Bedenker GTA komt met MMORPG

David Jones, de bedenker van de allereerste Grand Theft Auto, heeft aangekondigd dat hij en zijn Real Time Worlds-team werken aan een MMORPG. All Points Bulletin (APB) zal pas in 2007 op de markt worden gebracht, door de Koreaanse publisher Webzen.

Het spel zal zich afspelen in een enorme wereld met honderden steden die op echte metropolen zijn gebaseerd. Spelers sluiten zich ofwel aan bij de Squads (de ordehandhavers) ofwel bij de Gangs (criminelen die graffiti spuiten, geld stelen en daarmee hun auto's customizen). Er zal heel veel ruimte zijn om je karakter aan te passen aan je eigen wensen voor wat betreft wapens, kleding, voertuigen, muziek en levenshouding.

"Als fervente gamer en maker van vele single player games is het altijd mijn droom geweest om een online game ervaring te creëren die de speler de ultieme vrijheid biedt om te doen wat hij wil in een levendige, goed gedijende omgeving," aldus David Jones. Hij hoopt samen met Webzen een preview van het spel te kunnen presenteren op de E3 in mei dit jaar.

Artwork: