Goed begin van de GameBoy Micro in Japan

In Japan is gisteren de GameBoy Micro gelanceerd en de verkoop gaat beter dan verwacht. Wel valt de verkoop lager uit dan de GameBoy SP in de eerste week zeggen de winkeliers. Nintendo heeft de GameBoy Micro een week eerder in Japan gelanceerd dan in de USA en in Japan kost het apparaatje 12.000 Yen, ongeveer 2.000 Yen meer dan de GB SP.

Nintendo hoopt met de GB Micro vrouwen, casual gamers en de oude gamers tte overtuigen. "Despite (the Micro's) functions being the same as the existing models, it is popular, Consumers lately have tended to buy particular hardware because it is stylish or fashionable," aldus Hirokazu Hamamura, hoofdredacteur van het Japanse gameblad Famitsu.

Eén van de grootste electronische winkelketens in Japan, Yamada Denki Co., heeft gezegd dat de GB Micro erg goed verkoopt. "The orders have been going well, especially the Famicon color version is really popular." De GB Micro komt in Japan uit in vijf verschillende kleuren, waarvan een limited edition genaamd Famicon. Ongeveer 70% van de verkochte GB Micro's is een limited edition. Nintendo heeft niks gezegd over het totale aantal GB Micro's dat verscheept is naar de winkeliers, en ook de exacte verkoopcijfers zijn nog niet bekend gemaakt. Het doel van Nintendo is om vier miljoen exemplaren verkocht te hebben in het voorjaar van 2006. Ze mikken vooral op de oudere gamers die het te druk hebben met andere zaken en willen die gamers met de Micro weer over halen om te gamen.

Op vier november zal de GameBoy Micro ook in Europa te koop zijn en wel voor de prijs van 99 euro. Je kunt hier vier verschillende kleuren krijgen, terwijl Amerika het met drie kleuren moet doen. De GameBoy Micro kan alle GB SP games afspelen en weegt slechts 80 gram.