Voetbalwet dichterbij dan ooit

Icoon VoetbalAls het aan de Partij van de Arbeid (PvdA) ligt, wordt de voetbalwet er zo snel mogelijk doorheen gedrukt. De Telegraaf weet zelfs te melden dat de kans erg groot is dat deze wet er ook daadwerkelijk gaat komen. Afgelopen donderdag diende de Nederlandse voetbalbond (KNVB) al een wetsvoortel in.

"Na de KNVB hebben wij nu de voortrekkersrol", aldus Hans Spekman, Kamerlid voor de PvdA, in de eerdergenoemde krant. Deze partij was overigens de enige die de voetbalwet in het verkiezingsprogramma had opgenomen. Bovendien zijn zij van plan om, samen met de VVD, het voorstel voor de voetbalevenementenwet eind maart in te dienen. Ook de SP heeft al laten weten wel wat te zien in deze voetbalwet. Hierdoor heeft dit drietal een meerderheid in de Tweede Kamer. In het regeerakkoord staat overigens niets vermeld over deze nieuwe wet.

Mocht het inderdaad zo zijn dat de nieuwe voetbalwet er komt, dan zullen relschoppers in de toekomst te maken gaan krijgen met meldingsplicht, strafverhogingen en strafschikkingen. Dit geldt voor alle wedstrijden op nationaal en internationaal niveau.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!