Zus staatsscretaris Albayrak in problemen

De Dordrechtse wethouder Neza Albayrak, zus van PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak, is in de problemen geraakt nu haar eigen PvdA-fractie in de Dordtse raad het vertrouwen in haar heeft opgezegd. Reden is dat de wethouder nog steeds in Rotterdam woont en niet naar Dordrecht is verhuisd. De kwestie speelt al ruim een jaar.

Deze week stuurde ze een brief naar de gemeenteraad waarin ze vroeg om ontheffing te verlenen van het vereiste ingezetenschap. Ze wil vanwege privé-omstandigheden nog een jaar langer in Rotterdam blijven wonen. Dat komt omdat haar moeder ziek is, ze een kind van 6 jaar heeft en haar man in Turkije verblijft.

De man van de wethouder is officier in het leger van Turkije en woont daar. Hierdoor staat ze er thuis alleen voor. Recent heeft ze zich ziek gemeld op het stadhuis. Ze zou tegen overspannenheid aan zitten.

Een meerderheid van de PvdA-fractie vindt uitstel van verhuizing met een jaar echter onaanvaardbaar. Veel raadsleden reageerden geschokt op de gebeurtenissen. Burgemeester R. Bandell sprak van een ''menselijk drama''. De VVD stelde dat Albayrak als wethouder onzichtbaar was, wat slecht is voor de stad.