Arnhemse CD koopt steun van daklozen

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VerkiezingenDe extreem-rechtse politieke partij Centrum Democraten (CD) koopt in Arnhem steunverklaringen van daklozen. De partij heeft een minimaal aantal handtekeningen nodig om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de Gelderse stad. Volgens een woordvoerder van de gemeente zou de partij tien euro betalen voor een op het gemeentehuis ondertekende verklaring.

De inschrijving voor de raadsverkiezingen sluit aanstaande maandag. De gemeente Arnhem is van plan om aangifte te doen tegen de CD op het moment dat de verzamelde handtekeningen daadwerkelijk worden ingeleverd. Lijsttrekker Henny Selhorst van de CD werd in 1998 al eens veroordeeld tot vijf maanden celstraf, toen hij namens zijn partij drugs verstrekte aan verslaafden om verklaringen te ronselen. Selhorst was van 1994 tot 1998 raadslid in Arnhem, maar was destijds vaak afwezig.

Sinds de oprichter en vroegere voorman Hans Janmaat in 2002 overleed, is weinig meer gehoord van de Centrum Democraten. Voor zover bekend is de partij echter nooit formeel opgeheven. Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart is in Arnhem de lokale afdeling heropgericht.