Ruim 700 miljoen naar infrastructuur West-Brabant

De provincie Noord-Brabant en negentien gemeenten investeren de komende jaren ruim zevenhonderd miljoen euro in de regio West-Brabant. Met het geld moeten verschillende veelal infrastructurele projecten worden uitgevoerd. Woensdag tekenen de provincie en de gemeenten een intentieovereenkomst in het stadhuis van Geertruidenberg.

De investeringen worden gefinancierd vanuit de eigen meerjarenbegrotingen van de gemeenten en de provincie. De provincie ziet voor West-Brabant 'unieke kansen', door de strategische ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Door gezamenlijk op te trekken kunnen deze kansen verzilverd worden, meldt de provincie.

De komende jaren wordt onder meer geïnvesteerd in grote projecten zoals de spoorhaven Roosendaal, het logistiek park Moerdijk, het luchtvaart-businesspark Maintenance Valley, goederenvervoer over water en spoor, en knelpunten in vervoer over de weg. Daarnaast wordt bijna de helft van het bedrag gereserveerd voor lokale projecten die bijdragen aan de infrastructuur van de regio.