Jos Brink overleden

Zojuist is door zijn impresario bekendgemaakt dat Jos Brink in het ziekenhuis is overleden. De presentator mocht slechts 65 jaar oud worden.

Gisteren werd bekend dat hij op de intensive care kunstmatig in slaap werd gehouden. Dit omdat hij anders te veel zou hoesten. Brink werd de afgelopen twee weken drie keer geopereerd nadat bij hem darmkanker was geconstateerd.

Jos Brink werd in Heiloo geboren, op 19 juni 1942. Hij werd in Nederland bekend als acteur, cabaretier, musicalster, schrijver, predikant, hoorspelacteur en tv-presentator.

Als presentator kuste hij in het openbaar Koningin Juliana, wat enorm sensationeel was in 1979. De laatste televisieshow van Brink was Tv toppers. Ook nam hij nog deel aan een grote televisiecampagne voor de strijd tegen kanker.

Update 22.30 uur

Morgenavond zullen de AVRO en de NCRV samen een programma uitzenden als eerbetoon aan Jos Brink. Dat heeft een woordvoerder van de AVRO zojuist bekendgemaakt.

De hommage is te zien om 21.30 uur op Nederland 1, zo meldt de woordvoerder. Een informante van de NCRV zegt het een mooie ode aan Jos Brink te vinden. "Dat verdient hij gewoon."


Jos Brink, 1942-2007


Met dank aan uberbert, mark17, brandsrus, KameelTeen, bartbh, GasTurbine, TwiNNijN, WaMeLiNoS en Avmmeke voor de submit.
Lees ook op het forum. Of bekijk de column die onze columnist bazbo heeft geschreven.