[Update] Xbox 360 als tuner voor Internet-TV

Tijdens een keynote-speech van Bill Gates op de CES, Consumer Electronics Show, in Las Vegas heeft hij gemeld dat binnenkort de Xbox 360 gebruikt kan worden als tuner voor Internet TV in combinatie met IPTV Edition van Microsoft.

IPTV Edition is een digitale TV-service die je kunt ontvangen met een breedband-internet aansluiting. Het is dus uiteindelijk de bedoeling dat je de Xbox 360 als ontvanger gebruikt, en via de Xbox 360 TV kunt kijken. Deze service zal uiteraard gecombineerd worden met Xbox Live, en users zullen gewoon kunnen chatten en berichten kunnen sturen terwijl ze TV via de Xbox 360 aan het kijken.

Met IPTV Edition zal je naast HD-uitzendingen ook video on-demand kunnen ontvangen, een uitgebreide user-interface krijgen en digitale opname mogelijk zijn. Hoe dit allemaal opgelost gaat worden met de kleine harddisk is nog onbekend, en of dit gecombineerd gaat worden met de video marketplace (in de USA) is ook nog niet bekend.

Verschillende providers in allerlei landen hebben al gekozen voor de IPTV Edition van Microsoft. Waaronder AT&T in de USA, BT Group PLC in Engeland, Deutsche Telekom in Duitsland, T-Online in Frankrijk en Swisscom in Zwitserland.

Aan het einde van het jaar zullen mensen in de USA er gebruik van kunnen maken, maar aan het lijstje van providers zullen ook snel Europese landen volgen.

quote
By integrating these industry-leading solutions (Xbox 360 en IPTV Edition red.), we are delivering on our promise to drive innovation and enable new connected entertainment experiences for consumers in a way that only Microsoft can.

Update 17:02

Inmiddels zijn er een aantal screenshots verschenen en er is ook een filmpje te bekijken. Beide kun je hieronder vinden: