Holland's Next Top Model volgend seizoen

Icoon America's Next Top Model RTL5 komt volgend seizoen met een Nederlandse versie van het succesvolle programma America's Next Top Model. Het gaat Holland's Next Topmodel heten en begint in september. In het realityprogramma valt elke week een kandidaat af, en uiteindelijk blijft het beste topmodel over. De winnaar krijgt een contract bij een modellenbureau.

Vrouwen tussen de zeventien en 26 jaar kunnen zich vanaf maandag aanmelden via de internetpagina modelmasters.nl. Op 24 juni worden de tien kandidaten gekozen die mee gaan doen. Het is nog niet bekend wie de presentator of presentatrice gaat worden. Ook is het nog niet bekend wie in de jury gaat zitten.

In de Verenigde Staten loopt het programma al een aantal seizoenen en is het een groots succes. Tyra Banks presenteert de show daar, maar de grootste publiekstrekker is jurylid Janice Dickinson. Het voormalige topmodel neemt geen blad voor de mond en maakt geen geheim van haar wilde verleden. De Britse versie van het programma wordt momenteel uitgezonden op RTL5. Ook is er een Duitse en een Franse versie van het programma.


Icoon America's Next Top Model
Deelnemers aan de Amerikaanse versie van de show