Woede in Iran na sekstape soapactrice

Icoon OpmerkelijkIn Iran is een sekstape uitgelekt van de (daar) zeer bekende Zahra Amir Ebrahimi. In tegenstelling tot Paris Hilton, met wie ze vergeleken wordt en die door het uitlekken van een seksvideo juist wereldfaam verwierf, betekent dit zeer waarschijnlijk het einde van haar carrière. Tevens staan haar zweepslagen en mogelijk zelfs gevangenis straf te wachten.

De twintig minuten durende seksvideo werd zo'n twee jaar geleden opgenomen in het appartement dat ze met haar toenmalige vriendje deelde. Ze was zich niet bewust van het feit dat de video op internet verschenen was, alsmede op dvd verschenen is. Hiermee heeft ze zich de woede van miljoenen Iraniërs op de hals gehaald. Haar ex-vriendje wordt er van verdacht de video verspreid te hebben. Hij is inmiddels Dubai ontvlucht. Indien hij terugkeert staat hem een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van £6,000 te wachten voor het schenden van de openbare zedelijkheid.

De nu 25-jarige actrice is inmiddels niet meer te zien in de populaire soap waarin zij een jonge vrouw speelde die voor haar rechten durft op te komen. Geruchten dat ze gepoogd heeft zelfmoord te plegen worden door haar ontkend. Ebrahimi, die op het punt stond belangrijke rollen te krijgen in Iraanse TV-drama's ziet haar carrière in rook opgaan, nu bekend is geworden dat zij seks heeft gehad voor het huwelijk, iets dat in het streng islamitische Iran ten strengste verboden is. In een interview deze week zei ze: "Ik wil de mensen van mijn land vertellen dat ik nog in leven ben. Ik denk aan de kracht van de Iraanse vrouwen en zal het respect voor de meisjes en vrouwen in mijn land verdedigen."

Volgens de Iraanse politie is het motief van de ex-vriend van Ebrahimi vooralsnog onbekend. Elke uitzending van het filmpje in Iran is gecensureerd, maar het is voor de Iraanse regering onmogelijk alle kopieën van internet aan te pakken.

Met dank aan frut666 voor de herschreven submit.