FOK! feliciteert Michael Jackson (50)

Er is er een jarig dat kun je wel zien dat is Michael Jackson. De kindervriend en zanger is vijftig geworden. Hiermee viert Wacko Jacko ook zijn 45 jarig jubileum. Hij begon als vijfjarige jongen in de Jackson Five, samen met zijn broers.

De afgelopen decennia werd Jackson een van de belangrijkste solo-artiesten van de wereld. Zijn doorbraak kwam tijdens een tribiuteprogramma voor Motown. Vele hits volgden, van Billie Jean tot Bad en van Man in the Mirror tot Blood on the Dancefloor. Ook maakte Jackson de videoclip groot met onder meer een 18 minuten durende horrorclip van Thriller.

De laatste jaren scoort Jackson geen hits meer. Wel is hij in het nieuws, mede door aanklachten van kindermisbruik (waarvoor hij is vrijgesproken) en verwaarlozing van zijn Neverland. Jackson voedt tegenwoordig zijn kinderen op en brengt ter gelegenheid van zijn verjaardag wederom een verzamelbox uit.  Of er vandaag een Abrahampop voor het hek van Neverland staat is niet bekend.Het moment dat Jackson doorbrak als solo artiest.