Will Wright uit kritiek op vele vervolgen en klonen games

In een interview met Stern.de heeft de man achter SimCity en The Sims zich uitgesproken tegen de vele sequels en klonen die de gamesindustrie produceert. Hij waarschuwde zijn mede gamedesigners dan ook en zei dat ze moesten innoveren wilden ze op de lange termijn ook nog succes hebben. Wright liet weten van mening te zijn dat de gamesindustrie het te graag op safe speelt en dat er gewoonweg te veel games zijn. Volgens hem floppen daarom een groot aantal goede games.

Momenteel is Will Wright bezig met Spore, de evolutiegame die alom geprezen wordt om zijn originaliteit. Een video van deze game vind je hier. Stern.de vroeg Wright dan ook of het zinvol zou zijn om ooit een sequel te maken op een game die dermate open-ended is als Spore. Wright zei er nog niet zeker van te zijn of dat wel zin had en dat bij een sequel de geldopbrengst niet zo belangrijk meer was.

Velen zullen nu Wright bekritiseren omdat er al een zeer groot aantal games in de "De Sims" franchise zijn verschenen. Wright liet echter weten al enige tijd niet meer werkzaam te zijn aan deze franchise. Andere producers binnen Electronic Arts hebben de ontwikkeling van deze franchise nu op zich genomen. Wright zei over het algemeen 5-6 jaar bezig te zijn met zijn franchises en vervolgens de verdere ontwikkeling over te laten aan anderen.

Het hele interview vind je hier .


Spore