HR BNR Nieuwsradio boos op STER

Icoon RadioHoofdredacteur Paul van Gessel van BNR Nieuwsradio is flink pissig op de STER, de reclameverkoper van de publieke omroep. De STER heeft namelijk een spotje van de commerciële nieuwszender geweigerd, omdat BNR een concurrent van Radio 1 is, de publieke nieuwszender. Net zoals bijvoorbeeld RTL en SBS heeft de publieke omroep het beleid dat er geen reclames voor concurrerende zenders worden uitgezonden.

Toch is Van Gessel, zelf oud werknemer van Radio 1, laaiend omdat het spotje niet wordt uitgezonden. "Enkel en alleen omdat wij als een concurrent worden gezien. En dat bij de publieke omroep, die toch van ons allemaal zou moeten zijn. Ik heb er maar drie woorden voor: abject, kinderachtig en te absurd voor nog een woord".

Van Gessel is sowieso lekker op dreef met uithalen naar zijn belangrijkste concurrent. Hij haalde dit weekend uit naar de verzuiling op Radio 1. "Er zitten hele mooi dingen tussen op Radio 1 en die nemen we mee. En de lelijke dingen laten we achter. En een van die dingen is dat het de laatste speeltuin van de verzuiling is. Het is een zegening dat wij ons station helemaal zelf in kunnen richten, zonder dat we met achttien omroepbazen te maken hebben."

Radio 1 haalde bij de laatste luistercijfers een marktaandeel van 7,7 procent. BNR komt niet verder dan 0,5 procent.