[TGS] Info over zappen vanuit je luie stoel

In de begintijd van de NES kwam Nintendo al met een zapper waardoor je de eenden op je TV-scherm neer kon schieten. De standaard Wii-besturing lijkt op dit ouderwetste eenden schieten, dus een pistool uitbreiding kon niet lang op zich laten wachten. In november is het dan zover, en is de Wii zapper een feit.

De zapper wordt geleverd met het spel Link's Crossbow Training. Dit zal niet het enige zapperspel worden, ook Medal of Honor Heroes 2, Ghost Squad en Resident Evil: The Umbrella Chronicles zullen gebruik gaan maken van de zapper. In de zapper worden de Wiimote en Nunchuk geschoven. De stick op de Nunchuk wordt gebruitk om te lopen, terwijl je door de zapper op het scherm te richten kunt schieten door de trekker om te halen.

Link's Crossbow Training bestaat uit drie basis spellen; target shooting, defender en ranger. In totaal zijn er 27 levels, en in elk van deze levels is het de bedoeling om de hoogste score te halen in de beschikbare tijd. Alle levels kunnen met maximaal vier personen gespeeld worden, maar wel om de beurt.

In Target Shooting is het de bedoeling om op de bull's-eyes die op het scherm tevoorschijn komen te schieten. In het begin zullen deze nog stil staan, maar in latere levels zullen deze bewegen en zal het goed scoren dus moeilijker worden.
In Defender blijf je op dezelfde plaats staan, maar kijk je rond en moet je op je omgeving letten, ook het deel dat je op dat moment niet kunt zien. Vijanden komen op je af en het is de bedoeling om ze op tijd af te schieten.
In Ranger kun je gewoon lopen door een level en gebieden verkennen. Vijanden die je tegenkomt schiet je neer, waarna je je tocht vervolgt.

Het spel zal op 19 november (in de VS) verschijnen voor de Wii en 19 dollar gaan kosten. Het spel wordt geleverd inclusief zapper, maar zonder de Wiimote en Nunchuck. Wanneer het spel in Europa uit komt en hoeveel het hier zal gaan kosten is nog niet bekend.