Nieuwe uitvinding laat ouders praten met hun baby

Praten met je baby, terwijl jij als ouder op kantoor zit en je kroost op de crèche verblijft. Het kan, dankzij een uitvinding van onderzoekers aan de Universiteit van Hasselt. Die bouwden een speeltje om tot een communicatiemiddel, waarbij gebruik wordt gemaakt van de sociale netwerksite Twitter.

Een van de onderzoekers legt het concept uit in de Gazet van Antwerpen. "We hebben een oud bord van Fisher Price, met daarop foto's van mama en papa, voorzien van sensoren die beweging en licht kunnen detecteren. Als het kindje bijvoorbeeld aan een wieltje draait, krijgt de ouder op zijn of haar computer via de netwerksite Twitter een boodschap. Dat kan gaan van 'Hallo papa, ik amuseer me hier rot' of 'Mama, wat ben je aan het doen? Ik zit in mijn parkje'."

De ouders kunnen op hun beurt ook communiceren met hun baby. Bijvoorbeeld door een knop in te drukken waardoor in de wieg een liedje gaat spelen. En baby's kunnen zelfs ook onderling contact maken. "Als het ene kindje een knop induwt op zijn speeltje, gaat er bij de andere peuter bv. een lichtje branden."

Een naam heeft de uitvinding ook al: de Twoddler. Nu nog een koper, want er hebben zich nog geen belangstellenden gemeld om het product op de markt te brengen.


Nieuwe uitvinding laat ouders praten met hun baby  (foto: DAG)