Little Big Planet krijgt Trophies, open beta en meer

Little Big Planet zal waarschijnlijk één van de belangrijkste games worden voor Sony dit jaar. De game is een platformer waarin user created content centraal staat. Eurogamer had de eer om met David Smith van Media Molecule te praten over deze nieuwe game. Hierin zijn een aantal leuke details vrij gekomen.

Als eerste is er iets gezegd over Trophies. Ook Little Big Planet zal Trophies bevatten. Je moet hierbij denken aan dat je verschillende apparaten moet bouwen die een bepaalde functie hebben, zoals het op grote snelheid afschieten van je Sackboy.

Ook werd er gehint naar een Open Beta. Media Molecule wil voordat de game uitkomt al zo veel mogelijk mensen de game hebben laten testen.

Een vraag die bij veel mensen al een tijdje leeft is hoe ze om zullen gaan met copyrights en "mature content". Omdat het mogelijk wordt om alles te maken, zullen er zeker dingen gemaakt worden je ze liever niet zien. Volgens Smith kunnen users deze content heel erg makkelijk rapporteren door er simpel een fototje van te maken en deze op te sturen naar Media Molecule.

Daarnaast zullen er in de toekomst waarschijnlijk verschillende updates komen die nieuwe elementen toevoegen aan de game zoals water. Ook wordt er al gesproken over een "gravity change" waarmee je de zwaartekracht zou kunnen om zetten.