Klachten over racistisch gedrag in Big Brother

Icoon TelevisieAl dertienduizend Britse tv-kijkers hebben een klacht ingediend over racistisch gedrag in 'Celebrity Big Brother' op Channel 4. In deze versie voor 'Britse BN'ers' zou de Indiase Bollywoodactrice Shilpa Shetty racistisch bejegend zijn door drie andere bewoonsters van het Big Brotherhuis.

Jade Goody (een mollige niet van de tv te weren oud BB-winnares, zie nsfw-foto), Danielle Lloyd (ex miss Engeland) en Jo O'Meara (zangeres/actrice) maakten grappen over het accent van Shetty. O'Meara suggereerde bovendien dat 'Indiase mensen slank zijn omdat ze altijd ziek zijn als gevolg van het feit dat ze hun voedsel niet voldoende koken'.

Het Britse parlement heeft in een reactie gezegd dat het ''de rol van Big Brother is om racistisch gedrag in het huis te voorkomen. Het programma moet dringend actie ondernemen om de huisgenoten van Shetty erop te wijzen dat racistisch gedrag onaanvaardbaar is.'' Het incident is overigens goed voor de kijkcijfers. Die schoten omhoog van zo'n 3,5 miljoen naar een piek van 4,5 miljoen kijkers.Shilpa Shetty