EA heeft grote plannen met Mirror's Edge

De afgelopen jaren werd Electronic Arts er vaak van beschuldigd alleen games te maken in hun huidige series en daarmee makkelijk geld te verdienen. EA doet zijn best om dit imago te verbeteren en komt met nieuwe IP's als Boom Blox, Dead Space en Mirror's Edge. Van deze laatste is bekend geworden dat er meer games in die serie zullen verschijnen.

Volgens Owen O'Brien van EA Dice zullen de eerste drie games in het teken staan van Faith en haar verhaal. Er zouden daarna nog andere games in de serie kunnen verschijnen die draaien om andere personages in hetzelfde universum.

I think there's a lot of scope to take the story in different directions, or maybe tell someone else's story. But certainly for these first couple of games, it's all about Faith. It's all about her experience in the world.

Een nieuwe toevoeging voor de sequel waar ze bij Dice over aan het denken zijn is die van een level editor waarin je zelf delen van de stad in zou kunnen ontwerpen. O'Brien vindt wel dat deze net zo intuïtief aan zou moeten voelen als de game zelf en dat het niet makkelijk zou zijn om het goed te ontwerpen.

Creating a level editor is a skill in itself, and that's a lot of work. And if we do it, we want to make the level editor as easy to use and intuitive as the game is. And that's going to take us quite a lot of time. So that's something we're looking at for the sequel.


Nog lang niet uit het veld geslagen

Het eerste deel in de Mirror's Edge zal 14 november verschijnen voor de Playstation 3 en Xbox 360. Wanneer de versie voor de PC verschijnt is nog niet bekend.