Echt shoppen vanachter de pc

Slenteren door de Kalverstraat en in de etalages gluren terwijl je thuis achter je pc zit. Dat kan vanaf vandaag via een nieuwe dienst die Telefoongids & Gouden Gids aanbieden.

Vanuit huis via de pc winkelen kon al, nu komt daar met Winkelspotter.nl een nieuwe dimensie bij. Via de site kan je vanuit je luie stoel de winkelstraat bekijken, in de etalages kijken en de winkel binnengaan om de schappen af te speuren.

Vanaf eind deze maand moeten de belangrijkste winkelstraten van de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht te bekijken zijn. In de toekomst volgen meer steden en straten. Winkeliers blijken ervoor te porren. "Van de winkels in de Kalverstraat bijvoorbeeld doet 60 procent mee", aldus een woordvoerster.

Later wordt de site uitgebreid met andere functies zodat consumenten gericht producten kunnen zoeken, vergelijken en kijken welke winkel het product heeft liggen. "We geven alleen geen exacte prijzen", zegt de woordvoerster.

Voor de Telefoongids & Gouden Gids ligt de nieuwe internetsite in het verlengde van de huidige activiteiten. "Bedrijven beter vindbaar maken."