Duitse 'oneindige' Big Brother stopt

Icoon Big BrotherDe Duitse televisiezender RTL2 stopt met de zesde Big Brother-reeks, welke bij de start nog als 'oneindig' werd aangekondigd. Aanstaande zondag zullen de laatste honderd dagen van de realityshow ingaan, waarna eind februari 2006 de deuren van Big Brother-Das Dorf zullen sluiten. Na een rustpauze van een half jaar wil de tv-zender in het najaar van 2006 met een 'normale' Big Brotherreeks terugkomen, die honderd dagen gaat duren.

De huidige serie volgde direct op de vijfde Duitse reeks, waarbij de bewoners een jaar in het realityhuis verbleven. De Duitse Big Brother is daarom al in het Guiness Book of Records opgenomen, als langstlopende ononderbroken televisie-uitzending ooit. De Duitse media melden dat de kijkcijfers van het programma tegenvielen, wat de reden is om de reeks te stoppen. Een Nederlandse woordvoerder van producent Endemol wilde dat echter niet bevestigen.

'Big Brother-Das Dorf' startte op 1 maart 2005. In de drie huizen in het dorp verblijven momenteel vijftien bewoners, waarvan twee vanaf de eerste dag. Bij de start liet eindredactrice Hummie van der Tonnekreek van de Nederlandse Big Brother weten de nieuwe variant geweldig te vinden. "Ik vind het idee dat dit bijna eindeloos doorgaat werkelijk fantastisch!", verklaarde Hummie.