Netwerk slikt beschuldiging richting chirurg in

De hoofdredactie van actualiteitenprogramma Netwerk neemt op last van de rechter afstand van de aantijgingen richting het adres van plastisch chirurg Edwin van Onselen. De EO zond dinsdag aan het begin van Netwerk een rectificatie uit. Het gaf daarin toe de 'aanval op Van Onselen te hebben uitgelokt'.

De EO-journalisten beweerden in hun uitzendingen van 15 en 17 april dat Van Onselen bij een vrouw een medische ingreep niet had gedaan maar deze wel in rekening van de patiënt had gebracht. In de eerste uitzending was een duw- trekpartij te zien die ontstond tijdens het interview met de chirurg. Van Onselen sommeerde de cameraploeg zijn kliniek in Zevenaar te verlaten, maar het team van Netwerk weigerde dat. De journalisten werden later voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

In een kort geding heeft de rechter nu beslist dat Netwerk deze aantijgingen niet hard heeft kunnen maken. In de rectificatie neemt de hoofdredactie de beschuldigingen terug en betuigt het spijt voor de aanval op de kliniek van de chirurg.

Hoofdredacteur van Netwerk Bertus Tichelaar wil zelf niet reageren op de uitspraak en de rectificatie. "We bestuderen op dit moment het vonnis en geven geen commentaar."