Voetbal: Uitslagen play-offs 10 mei

Icoon EredivisieVandaag zijn er twee wedstrijden in de play-offs gespeeld. FC Groningen ontving Feyenoord in de strijd om een plaats in de UEFA Cup en Sparta speelde in Rotterdam tegen NEC voor een plek in de Intertoto.

UEFA Cup
FC Groningen heeft met goed spel met 2-1 gewonnen van Feyenoord. Groningen ging na de aftrap meteen in de aanval, maar de Rotterdammers, onder leiding van de speciaal voor de play-offs aangestelde Leo Beenhakker, scoorden echter al vroeg het eerste doelpunt, op naam van Castelen. Een paar minuten later kreeg De Guzman een rode kaart voorgehouden wegens het onderuit trappen van Van der Linden en kon Feyenoord door met tien man. Door deze rode kaart kwam Feyenoord nog meer onder druk te staan en in de blessuretijd van de eerste helft maakte Nevland door een mooie hakbal van Suárez gelijk. Na rust waren dezelfde krachtsverhoudingen op het veld te zien. Er werden veel kansen gemist door de Groningers, maar Sankoh scoorde door middel van een afstandsschot de beslissende goal.

Intertoto
Sparta en NEC speelden hun eerste onderlinge ontmoeting vanavond gelijk (1-1). In de dertiende minuut scoorde Jans uit een corner de openingstreffer voor de bezoekers door de bal in te glijden. De 0-1 stond echter niet lang op het scorebord, want acht minuten later maakte Adeleye uit alweer een corner gelijk. Na rust kregen Sparta en NEC beiden goede kansen op een voorsprong door respectievelijk Rose en Barreto, maar de doelmannen wisten de bal uit het doel te houden. Verder in de wedstrijd begon het tempo te dalen en voerde balverlies de overtoon en namen beide ploegen genoegen met een 1-1 eindstand.