Roelvink: Ik doe bijna alles voor aandacht

Icoon ShowbizzSinds zijn 24e is de inmiddels 48-jarige Dries Roelvink achter die ene droom aangehold. Hij moest en zou de top in showbizzland bereiken. Talloze mislukkingen, teleurstellingen en vernederingen later is het hem dan toch gelukt. Met een top 10 hit en een eigen film heeft de nationale troetelkneus zich een plaatsje weten te verwerven tussen de groten der Lage Landen. Zijn manager André van Commenée: "Jaja, het is plotseling hip om Dries-fan te zijn."

Tijdens de opnames van de film 'I love Dries' is de Amsterdammer duidelijk in zijn nopjes. Regisseur Tom Six nodigde zo’n 40 Roelvinkfreaks - bijna allemaal vrouwen - uit om zichzelf te spelen. En die taak kun je wel aan hen overlaten. Een oorverdovend gekrijs: "Dries! Dries! Dries!" Ze raken spontaan in Roelvink-trance. Zeker wanneer de volkszanger - gehuld in lawaaihemd en ultra-strakke jeans - glunderend het podium bestijgt. Het heerlijk-al-die-aandacht spat bijna van zijn bepoederde voorhoofd af.

Volgens Tom Six heeft Roelvink zijn succes te danken aan zijn imago. "Het Nederlandse volk omarmt Dries nu omdat hij vertedert. Hij is te blond, te bruin, te sportschool. Eigenlijk heel fout, maar juist daardoor erg leuk. Wij geven snel af op succes. Lekker om daar heel negatief over tekeer te gaan. Bij Dries hoeft dat niet. Mensen zien dat hij ongelooflijk aanmoddert om iets voor elkaar te krijgen en hij weet ook wat tegenslag is. Daardoor is hij aanraakbaar én je kunt je met hem identificeren.", aldus Six.

Zelf is de 'kneus met hoog aaibaarheidsgehalte' trots op wat hij heeft bereikt. "Eindelijk een hoogtepuntje in mijn artiestenbestaan. Tot nu toe ben ik altijd de net-niet-man geweest. Net geen topper als profvoetballer, net geen knaller als zanger. Zoiets gaat knagen. Waarom lukt het niet? Terwijl ik er werkelijk alles voor over had om bekend te worden. Ik had zelfs door de stront willen kruipen." Maar nu is zijn zelfvertrouwen gegroeid, en heeft hij zijn grenzen bepaald. "Kortom: ik doe nu nog maar bijna alles voor aandacht."

Dries Roelvink
Voor een uitgebreid verslag van de weg die Dries Roelvink
naar de top heeft moeten afleggen, kun je hier terecht.