'Sarkozy aangeschoten op persconferentie'

Icoon PolitiekNaar nu blijkt heeft de Franse president Nicolas Sarkozy vorige week tijdens de G8-top in Duitsland stuntelend en haperend een persconferentie gegeven. De Belgische televisie besloot er gisteren een fragment van uit te zenden.

Volgens sommigen is Sarkozy licht aangeschoten tijdens de persconferentie. Of zoals de presentator van het Belgische televisieprogramma het formuleert: "Hij heeft duidelijk niet alleen maar water gedronken."

Sarkozy sprak de pers toe na afloop van overleg met zijn Russische collega Poetin. De persconferentie begon later dan gepland. "Dat komt doordat het gesprek met mijnheer Poetin wat langer duurde", aldus de grinnikende Franse president tegen de toegestroomde pers.

Kwade tongen beweren dat Sarkozy's collega Poetin hem misschien een glas Russische wodka heeft ingeschonken tijdens hun overleg. Des te opmerkelijker omdat Sarkozy weleens heeft laten weten geen alcohol te drinken, niet eens Franse wijn.

Tijdens de persconferentie blijkt Sarkozy ook nog eens zijn oortje om de vertaling van de journalistenvragen te horen, niet goed in te hebben gedaan. Wat woorden murmelend doet hij dat alsnog, waarna hij duidelijk moeite moet doen zich te concentreren. Hardop hijgend en steunend luistert hij naar de vragen.

Opvallend genoeg zijn de beelden nu pas uitgezonden op de televisie. Niet de Franse tv, maar dus gisteren de Belgische televisie was het die er melding van maakte. Op Franse websites was de clip overigens al wÚl te zien.


Het fragment met Sarkozy op de Belgische televisie.