1,2 miljoen kijkers voor Koppensnellers

Jack SpijkermanDe eerste uitzending van het Talpa-programma Koppensnellers is gisteren door 1,2 miljoen kijkers bekeken. Dat is weliswaar fors minder dan het aantal dat naar voorganger Kopspijkers keek, maar presentator Jack Spijkerman zal er tevreden mee zijn. "Na 30 december viel er een last van mijn schouders. Er keken 1,3 miljoen mensen naar de oudejaarsshow van Koppensnellers. Dus de mensen kijken weer en steken niet hun middelvinger naar me op", zei Spijkerman begin januari.

Koppensnellers had met de concurrentie van Idols op RTL4 te maken, goed voor bijna 1,8 miljoen kijkers. Een uitzending van een cabaretvoorstelling van Herman Finkers op Nederland 3 trok ongeveer evenveel kijkers als Spijkerman. De eerste uitzending van Hotel Big Brother, ook op Talpa en aansluitend op Koppensnellers, had een stuk minder kijkers: slechts 439.000. In het programma proberen bekende Nederlanders geld in te zamelen voor een goed doel. Deelneemster Viola Holt stelde een kunstwerk van haar hand beschikbaar. "Mijn schilderijen hebben een cataloguswaarde van tussen de 2000 en 3000 euro!", liet ze vooraf weten. Desondanks moest ze genoegen nemen met een hoogste bod van 350 euro.

Het kijkercijferkanon van gisteren was echter de halve finale van het officieuze WK Darts, uitgezonden in de middag bij SBS6. Gemiddeld over de bijna vijf uur uitzendtijd keken ruim 1,8 miljoen sportliefhebbers naar de overwinningen van de Nederlanders Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen.