Golden Globes uitgereikt in Amerika

Icoon FilmHet Britse liefdesepos Atonement is gisteren bij de uitreiking van de Amerikaanse tv- en filmprijzen de Golden Globes uitverkoren tot de beste dramafilm. De Globes moesten het doen zonder grote show vanwege de schrijversstaking en de boycot van de acteurs.


De prijs voor de beste acteur ging naar Daniel Day-Lewis voor zijn rol in There Will Be Blood. Julie Christie won de Golden Globe voor de beste actrice voor haar rol in Away From Her.

Atonement speelt tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. De film gaat over twee geliefden die uit elkaar worden gedreven door familieperikelen.

De 50-jarige Day-Lewis speelt in There Will Be Blood een man die in het begin van de 20e eeuw nietsontziend naar olie zoekt. Veel filmcritici verwachten dat Day-Lewis voor die rol ook een Oscar in de wacht sleept.

De 66-jarige Christie kreeg de Golden Globe voor de beste actrice voor haar vertolking van een vrouw die aan Alzheimer lijdt in Away From Her. Het was haar eerste belangrijke rol in meer dan tien jaar tijd.

De Golden Globe voor de beste acteur in een musical of komedie ging naar Johnny Depp voor zijn zijn prestaties in de musical Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street in Londen. In de categorie beste actrice in musical of komedie was Marion Cotillard winnaar. Ze kreeg een Golden Globe voor haar rol in La Vie En Rose, de biografische film over de Franse zangeres Edith Piaf. De Golden Globe voor de beste regisseur ging naar Julian Schnabel, de maker van The Diving Bell and the Butterfly. Beste animatiefilm werd Ratatouille.