Vrouw van gangsterduo geeft zich aan

Lisette BusEen Nederlandse vrouw die samen met haar Algerijnse vriend verdacht wordt van een groot aantal overvallen in de Vlaamse stad Gent en omgeving, heeft zich afgelopen weekend bij de Belgische ambassade in Algiers aangegeven. De 34-jarige Lisette B. (foto) is vandaag overgebracht naar België. De 31-jarige Jelloul S. is nog voortvluchtig, en verblijft vermoedelijk in Algerije.

Het duo stond bekend als 'de Gentse Bonnie en Clyde', naar het beruchte Amerikaanse misdaadkoppel. Ze pleegden minimaal vijftien overvallen op nachtwinkels, videotheken en supermarkten en een aantal carjackings. Bij de misdaden werd gedreigd met een vuurwapen. De twee deden geen enkele moeite hun identiteit te verbergen.

B. en S. hadden elkaar leren kennen in een gevangenis. Ze hebben samen een kind, dat verblijft bij familie. "Ze miste haar kind, ze zei dat ze in een uitzichtloze situatie zat in Algerije en ze wil breken met haar criminele verleden", zo verklaarde een woordvoerster van de Belgische justitie de plotselinge stap van de drugsverslaafde vrouw. De Belgische minister De Gucht is content over de aanhouding. "Men is erin geslaagd om mevrouw B., die verdacht wordt van een aantal zware misdrijven in België, bijzonder spoedig naar ons land over te brengen."

Met dank aan Psycho_Taz en dj-scratch voor de submit.