FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 september 2006

Uitslagen WDT avondsessie dag 2

Deze avond kwamen weer twee Nederlanders in actie. Met wisselend succes

Als eerste kwam Albertino Essers in actie. Hij speelde tegen de als tweede geplaatste Martin Adams. Essers speelde goed, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de Brit. Hij verloor met 0-3. Adams maakte indruk met hoge finishes. In de tweede set gooide hij achtereenvolgens 120, 116 en 76 uit. Adams sloot de partij in stijl af met een 120 finish. Adams gooide een gemiddelde van 90,66 met 3 pijlen, Essers kwam tot een gemiddelde van 87,94.

Meer succes was er voor Vincent van de Voort. In een spannende partij versloeg hij de Zweed Goran Klemme met 3-2. Beide spelers speelden goed en maakten er een gelijkopgaande wedstrijd van. In de beslissende set had Klemme de kans er een tiebreak uit te slepen, maar hij mistte twee pijlen op de dubbel. V.d. Voort gooide vervolgens 25 uit en besliste daarmee de wedstrijd. V.d. Voort had uiteindelijk een gemiddelde 91,88 en Klemme kwam tot een gemiddelde van 87,29.

In de derde partij van de avond had Mike Veitch weinig problemen met Dirk Hespeels. De Schot won met 3-0 en stond in totaal slechts 3 legs af. De eerste set was nog wel spannend, Hespeels kwam knap terug van 2-0 tot 2-2 maar verloor uiteindelijk de beslissende leg. Daarna was de spanning eraf, Veitch won de tweede set met 3-0 en de derde set met 3-1. Het verschil was ook terug te zien in de gemiddeldes, Veitch kwam tot 91,52 en Hespeels tot 84,94.

Programma maandagavond:
20:00 Gary Robson - Simon Whitlock
20:50 Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld
21:40 Co Stompe - Darryl Fitton
22:30 Mervyn King- Tony Martin

Verdachte gewelddadige dood Tilburger meldt zich

Icoon MisdaadBij de politie in Tilburg heeft zich vrijdagmiddag een 21-jarige man uit die plaats gemeld in verband met de gewelddadige dood maandag van een 23-jarige Tilburger. Dat heeft de politie zondag laten weten.

Het rechercheteam was al enkele dagen op zoek naar de man. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het slachtoffer werd maandag beschoten en overleed kort daarna.

Donderdagavond liepen ongeveer 650 mensen mee met een stille tocht, die was georganiseerd door de familie van het slachtoffer. Ook wethouder Gon Mevis liep mee in de tocht.

Ted Hankey uit dartstoernooi gezet

Darter Ted Hankey is door de organisatie van het Bavaria World Darts per direct uit het gelijknamige toernooi gezet. De Engelsman verloor in de eerste ronde van Gary Anderson.

Aanleiding voor deze maatregel was het wangedrag van The Count na zijn verloren wedstrijd tegen Anderson. Het vertoonde gedrag na de 3-0 nederlaag was niet in overeenstemming met de etiquette die in de dartswereld gebruikelijk is.

Meestal blijven spelers die zijn uitgeschakeld tijdens een toernooi gewoon bij het evenement betrokken. Voor Ted Hankey zit het toernooi er dus definitief op en kan hij terug naar Engeland.

Japan wil toetreden tot Strafhof

De Japanse regering heeft besloten het Statuut van Rome te ratificeren, het oprichtingsverdrag van het Internationaal Strafhof (ICC). Dat heeft de Engelstalige Japanse krant The Daily Yomiuri vandaag gemeld. Het parlement in Tokio moet er nog mee instemmen.

Japan zou bij toetreding tot het ICC meteen de grootste contributiebetaler worden. Nu is dat nog Duitsland. De Japanse toetreding zou enige verlichting brengen in de financiële noden van het ICC, dat nu nog in een te klein provisorisch gebouw vlak bij station Voorburg zit. Al jaren is sprake van getouwtrek om de kosten van een dure nieuwbouw op het terrein van de Alexanderkazerne in Den Haag.

Het ICC is geen VN-organisatie, maar past de contributiepecentages per land toe die zijn vastgesteld bij de volkerenorganisatie. Bij de VN zijn de VS de grootste contributiebetaler, gevolgd door Japan en Duitsland. De VS zijn als fel tegenstander niet aangesloten bij het ICC.

Internationaal Strafhof

Rusland herdenkt bloedbad Beslan

In Rusland is vandaag herdacht dat twee jaar geleden een gijzeling in een school in het Kaukasische Beslan aan meer dan 330 mensen, onder wie veel kinderen, het leven kostte. Bijna eenderde van de 1100 mensen die de terroristen er in hun macht brachten kwam om het leven.

De precieze toedracht is nog steeds onopgehelderd. Slechts een van de meer dan dertig gijzelnemers overleefde de bloedige ontknoping en werd gearresteerd. Rusland heeft drie dagen rouw afgekondigd voor het drama, dat van 1 tot en met 3 september 2004 duurde. Op tal van plaatsen in de Russische federatie waaronder in Beslan, zijn plechtigheden gehouden en was er zondagochtend een minuut stilte.

Mensenrechtenactivisten eisten zondag in Moskou opheldering over het drama van Beslan. Ze verzamelden zich vlak bij het hoofdkwartier van de veiligheidsdienst FSB, de voormalige KGB. De politie en leden van een speciale eenheid verspreidden de betogers met geweld en arresteerden volgens waarnemers meer dan tien betogers.

Een lid van de gemeenteraad van Moskou, Sergej Mitrochin, zei dat de demonstratie door de FSB was verboden. "Het is ook de FSB die de betogers slaat en uiteendrijft. Dat toont aan dat we in een politiestaat leven. Wat in Beslan gebeurde, beschaamt de FSB en daarom willen ze er niet aan worden herinnerd."

Herdenking Beslan

Dominicaanse mooiste van Westelijk Halfrond

Mía Taveras uit de Dominicaanse Republiek is in de Ecuadoraanse havenstad Guayaquil vandaag uitgeroepen tot de mooiste vrouw van het Westelijk Halfrond. Het was de eerste keer dat de verkiezing plaatsvond.

Aan de verkiezing deden 21 kandidates mee. Taveras mag zich niet alleen Miss Continente Americano noemen, maar kreeg ook een designerkroontje en een geldprijs van 12.000 dollar.

Mía Taveras
Mía Taveras (foto's: MiaTaveras.com)

Drie nieuwe spelers in Oranje-selectie

Marco van Basten heeft drie nieuwe spelers toegevoegd aan de huidige Oranje selectie. Na de moeizame wedstrijd in Luxemburg, die met 0-1 winnend werd afgesloten, keren drie andere voetballers niet terug bij het Nederlands elftal.

De drie afgevallen spelers zijn allen van AZ. Kew Jaliens, Martijn Meerdink en Tim de Cler hoeven zich aanstaande maandag niet te melden voor de training in Eindhoven. De drie spelers die wel de kicksen onder zullen moeten binden zijn Khalid Boulahrouz, Giovanni van Brockhorst en Wesley Sneijder.

Sneijder ontbrak zaterdag nog wegens privé omstandigheden terwijl Van Brockhorst en Boulahrouz waren geschorst voor de wedstrijd tegen Luxemburg. De met een blessure kampende Arjen Robben, is door de bondcoach niet opgeroepen voor de wedstrijd tegen Wit Rusland. Aanstaande woensdag zal die wedstrijd in het Philips-stadion in Eindhoven worden gespeeld.

Nieuw apparaat moet coureur monitoren

Motivegeeks, de firma van oud-Formule 1 coureur Ivan Capelli, heeft afgelopen week een halsband gepresenteerd die tijdens de race de vitale functies van de coureur bijhoudt. Hierbij valt te denken aan dingen als de hartslag van de coureur.

De firma meent dat met dit apparaatje kostbare seconden kunnen worden bespaard na een crash, omdat dingen als de bloeddruk en dergelijke niet meer opgenomen hoeven te worden. Dit maakt vooral uit als een coureur voor zijn leven moet vechten.

Motivegeeks heeft het apparaat samen met de arts van het team van Toyota aangeboden aan de Grand Prix Drivers Association (GPDA), de ‘veiligheidsraad’ van de coureurs. "We willen met het apparaatje de reactietijd op het ondernemen van medische actie minimaliseren", zegt Capelli tegen autosport.com. "De GPDA is onder de indruk van het apparaatje en zal de FIA aanschrijven om het ter sprake te brengen."

Het apparaatje zal ongeveer honderd euro gaan kosten.

US Open: Agassi onderuit tegen Becker

De carrière van Andre Agassi is voorbij. De 36-jarige Amerikaan verloor in de derde ronde van de US Open met 7-5, 6-7, 6-4 en 7-5 van de Duitser Benjamin Becker.

Ongetwijfeld had Agassi zich een eervoller nederlaag voorgesteld, dan verlies tegen een onbekender Duitser. Tegen de als achtste geplaatste Cyprioot Baghdatis wist Agassi nog eenmaal zijn topniveau te laten zien, maar tegen Becker was de koek op.

Na de nederlaag tegen Becker werd het 'oorverdovend' stil in het stadion, terwijl Agassi terstond in tranen uitbarstte.

Stadsbeeld van Battlefield: Bad Company

Door middel van twee screenshots toont DICE ons hoe het verwoeste stadsbeeld eruit gaat zien in de game Battlefield Bad Company. Veel is nog niet bekend over de shooter, je zult deel uitmaken van een groep huurlingen op jacht naar niks anders dan geld. De game moet een open level structuur kennen waarin vrijwel alles kapot kan, ideaal als je even als rasechte huurling je frustratie kwijt moet.

Battlefield: Bad Company zal in 2007 verschijnen.




Voor alle fans: OK Go live

De echte fans keken er natuurlijk al gespannen naar uit: Het live optreden van OK Go bij de MTV Video Music Awards van afgelopen donderdag.

De vier heren uit Chicago hadden beloofd dat ze bij deze speciale gelegenheid hun zgn. Treadmill Dance voor het eerst live zouden uitvoeren.

Het werd een enorm succes! De cameravoering was niet zo denderend, maar de uitvoering was perfect. Hier OK Go met 'Here it Goes again' live gedanst.

Brazilië vernedert aartsrivaal Argentinië

Brazilië lijkt op de weg terug na een slecht wereldkampioenschap voetbal afgelopen zomer in Duitsland. De ploeg van de nieuwe bondscoach Carlos Dunga versloeg in Londen Argentinië met 3-0.

De Brazilianen traden aan zonder vedetten als Ronaldinho (geblesseerd), Kaká (gepasseerd), Adriano (niet opgeroepen) en Ronaldo (geblesseerd), maar lieten in het Emirates Stadium zien dat er nog meer goede Braziliaanse voetballers zijn.

In de vierde minuut was het via een pass van Robinho middenvelder Elano die de 1-0 binnenschoot. In de 68ste minuut stond hij opnieuw aan het einde van een aanval. Invaller Kaká combineerde met Fred en stuurde Elano gevoelvol weg. En weer rondde de 25-jarige middenvelder, die bij Shakhtar Donetsk speelt, erg mooi af. De 3-0 werd gescoord door invaller Kaká, die op volle snelheid over het veld denderde, al zijn tegenstanders wist af te schudden en de bal koelbloedig in het doel wist te schieten.

De Goddelijke kanaries oogden fris, speelden met flair en verzandden niet in oeverloze dribbels en hoogstandjes. De Argentijnen leken een verzameling van eenlingen, en PSV-doelman Gomes kreeg dan ook weinig werk te doen.

Wat is Dit: Ronde 43 - Uitslag

Strikt genomen is het antwoord van welkominspace het enige juiste. Maar het antwoord van Nico35 kon niet afgekeurd worden. Voor hem dus de volle 6 punten en welkominspace zal het als lifter moeten doen met 3 punten. Het is tevens spijtig voor plakkert die met de toevoeging "plastic" uiteindelijk zover afweek van het juiste antwoord dat ik het niet goed kon rekenen. Het plaatje betreft namelijk een typische NS-trein prullenbak. En wie zijn knie hier wel eens hardhandig tegenaan heeft geparkeerd weet dat ze niet van plastic zijn. Uiteraard strijkt hij wel de 2 punten voor een "dichtbij antwoord" op. De lifters op dit antwoord blijven puntloos.
De lifters op het antwoord van Nico35 zijn: twinkles, Crazy_Horse, welkominspace en DoorBell.

De volgende Wat is Dit is morgen, maandag 4 september om 12.00 uur

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing: (NS) Prullenbak

Tot morgen, tot WiD!

FOK! WaterWars 2006 ten einde

Icoon SitenewsDe FOK! WaterWars 2006 zijn nu dan echt ten einde. Zestien augustus zijn we begonnen met de eerste editie van het fenomeen. De bedoeling was om met een waterpistool de straat op te gaan en daar op zoek te gaan naar je target. Dit kreeg je van ons via e-mail. Als jij je target had geraakt, kreeg je een code die garant stond voor een punt op je scorelijst.

Tweehonderdvijftig mensen hebben zich ingeschreven voor de eerste editie, en hier zijn we best trots op voor iets wat in iets minder dan twee weken uit de grond is gestampt. Na een periode van tien dagen moest iedereen minstens een target hebben geraakt, zo niet, dan lag je uit het spel. Dit leidde ertoe dat er nog 81 mensen over waren, waarvan er enkelen verslag deden in het FOK! WaterWars 2006 forum.

Op dit moment zijn we bezig om tussen al deze aanmeldingen de winnaar te zoeken, en we denken dat dit niet lang meer gaat duren. Daarom gaan wij morgenavond, dus maandagavond vier september om 20.00 uur de winnaar bekend maken van de FOK! WaterWars 2006. De prijs is niet mis, een volledig pakket aan shooters van EA.

Ik wil iedereen die mee heeft gedaan bedanken voor het enthousiasme en de leuke verhalen die we van jullie hebben gehoord. Ik hoop dat jullie het net zo leuk hebben gevonden als de crew. Deze crew wil ik dan ook bedanken, vanwege de inzet en doorzettingsvermogen. De crew heeft bijvoorbeeld alle 250 aanmeldingen aan elkaar moeten koppelen, en dat meer dan eens.

Bedankt dus, en wie weet tot volgend jaar.

[WTCC] Uitslag Brno

Vandaag werden er weer twee races verreden voor het World Touring Car Championship. De races vonden plaats in het Tsjechische Brno.

In de eerste race was de Duitser Jorg Muller de snelste in zijn BMW 320si. De van pole vertrokken Alessandro Zanadri werd tweede. Tom Coronel was de beste Nederlander en finishte op de zesde plaats na in de laatste ronde voorbij te gaan aan Alain Menu.

Race twee werd gewonnen door Robert Huff in een Chevrolet Lacetti. Huidig wereldkampioen Andy Priaulx pakte de tweede plaats. Tom Cornonel kon zijn derde startpositie niet omzetten in een goed resultaat vanwege motorproblemen. Hierdoor werd Duncan Huisman beste Nederlander met een negende plaats.

Uitslag WTCC Brno race 1:

Pos.Rijder/TeamRondenTijd
1Jorg MULLER (BMW 320si )10 00:22:39.066
2Alessandro ZANARDI (BMW 320si )10 00:22:40.795
3Yvan MULLER (SEAT Leon )10 00:22:41.831
4Jordi GENE (SEAT Leon )10 00:22:45.406
5Andy PRIAULX (BMW 320si )10 00:22:45.854
6Tom CORONEL (SEAT Leon )10 00:22:50.437
7Alain MENU (Chevrolet Lacetti )10 00:22:50.854
8Robert HUFF (Chevrolet Lacetti )10 00:22:52.092
9Dirk MULLER (BMW 320si )10 00:22:54.842
10Peter TERTING (SEAT Leon )10 00:22:55.784
11Nicola LARINI (Chevrolet Lacetti )10 00:22:57.896
12Ryan SHARP (Honda Accord Euro R )10 00:22:59.996
13Stefano D'ASTE (BMW 320i )10 00:23:01.991
14James THOMPSON (SEAT Leon )10 00:23:05.107
15Salvatore TAVANO (Alfa Romeo 156 )10 00:23:05.994
16Pierre-Yves CORTHALS (Honda Accord Euro R )10 00:23:06.202
17Gianni MORBIDELLI (Alfa Romeo 156 )10 00:23:06.857
18Duncan HUISMAN (BMW 320si )10 00:23:06.991
19Vincent RADERMECKER (Chevrolet Lacetti )10 00:23:07.698
20Maurizio CERESOLI (SEAT Leon )10 00:23:08.742
21Philip GEIPEL (Toyota Corolla T-Sport )10 00:23:13.304
22Rainer BASTUCK (Chevrolet Lacetti )10 00:23:19.949
23Diego ROMANINI (BMW 320i )9 00:25:01.253
-Luca RANGONI (BMW 320si )6 00:13:45.762
-Augusto FARFUS (Alfa Romeo 156 )6 00:16:15.874
-Jan VONKA (BMW 320i )5 00:14:48.559
-Gabriele TARQUINI (SEAT Leon )1 00:05:52.264
-Rickard RYDELL (SEAT Leon )0 00:00:00.000

Uitslag WTCC Brno race 2:

Pos.Rijder/TeamRondenTijd
1Robert HUFF (Chevrolet Lacetti )10 00:22:36.004
2Andy PRIAULX (BMW 320si )10 00:22:36.635
3Yvan MULLER (SEAT Leon )10 00:22:43.587
4Jorg MULLER (BMW 320si )10 00:22:43.778
5Dirk MULLER (BMW 320si )10 00:22:45.803
6Jordi GENE (SEAT Leon )10 00:22:46.710
7Nicola LARINI (Chevrolet Lacetti )10 00:22:46.977
8Peter TERTING (SEAT Leon )10 00:22:48.517
9Duncan HUISMAN (BMW 320si )10 00:22:48.884
10Gabriele TARQUINI (SEAT Leon )10 00:22:54.662
11Stefano D'ASTE (BMW 320i )10 00:22:56.319
12Luca RANGONI (BMW 320si )10 00:22:59.958
13Vincent RADERMECKER (Chevrolet Lacetti )10 00:23:00.791
14Gianni MORBIDELLI (Alfa Romeo 156 )10 00:23:01.577
15Augusto FARFUS (Alfa Romeo 156 )10 00:23:03.573
16Pierre-Yves CORTHALS (Honda Accord Euro R )10 00:23:03.905
17Ryan SHARP (Honda Accord Euro R )10 00:23:08.405
18Salvatore TAVANO (Alfa Romeo 156 )10 00:23:11.154
19Diego ROMANINI (BMW 320i )10 00:23:15.083
20Rainer BASTUCK (Chevrolet Lacetti )10 00:23:15.899
21Jan VONKA (BMW 320i )10 00:23:52.279
22Alessandro ZANARDI (BMW 320si )9 00:20:26.076
23Tom CORONEL (SEAT Leon )8 00:18:19.778
24James THOMPSON (SEAT Leon )7 00:16:23.349
-Maurizio CERESOLI (SEAT Leon )6 00:23:43.393
-Alain MENU (Chevrolet Lacetti )5 00:13:09.182
-Philip GEIPEL (Toyota Corolla T-Sport )3 00:07:08.104

Zwanziger: "Klinsmann is er in 2010 weer bij"

Na een geslaagd wereldkampioenschap voetbal in zijn vaderland afgelopen zomer, vertrok Jürgen Klinsmann weer naar de Verenigde Staten.

Theo Zwanziger, de president van de Duitse voetbalbond is er echter van overtuigd dat de Duitser er op het wereldkampioenschap in 2010 weer bij is. "Zoals ik Klinsmann ken is hij er gewoon weer bij op het WK 2010. Het zou me niets verbazen als Klinsmann een Afrikaanse selectie zou coachen", aldus Zwanziger tegenover de Duitse krant Bild.

Lansink wereldkampioen springruiters

Jos Lansink heeft zondag in Aken de wereldtitel veroverd bij de springruiters. Lansink, die zich een aantal jaar geleden tot Belg heeft laten naturaliseren, versloeg in de finale drie amazones.

Nadat de Australische Edwina Alexander als eerste afviel door een enkele springfout in de reguliere parcoursen, moest een barrage de beslissing brengen. Met zijn schimmel Cavalor Cumano bleef Lansink als enige combinatie foutloos. Het zilver was voor de Amerikaanse Beezie Madden (Authentic) en het brons ging naar de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum (Shutterfly).

Vino wint koninginnenrit, Valverde nieuwe leider

De Spanjaard Alejandro Valverde is de nieuwe leider in de Ronde van Spanje. Valvderde eindigde vandaag in de koninginnenrit van deze ronde als tweede achter Aleksandr Vinokoerov, die gisteren ook al won.

Ondanks de pittige aanloop, met twee colletjes van de derde, twee van de eerste en een van de buitencategorie, deden de klassementsrenners het rustig aan. Bettini opende 14 kilometer voor de voet van 9 kilometer lange slotklim naar de Cobertoria de aanval, maar de Italiaan wist de koppositie echter niet vol te houden.

Vinokoerov kwam als eerste over de finish, 16 seconden later gevolgd door Valverde. Vinokoerovs land- en ploeggenoot Kasjetsjkin eindigde als derde. De jonge Sloveense klassementsleider Brajkovic kwam ruim twee minuten na Vinokoerov binnen.

Uitslag negende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Aleksandr Vinokoerov (Kaz)5.50,43
2Alejandro Valverde (Spa)+ 0,16
3Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 0,21
4Carlos Sastre (Spa)+ 0,43
5J.A. Gómez Marchante (spa)z.t
6Danilo di Luca (Ita)z.t
7Manuel Beltran (Spa)+ 1,46
8Leonardo Piepoli (Ita)z.t
9Samuel Sánchez (Spa)+ 1,59
10Stijn Devolder (Bel)+ 2,14

Stand na de negende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Alejandro Valverde (Spa)36.41,31
2Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 0,27
3Carlos Sastre (Spa)+ 0,44
4Gómez Marchante (Spa)+ 0,56
5Aleksandr Vinokoerov (Kaz)+ 1,38
6Janez Brajkovic (Slo)+ 2,05
7Danilo di Luca (Ita)+ 2,21
8Manuel Beltran (Spa)+ 2,28
9Ruggero Marzoli (Ita)+ 3,59
10Sylwester Szmyd (Pol)+ 5,18

Madden stoot CoD 2 van de top op Xbox Live

De afgelopen maanden heeft Call of Duty 2 rotsvast op nummer 1 gestaan in de lijst van de meest gespeelde games op Xbox Live via de Xbox 360. In de week van 21 tot 28 augustus heeft Madden NFL 2007 die titel overgenomen. Call of Duty 2 staat nog wel op de tweede plaats in de lijst. Opvallend is dat de nieuwe arcade-game Texas Hold 'em het ook erg goed doet met een derde plaats. De complete volgorde is als volgt:

Xbox 360:

1. Madden NFL 2007
2. Call of Duty 2
3. Texas Hold 'em
4. Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter
5. Saint's Row
6. Dead Rising
7. The Elder Scrolls IV : Oblivion
8. Chromehounds
9. Test Drive Unlimited Demo
10. Battlefield 2 : Modern Combat

Xbox:

1. Halo 2
2. Battlefield : Modern Combat
3. Madden NFL 2007
4. Counter-Strike
5. Pro Evolution Soccer 5
6. Tom Clancy's Splinter Cell : Chaos Theory
7. Tom Clancy's Rainbow Six 3 : Black Arrow
8. Star Wars : Battlefront 2
9. Forza Motorsport
10. Tom Clancy's Rainbow Six 3

Xbox Live Arcade:

1. Texas Hold 'em
2. Street Fighter II: Hyper Fighting
3. Hexic HD
4. Geometry Wars Evolved
5. Pac-Man
6. Time Pilot
7. UNO
8. Frogger
9. Cloning Clyde
10. Marble Blast Ultra

Tweedehands telefoons bron van informatie

Icoon DigitalMensen die hun oude telefoon via een veilingsite verkopen nemen een groot risico qua privacy. Dit is gebleken uit een onderzoek van een Amerikaans bedrijf. Het is voor een koper mogelijk om met een klein beetje inzet alle gewiste sms'jes en e-mails terug te halen door middel van goedkope software.

Het Amerikaanse bedrijf Trust Digital kocht tien gebruikte telefoons op de bekende veilingsite eBay. Alle gekochte telefoons waren zakelijk. Nader onderzoek leerde dat er op bijna alle telefoons vertrouwelijke informatie stond. Dit liep uiteen van creditcardnummers tot een echtgenoot die overspel pleegde. Oorzaak blijkt de manier waarop gegevens "verwijderd" worden, dit worden ze namelijk niet echt. Als gegevens écht verwijderd moeten worden duurt dat erg lang en dus kiezen de fabrikanten van mobieltjes liever voor een snellere, en naar nu blijkt, onveiligere manier.

Uitslagen WDT middagsessie dag 2

Vanmiddag kwamen de eerste Nederlanders in actie. Niels de Ruiter (7) nam het op tegen Mareno Michels, Embassy-winnaar Jelle Klaasen moest het opnemen tegen de als vierde geplaatste Tony Eccles en de laatste wedstrijd van de middag ging tussen Dick van Dijk en Tony O' Shea.

De als zevende geplaatste Niels de Ruiter heeft zich moeizaam weten te plaatsen voor de tweede ronde van de World Darts Trophy. In de wedstrijd die bol stond van de spanning omdat beide spelers ontzettend weinig dubbels wisten te raken. Na twaalf pijlen voor de wedstrijd gemist te hebben wist Niels de Ruiter zijn dertiende pijl wel in de dubbel te krijgen.

Jelle Klaasen moest in actie komen tegen de als vierde geplaatste Tony Eccles. In een zeer matige wedstrijd van Jelle Klaasen was het Eccles die overtuigend de wedstrijd naar zich toe kon trekken. In de eerste set kreeg Jelle Klaasen zes pijlen om deze set naar zich toe te trekken maar hij verzuimde. Hierna was het eigenlijk alleen nog maar wachten totdat Eccles het laatste pijltje in het bord kon werpen.

In de laatste middagpartij kwam de Nederlandse Wereldkampioen in actie, Dick van Dijk. Van Dijck moest het opnemen tegen Tony O' Shea. De eerste set was vrij spannend maar ging in vijf legs toch naar de Engelsman. Ook de tweede sets ging naar O' Shea in vier legs. Van Dijk begreep dat hij de komende sets allemaals moest winnen wou hij uitzicht behouden op de volgende ronde. De derde set wis van Dijk met een hoop moeite naar zich toe te trekken. De vierde set begon goed voor de Nederlander hij brak zijn tegenstander en kwam met 2-0 voor. O' Shea kwam terug tot 2-2 en won uiteindelijk de vijfde leg en daarmee de wedstrijd.

Programma vanavond:

Martin Adams (Eng) (2) - Albertino Essers (Ned)
Göran Klemme (Zwe) - Vincent van der Voort (Ned)
Mike Veitch (Sch) - Dirk Hespeels (Bel)

8-jarig jongetje gewond na imiteren held

Icoon WeirdGeïnspireerd door de zojuist uitgebrachte Bollywoodfilm "Krrish" is een 8-jarig jongetje van een vijf verdiepingen hoog gebouw gesprongen. De jongen, afkomstig uit de Indiase plaats Patna, wilde de krachten van zijn superheld Krrish imiteren.

Volgens vrienden en leraren was het jochie geobsedeerd door zijn idool Krrish. Shivam werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeert buiten levensgevaar. De film gaat over een superheld die de wereld redt van een gestoorde wetenschapper. De regisseur van de film Krrish betreurt het voorval ten zeerste, maar is van mening dat het een plicht van ouders is om hun kinderen te leren wat fantasie en wat echt is.

Met dank aan Joana voor de vertaalde en herschreven submit.

Ronaldo niet meer welkom bij Brazilië

De interlandcarrière van Ronaldo lijkt voorbij. De Braziliaanse bondscoach Dunga overweegt hem nooit meer op te roepen.

Dunga deelde dit afgelopen zaterdag mee aan de Braziliaanse bond en deze steunt het standpunt van de bondscoach. Dunga wil ‘meer opoffering en minder samba’. Ook zou Ronaldo zich tijdens het afgelopen wk onsolidair hebben gedragen. De spits zou spelers als Kaka, Ronaldinho en Adriano de schuld hebben gegeven van de vroege uitschakeling en maakte problemen over de premies. Ronalde speelde 102 interlands, waarin hij 65 keer scoorde.

Schuster verkocht Maradona nee

Bernd Schuster had aan de slag gekund bij Boca Juniors als de nieuwe trainer, nadat Alfio Basile bekendmaakte de Argentijnse kampioen te verruilen voor het nationale Argentijnse elftal. Maar de Duitser weigerde om op het verzoek van Diego Maradona in te gaan, zoals hij dat eerder ook al eens had gedaan.

"Het aanbod was sportief gezien zeer interessant, maar kwam niet op het juiste moment. Boca is al halverwege het seizoen en ik moest binnen twee dagen beslissen. Bovendien wilde ik deze club niet in de steek gelaten. Getafe behandelt me goed, ik voel me hier fenomenaal," aldus Schuster.

Als actieve voetballer speelde Schuster twee jaar samen met Maradona bij Barcelona. In die tijd werden de twee goede vrienden. Maradona was vice-voorzitter van Boca Juniors, maar stapte vorige week op.

Smith tweede in Berlijn

Bij de Grand Prix wedstrijd in Berlijn is Rutger Smith zondag als tweede geëindigd bij het kogelstoten. De Amerikaan Reese Hoffa won de wedstrijd, hij stootte de kogel 21,14 meter ver, Smith kwam tot 20,63. De Duitser Ralf Bartels eindigde als derde in 20,50.

De wedstrijd, die plaats vond tijdens de Golden League, was voor Bartels georganiseerd. De Duitser werd zo voor eigen publiek geëerd om de Europese titel die hij in Göteborg behaalde.

[F3] Van der Garde ook op dreef in Zandvoort

Giedo van der Garde heeft dit weekeinde wederom goed gepresteerd. Op het circuit van Zandvoort eindigde de Nederlander tijdens de races in de Formule 3 Euro Series als tweede en vijfde.

Op zaterdag hoefde Van der Garde enkel zijn Schotse teamgenoot Paul di Resta voor zich te dulden. Vandaag werd de wedstrijd beïnvloed door een regenbui in de beginfase, en eindigde Van der Garde als vijfde. Winnaar vandaag werd de Amerikaan Charlie Kimball.

Di Resta behield de leiding in het algemeen klassement, Van der Garde staat vijfde.

Update track list Guitar Hero II

In Electric Gaming Monthly is de voorlopige track list van de nieuwe Guitar Hero II te lezen.



De track list:
Nirvana; "Heart-Shaped Box"
Primus (original recording); "John the Fisherman"
Stone Temple Pilots; "Trippin' on a Hole in a Paper Heart"
Anthrax; "Madhouse"
Motley Crue; "Shout at the Devil"
The Police; "Message in a Bottle"
The Pretenders; Tattooed Love Boys"
Spinal Tap; "Tonight I'm Gonna Rock You Tonight"
Heart; "Crazy on You"
Allman Brothers Band; "Jessica"
Lynyrd Skynyrd; "Freebird"
Avenged Sevenfold; "Beast and the Harlot"
Dick Dale; "Misirlou"
Lamb of God; "Laid to Rest"
Alice in Chains; "Them Bones"
Reverend Horton Heat; "Psychobilly Freakout"
Black Sabbath; "War Pigs"
KISS; "Strutter"
Butthole Surfers; "Who Was in My Room Last Night?"
Van Halen; "You Really Got Me"
Guns N' Roses; "Sweet Child O'Mine"
The Rolling Stones; "Can You Hear Me Knocking?"
Rush; "YYZ"

De game is het vervolg op de razend succesvolle Guitar Hero. Het spel wordt gespeeld met een speciale gitaarcontroller.

PvdA snijdt fors in lagere overheid

De PvdA wil in de komende regeringsperiode 12 miljard euro bezuinigen om geld vrij te maken voor onder meer zorg, wonen en lastenverlichting. Dat blijkt uit het ontwerpverkiezingsprogramma van de PvdA dat vanmiddag wordt gepresenteerd. Daarin wordt 2,2 miljard bezuinigd bij de rijksoverheid en 1,4 miljard bij provincies en waterschappen.

De waterschappen verdwijnen en per regio moet er een plan komen voor ''afgeslankt middenbestuur''. Als gemeenten en provincies niet zelf binnen een jaar met een voorstel komen, neemt de landelijke overheid zelf het initiatief. Anderzijds wil de PvdA dat er meer taken vanuit het Rijk naar de lagere overheden verschuiven.

Het beperken van de hypotheekrenteaftrek tot het tarief van maximaal 42 procent moet 0,2 miljard opleveren. Voor milieubelastingen wordt 1,3 miljard ingeboekt. Verder bezuinigt de PvdA onder meer door uit het project voor het gevechtsvliegtuig JSF te stappen.

AOW
Het verkiezingsprogramma lekte vorige week al grotendeels uit. Meest in het oog springende punt is het drastisch afzwakken van het omstreden plan om 65-plussers mee te laten betalen aan de AOW. Deze zogeheten fiscalisering gaat pas in 2011 in en geldt niet voor mensen die dan al 65 jaar zijn.

Het PvdA-programma bevat maatregelen om meer mensen aan de slag te krijgen door invoering van een werkbonus, een belastingkorting van maximaal 500 euro per jaar, en door het scheppen van 15.000 'Melkertbanen'.

Minder illegalen
In de zorg wil de PvdA de no-claimregeling terugdraaien, wat werkt in het voordeel van mensen met een zwakke gezondheid. Verder willen de sociaaldemocraten de zorgpremie aanzienlijk verlagen.

Voor onderwijs stelt de PvdA ruim 2 miljard euro extra beschikbaar in de komende vier jaar. Dat geld is onder meer bestemd om de lerarensalarissen te verhogen met 10 procent. Het aantal illegalen wordt fors teruggedrongen. Gezinnen van asielzoekers mogen niet gescheiden worden uitgezet. Veiligheid in de buurt is een belangrijk punt van de PvdA. Zo moet er in elke buurt een wijkagent zijn.

[DTM] Kristensen wint in Nederland

Tom Kristensen heeft vandaag de DTM-race op het Circuitpark Zandvoort gewonnen. De Deen wist zijn titelconcurrent Bernd Schneider voor te blijven. Het podium werd gecompletteerd door Martin Tomczyk.

Bij de start zaten alle Mercedesrijders figuurlijk te slapen. Pole-man Jamie Green moest direct vier Audi's aan zich voorbij laten, en in de top 10 reden op dat moment inmiddels zeven bolides van datzelfde team. In diezelfde ronde kwamen Nicolas Kiesa en Vanina Ickx met elkaar in aanraking, en moesten hun race vroegtijdig beëindigen. Enkele ronden later kwamen de eerste pitstops alweer. Er waren problemen bij Pierre Kaffer, bij wie een wiel niet goed vast zat. De Duitser moest daardoor veel plaatsen inleveren.

Even later raakten Mika Häkkinen en Christian Abt elkaar toen de Fin probeerde in te halen. De twee kemphanen spinden allebei en verloren ook kostbare tijd. Abt maakte vervolgens zijn pitstop, en zijn crew ontdekte dat het verstandiger was zijn wagen uit te zetten gezien de schade. Häkkinen kreeg daarop een drive-through straf vanwege het veroorzaken van een crash. Bernd Schneider wist door de pitstops Heinz-Harald Frentzen in te halen. Bij leider Tom Kristensen bleef een deel van de tankinstallatie hangen aan zijn wagen. Dat deel vloog even later weer van zijn Audi waardoor de Deense titelkandidaat de leiding behield.

Na de tweede serie pitstops wist Schneider opnieuw een plaats te stelen. De Duitser zette Ekström een plekje terug en pakte zelf de derde stek, achter Kristensen en Tomczyk. Doordat Mattias Ekström een lekke band kreeg wist Bruno Spengler aan zowel Ekström als Green voorbij te rijden. Green raakte Ekström daarbij en werd daarvoor bestraft met een drive-through. Schneider wist het gat naar nummer twee Tomczyk dicht te rijden, en zag vlak voor het eind ook de kans om er voorbij te gaan. Kristensen reed naar een simpele en verdiende overwinning.

Uitslag DTM Zandvoort:

#RijderTeamTijd/verschil
1.KristensenAbt Sportsline Audi1:02.16.493
2.SchneiderHWA GmbH Mercedes0.785
3.TomczykAbt Sportsline Audi4.977
4.SpenglerHWA GmbH Mercedes9.789
5.FrentzenAbt Sportsline Audi13.474
6.ScheiderRosberg Audi14.907
7.MückeMücke Motorsport Mercedes33.504
8.GreenHWA GmbH Mercedes37.844
9.KafferPhoenix Audi38.963
10. La RosaMücke Motorsport Mercedes39.420
11.HäkkinenHWA GmbH Mercedes39.762
12.StoddartMücke Motorsport Mercedes54.103
13.EkströmAbt Sportsline Audi1:11.664
14.StipplerRosberg Audi1:13.891
15.LaudaPersson Motorsport Mercedes1 ronde
16.KiesaFuturecom TME Audi1 ronde
17.MargaritisPersson Motorsport Mercedes14 ronden
18.AlesiPersson Motorsport Mercedes29 ronden
19.AbtPhoenix Audi30 ronden
20.IckxFuturecom TME Audi36 ronden

Stand kampioenschap:

#RijderTeamPunten
1.SchneiderHWA GmbH Mercedes54
2.KristensenAbt Sportsline Audi44
3.SpenglerHWA GmbH Mercedes39
4.TomczykAbt Sportsline Audi23
5.GreenHWA GmbH Mercedes20
6.FrentzenAbt Sportsline Audi18
7.HäkkinenHWA GmbH Mercedes17
8.EkströmAbt Sportsline Audi16
9.AlesiPersson Motorsport Mercedes14
10. ScheiderRosberg Audi8
=.MargaritisPersson Motorsport Mercedes8
12.MückeMücke Motorsport Mercedes7
13.AbtPhoenix Audi4
14.KafferPhoenix Audi1

Stand constructeurs:

#TeamWagenPunten
1.Vodafone/SalzgitterAMG-Mercedes65
2.DaimlerChrysler BankAMG-Mercedes51
3.Team AbtAudi A4 DTM48
4.Team Abt SportslineAudi A4 DTM33
5.stern/Easy RentAMG-Mercedes22
6.Team PhoenixAudi A4 DTM5
=.Team RosbergAudi A4 DTM5
=.TV-Spielfilm/TrekstoreAMG-Mercedes5

Rassenrellen in Noordwest-Rusland

BuitenlandsMeer dan honderd mensen zijn in het weekeinde in het noordwesten van Rusland gearresteerd na rassenrellen en plunderingen in de plaats Kondopoga, niet ver van de Finse grens. De ongeregeldheden waren een gevolg van de recente moord op twee inwoners in een café-restaurant.

Velen beschuldigden Kaukasiërs van deze misdaad, berichtten Russische media zondag. Meer dan 2000 mensen schuimden sinds zaterdag rond, velen in beschonken toestand. Ze richtten verwoestingen aan en plunderden eigendommen van Russen van Kaukasische komaf. Tal van winkels en auto's gingen in vlammen op.

De politie, die aanvankelijk erg terughoudend optrad, kreeg de situatie in Kondopoga zondagmorgen weer in de hand. De gemeentelijke autoriteiten hebben het regionale parlement om toestemming gevraagd om alle Kaukasiërs weg te sturen.

Spanje wereldkampioen basketbal

De Spaanse basketballers hebben in het Japanse Saitama de wereldtitel basketbal veroverd. In de finale versloegen ze Griekenland met 70-47.

Bij rust leidde Spanje al met 43-23. In de tweede helft werd die voorsprong nog iets vergroot waardoor de overwinning geen moment in gevaar kwam. Het is de eerste wereldtitel voor Spanje, die zich ook verzekerden van een ticket voor de Olympische Spelen in Peking. Gisteren won de Verenigde Staten al brons door in de troostfinale Argentinië met 96-81 te verslaan.

Auto sleurt vuilnisman mee op motorkap

PolitieIn het Noord-Hollandse Overveen, bij Haarlem, is afgelopen week een vuilnisman honderden meters op de motorkap van een auto meegesleurd, zo werd gisteren bekendgemaakt. De automobilist maakte zich kwaad omdat hij niet door kon rijden doordat de vuilniswagen op de rijbaan bezig was vuilnis op te halen.

De autobestuurder probeerde toen via een fietspad de vuilniswagen te passeren. De 25-jarige vuilnisman, die met een collega over het fietspad liep, vond dit nogal asociaal gedrag en versperde hem de weg. Hierop gaf de bestuurder vol gas waarbij de vuilnisophaler op de motorkap belandde.

Om de vuilnisman af te schudden, trapte de bestuurder vol op zijn remmen, maar het slachtoffer bleef zich vastklampen, waarna de auto doorreed. Toen de onbekende bestuurder bij een rotonde moest stoppen, wist de vuilnisman zich te bevrijden. De automobilist is nog steeds spoorloos.

Zalm sabelt Schiphol-plan VVD neer

VVD-minister Gerrit Zalm van Financiën heeft gisteren in het politieke-radiopraatprogramma TROS Kamerbreed, een punt uit het verkiezingsprogramma van zijn eigen partij afgedaan als ''megalomane borrelpraat''. Het gaat om het VVD-voorstel om de start- en landingsbanen van Schiphol te verplaatsen naar een kunstmatig eiland op de Noordzee. Zalm zegt er ''helemaal niets'' in te zien.

Het idee staat in het VVD-verkiezingsprogramma dat is opgesteld door een commissie onder leiding van topman Ben Verwaayen van British Telecom. Die gaf bij de presentatie maandag al aan, zonder namen te noemen, dat er vernietigende kritiek op dit plan voor de nationale luchthaven was.

Zalm zegt dat het een plan is voor na 2030. ''Laten we het daar maar bij houden. Het gaat om enorme bedragen. Eigenlijk zie ik het nooit komen tot een Schiphol in zee. Dat zal altijd tot de verre mogelijkheden behoren en nooit tot uitvoering komen.''

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

CD: Steve Turner And His Bad Ideas - New Wave Punk Asshole

Mocht de naam Steve Turner je bekend voorkomen, dan ken je hem waarschijnlijk als de leadgitarist van de grungeband Mudhoney. Of natuurlijk van Green River, The Monkeywrench en de The Thrown Ups. Er lijkt maar geen eind te komen aan zijn indrukwekkende CV. New Wave Punk Asshole is alweer zijn derde solo-album, en waar hij eerst nog de country en americana kant op ging, is het ditmaal de beurt aan de 60's rock en de vroege punkmuziek om weer nieuw leven ingeblazen te krijgen.



Maansonde Smart-1 succesvol neergestort

RuimtevaartDe Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft vanochtend met succes zijn missie naar de maan volbracht. De maansonde Smart-1 werd hierbij uiteindelijk gecontroleerd op de maan neergestort. De onbemande Smart-1, die in de nacht van 27 op 28 september 2003 werd gelanceerd, was vooral bedoeld om nieuwe technieken uit te testen en onderzoek te doen naar de geschiedenis van de maan.

De ruimtesonde werd in zijn laatste missie gecontroleerd richting een krater op de maan gestuurd. De crash veroorzaakte een stofwolk welke door astronomen vanaf de Aarde bestudeerd wordt om te kijken wat de samenstelling ervan is, en zodoende meer inzicht te krijgen in de geologische samenstelling van de maan. De sonde nam de afgelopen tijd veel foto's van het maanoppervlak. ESA noemt de missie een groot succes, en hoopt tevens veel te leren van het onderzoek naar de stofwolk.

Het neerstorten gebeurde kort nadat Smart-1 de laatste foto's van zijn missie naar de aarde had verzonden. De operatie verliep precies volgens plan, zo meldde het vluchtleidingscentrum zondagmorgen in Darmstadt. De sonde circelde anderhalf jaar lang rond de maan. Het gevaarte ter grootte van een wasmachine is het eerste Europese object dat ooit op de maan landde.

Ionenmotor
De sonde werd aangedreven door een ionenmotor, die niet op raketbrandstof maar op zonne-energie werkt. Het heeft slechts een fractie van de energie van gewone motoren nodig en is daardoor veel lichter en goedkoper.

De kracht van de motor is klein, te vergelijken met de inspanning die nodig is om tegen een blad papier te blazen. Maar door zijn efficiëntie zal een door een ionenmotor aangedreven sonde grote afstanden uiteindelijk veel sneller kunnen afleggen dan een ruimtevaartuig dat is uitgerust met conventionele raketmotoren.

De ESA gelooft dat zo'n vernieuwende motor, die al langer voorkomt in sciencefictionseries als Star Trek, ook in werkelijkheid de toekomst is voor verre ruimtemissies. Smart blijft nu nog 'in de buurt', maar als de test slaagt, wil ESA rond 2010 met dezelfde techniek missies naar Mercurius en de zon sturen. De 367 kilo zware Smart-1 heeft ongeveer 100 miljoen euro gekost. De sonde werd indertijd door een Ariane-5-raket, samen met nog twee satellieten, vanaf de lanceerbasis Kourou in Frans Guyana in de ruimte gebracht.

-
De Smart-1-site van de ESA.

Met dank aan maartena en Freek99 voor de submit.

Sprintster Poelman stopt definitief

Op het afgelopen Europees kampioenschap atletiek in het Zweedse Göteborg heeft Jacqueline Poelman haar allerlaatste professionele wedstrijd gelopen. Poelman zal vandaag afscheid nemen van de atletieksport bij de ArenaGames in Hilversum.

Na afloop van het EK wist de 33-jarige Poelman nog niet zeker of ze wilde stoppen. Vandaag maakte ze bekend dat ze er uit is, en ze zich nu volledig gaat richten op haar maatschappelijke carrière.

Grote brand in bedrijf Tilburg

Icoon BrandIn het bedrijf CZL, gelegen aan de Boterberg in Tilburg, is zondagmiddag rond 12.00 uur een grote brand uitgebroken. De brand is tot in de grote omtrek te zien, zo meldt de brandweer.

CZL herstelt en onderhoudt complexe gereedschappen, speciale producten en (machine)onderdelen. Gehoopt wordt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, aangezien het bedrijf een kilometer verwijderd ligt van de nieuwbouwwijk Reeshof.

Met dank aan J. Brokken voor de submit.

Organisatie US Open verwacht geen problemen

Ondanks de hevige regenval van de laatste dagen, maakt de organisatie van de US Open zich geen zorgen over de voortgang van het tennistoernooi. Door de regen kon zaterdag de gehele dag niet worden gespeeld. Ook vrijdagavond was de baan te nat om te tennissen.

De Amerikaanse tennisbond liet bij monde van Arlen Kantarian weten, dat zij geen moeilijkheden verwachten met het resterende programma. “Bij een grandslam worden 254 enkelpartijen gespeeld en 196 hiervan hebben we al achter de rug. Er zijn er nog 58 over. We lopen nu een dag achter, maar we gaan er vanuit dat we zondag weer volledig op schema zullen zijn”, aldus Kantarian.

Ook tennis-veteraan Andre Agassi hoefde afgelopen zaterdag niet in actie te komen. De Amerikaan, die gekoppeld is aan de Duitser Benjamin Becker, is bezig met zijn laatste dagen als actief tennisser. Na de US Open zal Agassi een punt achter zijn carrière zetten wegens rugklachten.

Man 'gijzelt' ambulancepersoneel

PolitieIn de nacht van zaterdag op zondag heeft zich opnieuw een incident voorgedaan waarbij personeel van een ambulancedienst is bedreigd. In Duiven bij Arnhem hield de politie zondag een 40-jarige man aan die twee ambulancemedewerkers in zijn huis zou hebben vastgehouden en bedreigd.

De ambulance rukte uit, omdat de vrouw van de Duivenaar onwel was geworden. Toen het personeel besloot dat de vrouw niet mee hoefde naar het ziekenhuis, werden de man en enkele buurtbewoners boos. De Duivenaar sloot de verplegers op in zijn woning. Pas toen de politie kwam, konden de ambulancemedewerkers weer vertrekken. Zij deden aangifte van bedreiging en vrijheidsberoving.

Nigeriaan loopt op coke

Icoon Domme criminelenDrugstransporteurs proberen werkelijk van alles om hun waar de grens over te krijgen: dit blijkt wel weer door een nieuwe en creatieve manier van drugssmokkel. Het viel de Koninklijke Marechaussee dinsdagavond bij een controle naar verblijfsdocumenten op dat een 38-jarige Nigeriaan er wat vreemd en ongemakkelijk bij stond. De reden? In de uitgeholde zolen en hakken van zijn schoenen zat maar liefst 1030 gram cocaïne.

De marechaussee deed de ontdekking bij een uitgebreide controle. Deze controle werd uitgevoerd, omdat de man in eerste instantie zijn verblijfsdocument niet in orde had. Hij had Nederland willen verlaten. De marechaussee deed de bijzondere vangst donderdag bij de grenspost Hazeldonk op de A16. "Op Schiphol treffen we allerlei methodes aan om drugs in te voeren, maar dit was voor een grenscontrole nieuw", aldus een zegsman van de Koninklijke Marechaussee.

Met dank aan Guuzz voor de submit.

Peiling: Gat PvdA en CDA vergroot naar acht zetels

Icoon VerkiezingenHet gat tussen de PvdA en het CDA is in de peilingen vergroot naar acht zetels, in het nadeel van de christendemocraten. Vorige week was het verschil tussen de sociaaldemocraten en het CDA nog zes zetels. Dat blijkt uit de gepubliceerde politieke peilingen van Maurice de Hond.

D66 en GroenLinks halen in de peiling van deze week het laagste zetelaantal sinds tijden. D66 verliest een van de twee zetels die de partij in de peiling van vorige week kreeg toebedeeld, GroenLinks daalt van zeven naar zes.

Het CDA gaat van 41 naar 39 zetels. De VVD wint een zetel en komt daarmee uit op 28, het aantal dat de partij bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2003 behaalde. De PvdA blijft gelijk op 47 zetels. LPF behaalt nog steeds geen enkele zetel en de SP stijgt met een zetel naar zestien.

De ChristenUnie wint een zetel en komt uit op zes. De SGP blijft gelijk op twee en ook de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders is stabiel met drie zetels. Eén NL, de partij van Marco Pastors, wint een zetel en komt uit op een totaal van twee.

Van Basten beslist zondag over selectie

Marco van Basten beslist vandaag of hij nog wijzigingen gaat aanbrengen in de huidige selectie van het Nederlands elftal. Aanstaande woensdag is Wit-Rusland te gast in het Philips-stadion in Eindhoven, waar het tweede EK-kwalificatieduel wordt afgewerkt.

Gisteren speelde Oranje in en tegen Luxemburg het eerste duel in de EK-kwalificatiereeks, dat uiteindelijk moet leiden naar deelname aan het EK 2008. Met veel moeite wist Oranje uiteindelijk te winnen van de Luxemburgse internationals.

Voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland kan de bondscoach in ieder geval weer beschikken over Giovanni van Bronckhorst en Khalid Boulahrouz. Gisteren waren beide spelers nog geschorst.

Arjen Robben zal waarschijnlijk niet worden opgeroepen. De Chelsea-aanvaller heeft nog teveel last van zijn blessure. Of Wesley Sneijder wel meespeelt is nog een vraagteken.


Marco van Basten

MySpace stapt in online muziek-verkoop

Icoon InternetDe populaire website MySpace gaat bands en artiesten zonder platencontract de kans geven online hun muziek te verkopen. Hoeveel voor een nummer betaald moet worden, laat MySpace door de artiesten zelf bepalen. MySpace hoopt hiermee uit te groeien tot één van de grootste online muziekwinkels ter wereld, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

In tegenstelling tot veel andere online muziekwinkels, beschikt MySpace bij aanvang al over een enorm aantal artiesten die hun muziek aan de man kunnen brengen. Naar schatting drie miljoen bands maken reeds gebruik van de online community om hun naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast hoeft MySpace met ruim 106 miljoen gebruikers niet ver te zoeken voor een afzetmarkt.

De bestanden zullen aangeboden worden in MP3-formaat zonder copyright. Hierdoor zal de muziek op nagenoeg alle digitale spelers beluisterd kunnen worden, waaronder de iPod van Apple. MySpace hoopt hierdoor de concurrentie met marktleider iTunes aan te kunnen gaan.

Naast de bands zelf, wil MySpace het tevens mogelijk maken dat nummers via fanpagina's verkocht worden. Om het hele ondernemen te kunnen financieren, brengt MySpace de bands een klein bedrag in rekening voor distributiekosten. De eindverantwoordelijkheid voor de nieuwe service ligt bij het bedrijf Snocap, dat werd opgericht door de grote man achter Napster, Shawn Fanning.

Wegsturen pedofiele student was juist

Icoon Onderwijs De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft er goed aan gedaan een pedofiel van de opleiding orthopedagogiek weg te sturen. Dat heeft de Nijmeegse universiteit vandaag bekendgemaakt na een onderzoek door een onafhankelijke bezwarencommissie. De student in kwestie was Norbert de Jonge, de secretaris van de PNVD. De PNVD wil onder andere af van het verbod op seks met minderjarigen, en De Jonge zelf heeft openlijk toegegeven pedofiel te zijn. Contact met kinderen is een belangrijk deel van de studie orthopedagogiek.

De Jonge werd op 15 juni van de opleiding verwijderd toen het college van bestuur er achter kwam dat hij in het openbaar uitkwam voor zijn pedofiele gevoelens en dat hij actief lid van de PNVD was. De Jonge was het daar absoluut niet mee eens, en tekende bezwaar aan. Volgens hem wist de universiteit al van zijn gevoelens, en vallen die onder de vrijheid van meningsuiting. Een onafhankelijke commissie oordeelde echter anders.

"Het vertrouwensklimaat tussen de universiteit en ouders die daar met hun kinderen aankloppen is essentieel voor de therapie en dat moet dus ook onberispelijk blijven", aldus een woordvoerder van de universiteit. "Als je de student de ene dag op de markt folders ziet uitdelen voor deze partij en je ziet hem de volgende dag op de universiteit lopen, als je met je kind naar de therapie gaat, is dat vertrouwen weg. Bovendien deelt de bezwarencommissie de mening van het college van bestuur dat het onverantwoord zou zijn om de student op de opleiding te houden en met probleemkinderen te laten werken."

Ruim 2 miljoen kijkers voor Oranje

Icoon Nederlands ElftalDe EK-kwalificatiewedstrijd Luxemburg - Nederland was gisteravond het best bekeken tv-programma. Ruim 2 miljoen mensen zagen op Talpa hoe Oranje moeizaam met 1-0 won.

Het duel had concurrentie van de RTL4-show Dancing on Ice dat tegelijkertijd 1 ruim miljoen kijkers trok en in de herhaling na de wedstrijd nog eens 800.000. Toch moet Dancing on Ice het nog altijd afleggen tegen de ijsshow van SBS6. Naar Sterren Dansen op het IJs keken vrijdagavond ruim 1,9 miljoen mensen.

Wales voelt zich bestolen

Gisteravond verloor Wales met 2-1 de uitwedstrijd tegen Tsjechië, maar het kan geen vrede hebben met de nederlaag. De bondscoach van Wales, John Toshack, vindt namelijk dat zijn ploeg bestolen is.

Volgens Toshack hadden namelijk de beide treffers van David Lafata moeten worden afgekeurd. "Bij de eerste stond hij buitenspel en de tweede kwam uit een vrije trap waarbij de bal niet stil lag. Je kunt de bal niet vooruit gooien en hem dan nog al rollend trappen."

Wales maakte in Praag een uitstekende kans op een goed resultaat. Craig Bellamy kreeg twee grote mogelijkheden, maar faalde beide malen. Toshack neemt hem dat echter niet kwalijk. "Voor de wedstrijd heeft hij 24 uur in bed gelegen met koorts. Hij kon maar net meedoen."

Meisje kritiek na 'aanval' paling

Icoon Shocking Een 3-jarig meisje uit Taiwan verkeert al een maand in kritieke toestand nadat er een paling in haar mond was gesprongen. De paling veroorzaakte ernstige beschadigingen aan haar slokdarm. Dat is zondag bekend geworden. Het meisje ligt al sinds de 'aanval' op de intensive care.

Volgens de krant de Apple Daily had de vader van het meisje de palingen gevangen. Hij nam ze vervolgens mee naar huis om ze daar te doden en op te eten. Eén van de palingen gleed echter uit de handen van de man. Het dier belandde precies in de open mond van de peuter.

De vader trok de paling meteen uit de mond van het kind, maar de kop van het beest had haar slokdarm al zwaar beschadigd. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, alwaar artsen diverse operaties hebben uitgevoerd.

Met dank aan DeNeo voor de submit.

Iggy Stardust wint kampioenschap luchtgitaar

Icoon MuziekIggy Stardust uit Amsterdam heeft zaterdagavond het Nederlands kampioenschap luchtgitaar gewonnen. De winnaar van de vierde editie van het kampioenschap in Paradiso is unaniem door de juryleden gekozen, aldus de organisatie van het evenement.

Aan de finale van het NK namen zaterdag twaalf luchtgitaristen deel, waarbij het de bedoeling is zonder gitaar gitaarachtige bewegingen in de lucht te maken. Winnaar Iggy Stardust vertolkte zo het vrije nummer Seven Nation Army van White Stripes. Air Jean uit Roermond eiste de tweede plaats op en Tremelo Theun uit Hengelo, de kampioen van 2005, werd derde.

De winnaar van het NK mag meedoen aan het wereldkampioenschap in Finland op 8 september. Daar doen deelnemers uit vier continenten en vijftien landen mee. In 2005 haalde Nederland zowel de wereldtitel als de derde plaats op het WK.

Minister Peijs mist ceremonie door file

Icoon File Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft vrijdagmiddag een ceremonie gemist omdat ze in de file stond. Tijdens de ceremonie zou de minister het startschot geven voor de uitbouw van de Randweg om Eindhoven. Die werkzaamheden zijn kennelijk hard nodig, want Peijs stond in de file op de A2, die juist door de nieuwe Randweg ontlast moet worden.

De minister was al vertrokken uit Den Haag toen een aanrijding tussen drie vrachtwagens de A2 bij Veldhoven blokkeerde. Als de nieuwe Randweg in 2010 klaar is, zou het verkeer bij een dergelijk ongeval omgeleid kunnen worden.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Wereldrecord simultaandammen Van Berkel

Icoon Dammen De 33-jarige Tilburger Anton van Berkel heeft het wereldrecord simultaandammen verbeterd. Hij nam het op tegen 249 tegenstanders, wat hem 19 uur en 27 minuten kostte. Uiteindelijk won hij 173 partijen, speelde hij er 59 remise en verloor hij er slechts 17.

Door zijn winstpercentage van 81,3 procent brak hij met gemak het 19 jaar oude wereldrecord van de inmiddels overleden Fries Jannes van der Wal. Daarvoor was een score van 80 procent tegen 226 tegenstanders al genoeg geweest.

Tijdens de partijen mocht Van Berkel af en toe pauzes van 5 tot 10 minuten nemen. In die pauzes had hij de beschikking over een masseur. Hard nodig, want in totaal liep hij ongeveer 12,5 kilometer langs de verschillende damborden.

'Israël overweegt gevangenenruil'

Icoon Buitenlands Israël overweegt achthonderd Palestijnen vrij te laten in ruil voor de 25 juni bij de Gazastrook ontvoerde militair Gilad Shalit. Het Israëlische dagblad Yediot Aharonot stelt dit in de zondagskrant.

Israël onderhandelt in het geheim en via Egyptische bemiddeling met Palestijnen over Shalits vrijlating. Israël zou de Palestijnen in drie groepen vrijlaten en over een tijdschema wordt nog gepraat. De Egyptische president Hosni Mubarak bevestigde zaterdag dat er onderhandelingen gaande zijn om de Israëlische militair uit te wisselen tegen Palestijnse gevangenen, met name vrouwen en minderjarigen die Israël gevangen houdt.

Wat gebeurde er deze week

Elke week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitelijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.

Algemeen
Op 3 september 2004 eindigt de op 1 september begonnen gijzeling van schoolkinderen en leraren van een school in Beslan (Rusland) door Tsjetsjeense terroristen in een bloedige aanval van Russische militairen waarbij 331 kinderen en volwassenen omkomen.
Op 4 september 1781 wordt Los Angeles gesticht.
Op 8 september 1900 eist orkaan Galveston 8000 tot 10.000 levens in Texas.
Op 8 september 1980 breken in Amsterdam krakersrellen uit bij de ontruiming van het pand De Vogelstruys.

Politiek
Op 3 september 1967 schakelt Zweden over van links- naar rechtsrijden.
Op 4 september 1870 wordt Keizer Napoleon III van Frankrijk afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepen.
Op 4 september 1948 - Abdicatie van Wilhelmina en troonsaanvaarding van Juliana als Koningin der Nederlanden.
Op 5 september 1972 overvallen Palestijnse terroristen het woonblok van de Israëlische sportploeg in het Olympisch dorp in München.
Op 5 september 1977 wordt de West-Duitse werkgeversvoorzitter Hanns-Martin Schleyer door RAF-sympathisanten ontvoerd.
Op 6 september1620 vertrekt de Mayflower uit Plymouth.
Op 6 september 1966 wordt in Kaapstad de Zuid-Afrikaanse architect van de Apartheid, premier Hendrik Verwoerd, vermoord in een steekpartij tijdens een parlementaire bijeenkomst.
Op 9 september 1948 de oprichting van de Volksrepubliek Korea.

Oorlog
Op 3 september 1783 wordt de Vrede van Parijs getekend, dit betekent het einde van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.
Op 3 september 1944 vertrekt de laatste trein uit Kamp Westerbork.
Op 4 september 1886 geeft de Noord-Amerikaanse indianenleider Geronimo zich over.
Op 5 september 1944 - Dolle dinsdag: Nederland wacht tevergeefs op de bevrijders.
Op 7 september 1812 de Slag bij Borodino, waarschijnlijk grootste veldslag uit de geschiedenis.

Sport
Op 5 september 1960 wint Cassius Clay de gouden medaille in boksen bij de Olympische Spelen in Rome.
Op 6 september 1964 wordt Jan Janssen in Sallanches wereldkampioen wielrennen.
Op 6 september 1972 worden Israëlitische atleten en coaches, die in München worden gegijzeld door leden van Black September, vermoord wanneer een bevrijdingsactie door de politie jammerlijk mislukt.

Wetenschap
Op 4 september 1888 registreert George Eastman de naam Kodak, en krijgt een octrooi voor zijn camera, die een filmrolletje gebruikt.
Op 5 september 1910 slaagt de natuurkundige Madame Curie er in in haar laboratorium in Parijs enkele grammen radium te verkrijgen.
Op 5 september 1980 wordt tussen Italië en Zwitserland de Gotthardtunnel voor het autoverkeer geopend.
Op 7 september 1888 het eerste gebruik van de couveuse bij een menselijke baby, Edith Eleanor McLean
Op 6 september 1998 wordt Google Inc. opgericht

Oranje hoopt op eerherstel tegen Wit-Rusland

Oranje hoopt aankomende woensdag, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland, op eerherstel na het teleurstellende optreden gisteravond tegen Luxemburg.

"We kunnen woensdag iets rechtzetten en het tweeluik toch nog met een goed gevoel afsluiten," aldus Dirk Kuyt, die daarmee het gevoel verwoordde van de spelersgroep na de 1-0 overwinning tegen Luxemburg.

Aankomende woensdag kan bondscoach Marco van Basten in ieder geval weer beschikken over Giovanni van Bronckhorst en Khalid Boulahrouz. De twee zaten gisteren een schorsing uit.

Beelden en informatie Star Trek: Legacy

De Star Trek-licentie wordt al jaren niet meer gebruikt, niet heel verrassend aangezien de meeste games die naar dit concept gemaakt werden nu niet echt van hoge kwaliteit waren. Mad Doc gaat het nu opnieuw proberen met Star Trek: Legacy, een action game die door de gehele Star Trek-tijdlijn loopt.

Je begint in Legacy met de NX-01 (De Enterprise uit de meest recent uitgekomen serie) met Jonathan Archer als captain. Vanaf hier bouw je je vloot. Op bepaalde momenten gaat de tijdlijn een stap vooruit en kom je in The Original Series terecht. De NX-01 wordt vervangen door de NCC-1701 en James T. Kirk is de nieuwe captain en zo gaat het ook als je overgaat naar The Next Generation, nieuw schip, nieuwe captain. Wat je verder met je vloot doet is geheel aan jou.

In de campaign-mode speel je dus met de Federation. Om deze reden heeft Mad Doc de Federation meer schepen gegeven dan de andere facties die speelbaar zijn; Klingons, Borg en Romulans. Deze rassen zijn alleen speelbaar in multiplayer en dus kregen ze wat minder aandacht. Het blijft verder ook bij deze vier rassen, andere rassen die vaak voorkwamen in de serie zoals de Cardassians of de Dominion zijn niet speelbaar.

Voor de fans van de serie heeft Mad Doc nog meer goed nieuws. Op de E3 werd een demo getoond waarin het klassieke gevecht uit Star Trek II: The Wrath of Kahn en hoewel deze demo speciaal gemaakt was voor de beurs, zullen er meer van dit soort verrassingen in de game komen.

Voor het volledige interview kun je hier terecht. Star Trek: Legacy wordt verwacht in november.





Haase onderuit in halve finale Como

Robin Haase heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het challengertoernooi in Como. De 19-jarige Nederlander ging in de halve finale met 3-6, 7-6 (3) en 6-3 onderuit tegen de als als zevende geplaatste Frederico Luzzi.

De Italiaan komt zondag in de finale uit tegen zijn als derde geplaatste landgenoot Simone Bolelli, die Giorgio Galimberti in de andere halve finale versloeg.

Fight Night Round 3 toont kracht van de PS3

De gamessite IGN heeft haar handen weten te leggen op een vijftal nieuwe screenshots van de PS3-versie van de boksgame Fight Night Round 3. Ook aan deze versie van de game heeft EA duidelijk erg veel aandacht besteed, de gespannen spieren, de zweetstraaltjes, de gezichtsuitdrukkingen, het toont allemaal de kracht die er in het nieuwe apparaat van Sony zit.

Fight Night Round 3 staat voor een release op 17 november in Amerika en is daarmee een launchgame voor de PS3.





Van Basten: "Erg slechte wedstrijd"

Voor bondscoach Marco van Basten was het gisteravond geen leuke avond in Luxemburg. Dit zei Van Basten in zijn eerste reactie na de bedroevende kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap van Oranje tegen Luxemburg.

Van Basten had zijn humor wel behouden. "Zó slecht voetballen en dan toch nog winnen, dat is ook heel bijzonder." Van Basten vond de wedstrijd te slecht om hem te analyseren. "De spelers hebben dit niet expres gedaan. Zij hebben in het verleden aangetoond goed te kunnen voetballen, alleen hebben ze dit in deze wedstrijd niet laten zien."

Doelman Edwin van der Sar was het met zijn bondscoach eens. Het enige positieve vond hij de drie punten die door de 1-0 overwinning werden behaald. "De rest was niet om naar huis te schrijven. Als een team niet wil voetballen, is het moeilijk. Enerzijds kwam dat door onze mankementen, anderzijds door de Luxemburgers. Ze bleven vechten," aldus Van der Sar.

CD: The Long Winters - Putting The Days To Bed

"I try to write songs that make you feel like you've been talking to someone really interesting in an airport for the last hour and, although you know you'll never see them again, you just told them your whole life story and a part of you will love them forever" - John Roderick -

Vanaf het moment dat ik deze uitspraak van singer-songwriter van de uit Seattle afkomstige band The Long Winters las, wist ik dat ik ze een nieuwe fan erbij hadden. Iemand die zo over zijn muziek spreekt moet immers wel mooie liedjes kunnen schrijven.



Langste vrouw krijgt eindelijk damesschoenen

Icoon OpmerkelijkDe langste vrouw ter wereld, de Chinese Yao Defen, krijgt eindelijk een paar elegante damesschoenen, maatje 57. Een schoenmaker uit het Duitse Vreden die zich heeft gespecialiseerd in grote maten gaat naar China om de reuzin, die 2,36 meter lang is, persoonlijk een paar schoenen aan te meten.

Voorheen moest de reuzin haar voeten altijd in zwarte krappe herenschoenen persen. "Ik weet dat ze van donkerrood houdt en heb ze daarom rood gemaakt", aldus schoenmaker Georg Wessels. Omdat de 34-jarige Defen wegens haar omvang zelf niet kan reizen, zoekt de Duitser haar op.

De Chinese reuzin behoort tot de tien langste mensen ter wereld. Als 13-jarige was ze al 1,85 meter lang en werd ze door haar straatarme ouders verkocht aan een circus. Wessels weet dat veel lange mensen worden uitgelachen en daardoor heel eenzaam zijn. Bovendien kunnen ze door hun enorme omvang amper bewegen.

Ook de langste man ter wereld, de Rus Aleksander Sizonenko, behoort tot de klantenkring van Wessels. De grootste schoen die hij ooit heeft gemaakt was voor de inmiddels overleden Amerikaan Matthew MacGrory. Die had maat 69.

Ahmadinejad wil VN in New York toespreken

Icoon BuitenlandsDe Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad wil deze maand de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bezoeken. Dat meldde de Iraanse staatstelevisiezender IRIB zaterdag.


Minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki zei op de zender dat Ahmadinejad een toespraak wil houden. De Iraanse president reisde vorig jaar voor de eerste keer naar New York om een rede te houden in het VN-hoofdkwartier, tot ongenoegen van de Amerikaanse regering. De VS zijn in principe verplicht om wereldleiders die VN-vergaderingen in New York willen bijwonen, een visum te verlenen.

Iran liet donderdag een deadline van de VN-Veiligheidsraad verlopen. De raad had van het land geëist dat het per 31 augustus zou stoppen met het verrijken van uranium. De raad moet zich nog beraden over mogelijke sancties. Daartoe kunnen reisbeperkingen voor Iraanse leiders behoren.

De VS overwogen vorig jaar ook al geen visum te verstrekken, omdat Ahmadinejad betrokken zou zijn geweest bij de gijzeling van Amerikaanse diplomaten in 1979 in Iran. Vijf ex-gijzelaars hebben gezegd dat Ahmadinejad actief betrokken was bij de bestorming van de ambassade. Radicale studenten hielden de diplomaten 444 dagen gegijzeld. De VS en Iran onderhouden sindsdien geen diplomatieke banden meer.
Poef
Ahmadinejad

Uitslag Tri-Nations speelronde 8

De op een na laatste wedstrijd van het rugbytoernooi om de Tri-Nations heeft een verrassende winnaar opgeleverd. Het nog overwinningsloze Zuid-Afrika versloeg het tot dan toe ongeslagen Nieuw-Zeeland met 21-20 in het Royal Bafokeng Stadion in Rustenburg.

De openingsfase zag Zuid-Afrika de leiding nemen door twee penalty's van Andre Pretorius. Dan Carter scoorde er voor Nieuw-Zeeland een, en zette de All Blacks toch op voorsprong door een try met een conversie van zijn eigen voet. Nog geen minuut later onderschepte Bryan Habana echter een pass van Rodney So'oialo en was de eerste try van de Springboks een feit. Carter sloot de helft af met nog een penalty waardoor de ruststand 13-13 werd.

Na de rust werd het spannend. De conversie op een try van Pedrie Wannenburg werd gemist, wat de balans definitief verstoorde. Joe Rokocoko zette Nieuw-Zeeland weer op gelijke hoogte, en met de conversie van Carter kwamen de Kiwi's weer op voorsprong. Het leek de beslissing te zijn, maar met nog twee minuten te gaan maakte So'oialo zijn tweede dure fout van de wedstrijd door een penalty weg te geven. Pretorius liet zich niet gek maken en plantte de bal tussen de palen voor de eindstand van 21-20.

Volgende week sluiten Zuid-Afrika en Australië het toernooi af in Johannesburg. Nieuw-Zeeland is al klaar en kan zich geheel toeleggen op de voorbereiding op het WK rugby in Frankrijk, dat volgend jaar te verspelen is.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland6235103179112
2.Australië511230311797
3.Zuid-Afrika55140182169

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt

Overzicht EK-kwalificatiewedstrijden 2-9-06

De grote verrassing van de dag kwam uit Napels. Litouwen hield daar wereldkampioen Italië op 1-1 in hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2008. De andere grote landen deden gewoon wat ze moesten doen, zij het soms met moeite.

GroepThuislandGastlandUitslag
AServiëAzerbaijan1-0
APolenFinland1-3
BSchotlandFaroer Eilanden6-0
BGeorgiëFrankrijk0-3
BItaliëLitouwen1-1
CMaltaBosnië-Herzegovina2-5
CHongarijeNoorwegen1-4
DTsjechiëWales2-1
DSlowakijeCyprus6-1
DDuitslandIerland1-0
EEngelandAndorra5-0
EEstlandIsrael0-1
FNoord-IerlandIJsland0-3
FLetlandZweden0-1
FSpanjeLiechtenstein4-0
GWit-RuslandAlbanië2-2
GLuxemburgNederland0-1
GRoemeniëBulgarije2-2

Datum en prijs World of Warcraft: Burning Crusade?

Blizzard heeft naar buiten nog niets gezegd over de releasedatum van de expansions van de meest succesvolle MMORPG op de markt World of Warcraft. Toch lijkt de Nederlandse internetwinkel GCShop deze datum al wel te weten. Ze hebben namelijk pre-orders open gesteld voor de game en de game wordt verwacht op 15 november van dit jaar bij een adviesprijs van €34,95. Of het klopt is natuurlijk stevig te betwijfelen en het is dan ook voorlopig nog wachten op het hoge woord van Blizzard.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.