Nog geen spoeddebat over Hirsi Ali

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer houdt voorlopig nog geen spoeddebat over de terugkeer van Ayaan Hirsi Ali naar Nederland. Wel wil het parlement voor donderdagmiddag tekst en uitleg van het kabinet over de problemen met de beveiliging van de oud-politica.

Dat bleek vanmiddag in de Kamer, waar GroenLinks aandrong op een spoeddebat en een brief van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken over de kwestie. PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem wil daarin duidelijk krijgen waarop de beveiliging van Hirsi Ali in de Verenigde Staten spaak is gelopen, waarna ze zich genoodzaakt voelde naar Nederland terug te keren. ''Is het een materiële of principiële zaak'', vroeg hij zich af.

VVD'er Laetitia Griffith wil weten of Hirsi Ali sowieso wel in Nederland is en of haar veiligheid en huisvesting hier zijn gewaarborgd. Ook wil het liberale Kamerlid opheldering over de gang van zaken rond de beveiliging en welke afspraken daarover zijn gemaakt. Griffith wil verder inzicht in de kosten voor de beveiliging van Hirsi Ali.

Het CDA vond het niet wijs een spoeddebat te houden over de beveiliging van een individu.

Vind jij dat Ayaan in het buitenland nog beveiligd moet worden op kosten van Nederland of juist niet? Stem in de poll!


'Spoeddebat over beveiliging van een individu niet wijs'