RTL stopt met radio maken

Icoon RadioRTL Nederland stopt met het maken van radio. Het bedrijf was al een tijdje niet meer in de ether te horen door de verkoop van Yorin FM en het kwijtraken van de frequenties van RTL FM aan 100%NL. Nu is ook besloten RTL FM van de kabel en internet te halen. De kabelfrequenties van het radiostation zullen worden verkocht.

"We zijn marktleider voor adverteerders op het gebied van televisie. En in onze strategische presentatie hebben we laten weten een grote speler op de digitale markt te willen worden en blijven. Door het verlies van de etherfrequentie van RTL FM is onze radiotak nu te kleinschalig voor onze strategie", zo zegt een woordvoerder.

Wanneer de uitzendingen precies gaan stoppen is niet bekend. Er zijn wel geruchten dat dit zal zijn op 1 oktober. "We kunnen niets bevestigen, omdat de gesprekken over de verkoop van de kabelfrequenties nog lopen." Voor het personeel is er nog onduidelijkheid. "We hebben gisteren pas met de medewerkers gesproken, maar onze prioriteit ligt, net als bij de verkoop van RTL FM en het inkrimpen na het verlies van onze etherfrequenties, bij het vinden van een goede oplossing voor ons personeel", zo licht RTL toe.