'Tien gaat met RTL in zee'

Icoon TelevisieTV-zender Tien (voorheen Talpa) van John de Mol gaat in een debacle eindigen, net als De Mols eerste poging met een eigen tv-station in 1996 – de sportzender Sport7, zo kopt De Telegraaf vandaag op de voorpagina. De kijkcijfers blijven dalen en er zijn al vele tientallen miljoenen euro's ingepompt. Vandaar dat De Mol de zender niet meer zelfstandig wil laten opereren, maar gaat samenwerken met RTL Nederland (RTL 4, 5 en 7). Volgens De Telegraaf is de fusie tussen RTL en Tien op een haar na rond.

RTL-baas Fons van Westerloo wil niet meer kwijt dan dat er geruime tijd is gesproken en verwacht ''dat binnen enkele dagen beide bedrijven mededelingen kunnen doen over een ophanden zijnde deal.'' De beoogde verbintenis tussen de zenders moet nog wel worden goedgekeurd door de Duitse Bertelsmann AG, eigenaar van de Luxemburgse RTL Group. Oůk de Nederlandse Mededingingsautoriteit zal de coŲperatie van de stations toetsen.

Hoe de programma's van Tien verdeeld gaan worden over de zenders is nog niet bekend. Mogelijk komt de eredivisie straks bij familiezender RTL 4 en andere succesnummers van Tien worden verspreid over vier tv-zenders.Met dank aan Frumzel voor de submit.