Team Fortress 2 weekend lang gratis te spelen

Om te vieren dat de Sniper vs. Spy-update is uitgekomen zal Team Fortress 2 komend weekend gratis te spelen zijn. De update brengt nieuwe items voor de Sniper en de Spy, waarvan er al een aantal zijn besproken, nieuwe maps en nog veel meer vernieuwingen.

Twee items die we nog niet hebben besproken zijn een nieuw pistool voor de Spy, de Ambassador. Dit prachtige retenauwkeurige pistool met rozenhouten grip en de beeltenis van de moeder van je tegenstander op de loop is ook op lange afstand nog nauwkeurig. Het is bijna een sniper rifle zo nauwkeurig is deze, mocht je een headshot maken dan is dit ook meteen een critical. De hoge nauwkeurigheid betekent echter ook een cool-down tijd wat inhoudt dat je niet heel snel achter elkaar kunt schieten.

De Sniper krijgt echter ook nog een item erbij, namelijk de 1 april grap van Valve. Jawel dames en heren, de Sniper krijgt een pot met Jarate: karate in een pot, in de vorm van pis. Gooi je de inhoud van dit potje over een tegenstander heen dan zal deze voor een tijdje 35% extra damage krijgen als hij beschoten wordt, maar gelukkig valt de urine af te spoelen door in het water te springen. Voor teamleden komt het potje lichaamsvocht ook van pas, mocht iemand in de fik staan dan kun je het vuur doven door ze te besproeien.

De update brengt daarnaast nog meer veranderingen. Het volledige changelog is hier te vinden, maar enkele dingen springen er wel tussenuit. Zo zullen de unlockable items niet meer via achievements vrijgespeeld worden maar zijn deze te vinden in de levels, zijn er in totaal vier nieuwe maps toegevoegd, kan de air-burst van de Pyro nu brandende teamgenoten doven, geven dispensers nu ammo op basis van hun niveau en zijn Spies nu nog beter vermomd.

De update valt nu binnen te halen via Steam, ben je benieuwd naar Team Fortress 2 dan kun je Steam nu downloaden en het spel tot en met komende maandag gratis downloaden en spelen. Mocht het spel je bevallen, dit weekend is de game ook met 50% afgeprijsd naar € 9,99. De systemeisen van het spel zijn vrij licht, deze zijn hier te vinden.