Overvallers kussen slachtoffer vaarwel

Een bejaarde uit het Belgische Oostduinkerke sloeg zondag de schrik om het hart. De oude vrouw werd namelijk thuis overvallen. De schrik sloeg echter al gauw om in verbazing, toen de overvallers afscheid namen met een kus.

De overvallers wisten het huis binnen te komen via een schuifraam. Nadat de vrouw was gekneveld, bleef de een bij haar terwijl de ander op onderzoek uitging. "Ze zeiden me dat ik niet bang hoefde te zijn", vertelt de 82-jarige Simone Delapierre. "Het enige wat ze wilden, waren geld en juwelen. Ik heb hen gezegd waar ze die konden vinden."

"Ze vroegen me hoe ik heette en zegden: wij zijn François en Marc. Ze tutoyeerden me alsof we de beste vrienden waren. Voor ze weg gingen verontschuldigden ze zich. Ze omarmden me en gaven me zowaar een kus. De grootste van de twee zei: 'Simone, nu zul je veel te vertellen hebben'".

Na de overval, die zo'n drie kwartier had geduurd, wist het oude besje zich los te wurmen. "Er komt nog iemand van de preventiedienst om extra veiligheidsmaatregelen in mijn huis te nemen. Een van de overvallers gaf me zelfs de goede raad om mijn schuifraam in het vervolg dicht te laten", zegt de krasse dame.

Eind vorig jaar werd er namelijk ook al eens ingebroken bij de vrouw. Het enige wat de inbrekers toen deden, was het licht aandoen. Men vraagt zich nu af of het hetzelfde duo is geweest.