Xbox 360 krijgt dan toch eindelijk Blu-ray

Na maanden van geruchten en ontkenningen, is er nu toch bekend geworden dat de Xbox 360 met Blu-ray disc drive binnenkort geproduceerd zal gaan worden en in het derde kwartaal van 2008 richting de schappen gaat.

Pegatron Technology, een onderdeel van Asustek Computer, beweert dat ze de order van Microsoft hebben binnengesleept om een Xbox 360 met Blu-ray te maken. Eerst werd nog aangenomen dat Lite-On de nieuwe console voor Microsoft mocht gaan produceren, maar dit blijkt dus niet zo te zijn. Lite-On is momenteel ook één van de leveranciers van de interne DVD drive van de huidige generatie Xbox 360's.

Eén van de sterkste punten van Sony's Playstation 3 is zonder twijfel de geintegreerde Blu-ray speler. De PS3 had de unieke kans om niet alleen gamers, maar ook filmliefhebbers aan te trekken en dit bewijst op dit moment een groot voordeel te zijn over zijn Xbox concurrent.
Er wordt geschat dat 85% van de Blu-ray spelers die gebruikt worden, de spelers zijn die zich in de PS3 bevinden.

Steve Ballmer van Microsoft had tijdens de Mix08 conferentie al toegegeven dat Microsoft bezig was met ondersteuning van Blu-ray onder Windows. Op dat moment begonnen de geruchten dat het bedrijf misschien ook wel bezig was met een Blu-ray variant van hun Xbox 360.

Nadat de HD-DVD van Toshiba de format-oorlog had verloren werd de HD-DVD add-on van de Xbox 360 vrij nutteloos, het is dan ook vrij logisch dat Microsoft deze stap maakt om geen verder terrein op hun concurrent Sony te verliezen.
Of de Blu-ray speler ook gebruikt zal gaan worden voor games, of uitsluitend voor films is echter nog niet duidelijk.