Politie boos over in scène gezette inbraak

Icoon opmerkelijk nieuwsEen filmploeg die in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer een zogenaamde inbreker aan het filmen was, heeft de toorn gewekt van de politie. Heimelijk werd vanuit een auto gefilmd hoe een man met een breekijzer een deur van een woning probeerde te forceren. Toen de politie arriveerde bleek het hele voorval in scène gezet.

De cameraploeg hoopte met de inbraak reacties uit te lokken van nietsvermoedende voorbijgangers. Toen die uitbleven besloten de filmers zelf maar de politie te bellen. Nadat een paar agenten inderdaad een man die aan het opgegeven signalement voldeed zagen werden meerdere politiewagens naar de plaats van het delict gezonden.

De filmploeg verklaarde in opdracht van een producent te werken. Het materiaal wilden ze verkopen aan een omroep of televisiezender. Een politiewoordvoerder verklaarde dinsdag dat men wil proberen de gemaakte kosten te verhalen op de producent. "We vinden dit ongepast en totaal niet kunnen. Daarom hebben we de zaak ook overgedragen aan justitie."