Kalf met twee hoofden geboren

Icoon OpmerkelijkOp een boerderij in de Verenigde Staten is op 27 december een uniek kalf geboren. Het pasgeboren dier heeft namelijk twee hoofden, en dat heeft voor een grote stroom aan nieuwsgierige mensen gezorgd.

Het dier ziet er vanaf zijn staart normaal uit, maar bij het hoofd zijn grote verschillen te zien. Zo heeft het kalf twee neuzen en twee tongen, die volgens Kirk Heldreth, de eigenaar van de boerderij, onafhankelijk van elkaar bewegen. Verder heeft het dier twee onderkaken en maar een mond.

Het kalf is een product van kunstmatige bevruchting. Tijdens het proces zou er iets misgegaan zijn waardoor het dier nu twee hoofden heeft. Volgens professor Bob James is het ongebruikelijk dat zoiets gebeurt. "In 25 jaar tijd heb ik zoiets 2 of 3 keer meegemaakt, maar het is nogal zeldzaam."

Heldreth vindt het pasgeboren kalf het vreemdste wat hij ooit heeft gezien, maar vindt wel dat het dier genetisch gezien tot een van zijn beste kalveren behoort. Met het dier is volgens Heldreth verder niks mis, en het zou zo gezond zijn als maar kan.