Hans Teeuwen: 'schijt aan bedreigingen'

Icoon MediaHans Teeuwen, die in 2007 politiek bewuster is geworden en ook duidelijk een mening had over moslims, is bezorgd over dat elkaar bedreigen de nieuwe omgangsnorm lijkt te zijn geworden. "Ik ben nog niet bedreigd, maar wat als iemand in een cafť op je afstapt, je bent nergens meer. Je ziet het aan Geert Wilders, het doet echt wat met je."

De oplossing is volgens Teeuwen gewoon 'schijt te hebben aan bedreigingen.' In de Revu van deze week zegt de cabaretier: "Het aanscherpen van de wet op de godslastering of de moslimgemeenschap in bescherming nemen, wat schiet je daar mee op. Laat moslims maar inzien dat het belijden van een godsdienst niet wordt verboden, maar dat een onwelgevallige mening of belediging er gewoon bijhoort."

Teeuwen zette zijn serieuze kant dit jaar op de kaart door de Meiden van Halal in hun eigen programma op hun plek te zetten. "Ze wilden mij terugpakken omdat ik tijdens de onthulling van een beeld voor Theo van Gogh had gezongen door hen gepijpt te willen worden. Maar ik kwam goed beslagen ten ijs in 'Bimbo's en Burka's. Ik formuleerde helder en het liep anders dan ze hadden gedacht. Maar ik denk niet dat ze mij een lul vinden."

Over Geert Wilders is Teeuwen minder te spreken. "Die heeft zich gewoon gediskwalificeerd toen hij riep dat de koran verboden moest worden en dus de islam. We moeten geen boeken en films verbieden. Dingen die je niet wilt horen moet je leren accepteren en er mee om leren gaan. Gelijke rechten voor man en vrouw, vrijheid van meningsuiting en een scheiding tussen kerk en staat. DŠt zijn pas goede ideeŽn."Teeuwen zette de Meiden van Halal op hun nummer