Baas SBS6 is Omroepvrouw van het Jaar

Tina Nijkamp, programmaleider van SBS6, is door mediavakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar 2008. Dat maakte de redactie van het tijdschrift gisteren op een bijeenkomst in Bussum bekend. De journalisten kozen voor de 36-jarige Nijkamp, omdat "SBS6 in 2008 onder haar supervisie, en tegen de verwachting van menigeen in, definitief is uitgegroeid tot een volwassen tv-zender".

De verkiezing van Omroepman/-vrouw van het Jaar beleefde gisteren haar achttiende editie. In de geschiedenis van de prijs is Nijkamp de tweede vrouw die met de titel is onderscheiden. Zij ontving de bijbehorende prijs (een holografisch kunstwerk) uit handen van Ton F. van Dijk, de Omroepman van het Jaar 2007.

Ronald ter Voert is hoofdredacteur (ad interim) van Broadcast Magazine. Volgens hem stak Nijkamp met kop en schouders boven de overige genomineerden uit. "Zij heeft een goede neus voor tv-formats en timing, en voelt trends voor haar doelgroep feilloos aan. Ze heeft in het afgelopen jaar laten zien dat liefde voor het tv-vak, vastberadenheid en een heldere koers een zeer succesvolle combinatie kunnen vormen."

Eerdere winnaars van de prijs zijn onder anderen Fons van Westerloo, Joop van den Ende, Burny Bos, Frits Barend & Henk van Dorp, Cathy Spierenburg, Peter R. de Vries, John de Mol en Paul de Leeuw.

Tina Nijkamp  (foto: ANP)