Peiling: Gat PvdA en CDA vergroot naar acht zetels

Icoon VerkiezingenHet gat tussen de PvdA en het CDA is in de peilingen vergroot naar acht zetels, in het nadeel van de christendemocraten. Vorige week was het verschil tussen de sociaaldemocraten en het CDA nog zes zetels. Dat blijkt uit de gepubliceerde politieke peilingen van Maurice de Hond.

D66 en GroenLinks halen in de peiling van deze week het laagste zetelaantal sinds tijden. D66 verliest een van de twee zetels die de partij in de peiling van vorige week kreeg toebedeeld, GroenLinks daalt van zeven naar zes.

Het CDA gaat van 41 naar 39 zetels. De VVD wint een zetel en komt daarmee uit op 28, het aantal dat de partij bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2003 behaalde. De PvdA blijft gelijk op 47 zetels. LPF behaalt nog steeds geen enkele zetel en de SP stijgt met een zetel naar zestien.

De ChristenUnie wint een zetel en komt uit op zes. De SGP blijft gelijk op twee en ook de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders is stabiel met drie zetels. Eén NL, de partij van Marco Pastors, wint een zetel en komt uit op een totaal van twee.