Verhagen noemt Bos schijnheilig

PolitiekDe voorzitter van de Tweede Kamerfractie van het Christelijk Democratisch Appèl (CDA), Maxime Verhagen, is boos over een passage uit het boekje dat PvdA-leider Wouter Bos deze week presenteerde. In die passage wordt het niveau van Verhagen gehekeld.

In 'Wat Wouter wil' staat over Verhagen te lezen: ''Een vriendin zei mij eens dat op het moment dat politiek een kwestie van straatvechten wordt, gemeen doen, met modder gooien en verdachtmakingen - niveau Verhagen zal ik dat maar noemen - dan kun jij dat niet. En als je het toch doet ben je niet geloofwaardig.'' De CDA'er vindt dat Bos hiermee ''het summum van schijnheiligheid'' heeft bereikt.

Volgens Verhagen speelt de PvdA-voorman met deze woorden zelf op de man - iets wat Bos CDA-leider Jan Peter Balkenende eerder deze week nog verweet, toen deze tijdens een radiodebat zei dat Bos ''draait en niet eerlijk is.'' Balkenende zei toen in reactie op dat verwijt dat Bos wel erge lange tenen heeft. Te lang, voor een aspirant premier: ''Als Bos zo slecht tegen kritiek kan, moet hij geen premier willen worden, want dan krijgt hij nog veel meer kritiek.''



Verhagen:'Bos summum van schijnheiligheid'