 26 juni.

Arrestaties bij grote straatraces

DenniZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Venray zijn vier automobilisten gearresteerd die meededen aan straatraces. Na ingesloten te zijn nam de politie hun auto en rijbewijs in beslag.

Door het ingrijpen van de politie zijn de straatraces verplaatst van Venray naar Venlo. Er deden tussen de tweehonderd en driehonderd straatracers mee, aldus een woordvoerderster van de politie.

De racers die volgens de politie uit Limburg en Zuidoost-Brabant kwamen maakte de Nijmeegseweg, de James Cookweg en De Heide in Venlo onveilig. Om de races in te dammen heeft de politie zoveel mogelijk eenheden ingezet.

De straatracers verzamelde eerst in Venray-Noord op het industrieterrein. Nadat de politie daar had ingegrepen, vertrok het gezelschap over de A73 naar Venlo. Op de rijksweg groeide het aantal racers.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 24

Voordat de temperaturen op hol slaan hier vandaag, zullen we maar snel de prijswinnaars van de prijsvragen van de afgelopen week bekend maken...

Trancendance
Trancendance vind plaats op donderdag 20 juni a.s. in Off_Corso in Rotterdam met de DJ's Marcello, Roog, Eric de Man & Rogier. Maar liefst 10 x 2 kaartjes mochten wij weggeven onder degenen met het goede antwoord op de vraag wat Off_Corso was geweest voor het een club/lounge werd. Dat moest uiteraard een bioscoop, oftewel Bioscoop Corso, zijn. De winnaars zijn:

harmklaas
SoCoReBu
Nadientje
Eek
dana19
Karel93
FrankVanKlaveren
Lord_Corani
Denz
Mordreth

Streetparade Middelburg
Op 6 juli a.s. vindt de Streetparade Middelburg plaats. De eerste Streetparade vond natuurlijk plaats op 28 juni 2001. De winnaars van 2 VIP-kaarten zijn geworden:

qltel
Douchekop

Jullie krijgen allemaal zo spoedig mogelijk bericht.
Mocht je geen winnaar zijn van de VIP-kaartjes? Dan maak je alsnog kans op VIP-tickets als je via http://tickets.streetparademiddelburg.nl je kaartjes besteld. Want onder de mensen die on-line bestellen worden tientallen VIP-kaartjes extra verdeeld.

No Doubt
En dan was er nog de te winnen nieuwe CD van No Doubt. De verloofde van Gwen Stefani heet natuurlijk Gavin Rossdale en de band heet Bush. Degenen die binnenkort de CD in hun brievenbus kunnen verwachten zijn:

Giovanni
Fielmich
VixenFromHell
Sheepcidus
hyperfuzz

Deze week zijn er op de Frontpage natuurlijk weer leuke nieuwe prijzen te winnen. Geniet van de zon allemaal!

Formule 1 dokter Sid Watkins geridderd

Ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse koningin wordt traditioneel een aantal ridderordes toegewezen.
Zo ook een aan Formule 1 dokter Sid Watkins die met een 'Order of British Empire' werd geridderd omdat hij constant de veiligheid van de sport heeft verbeterd en natuurlijk ook altijd ter plaatse was om, zo nodig, medisch in te grijpen. Watkins heeft ook meegeholpen aan het H.A.N.S systeem (Head And Neck Support) wat op de Grand Prix van San Marino dit jaar voor het eerst werd gebruikt in de formule 1 door Felipe Massa.

Junkie XL en Elvis samen op 1 in de UK

ungabunga had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Junkie XL is gisteren met het nummer "A Little Less Conversation" vanuit het niets binnen gekomen op nummer 1 van de Britse top 75. A little less conversation is een remix van een oud Elvis nummer. Het is de eerste remix waar de familie van Elvis toestemming voor heeft gegeven. Het nummer was o.a. te horen in de film Ocean's Eleven en is nu veelvuldig te beluisteren in een reclamespotje van Nike. In Nederland is het nummer aan een opmars in de Top 100 bezig.

Man overleeft vaderdagcadeau niet

:: youri weblog :: en deepfreeze hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Frankrijk was deze vaderdag voor een 43-jarige vader, die door zijn vrouw verrast werd met een vlucht met een eenmotorig toestel, meteen de laatste. Hij moest zijn vaderdagcadeau met de dood bekopen toen het toestel kort na de start neerstortte.

Ook de 32-jarige echtgenote van de man, hun vijfjarig dochtertje en de 62-jarige piloot kwamen om het leven. Volgens de brandweer viel het vliegtuigje bij Noisy-le-Roi, in de buurt van Versailles, plotseling uit de lucht. "Het toestel vloog niet hoog, steeg ineens snel op en viel vervolgens als een baksteen naar beneden", aldus een brandweerman. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.